motorbreath Публикувано Юли 7, 2007 Share Публикувано Юли 7, 2007 Амиии на мен акустичните китари са ми ужасно голяма страст и много по-голям кеф е да се свири на акустична според мен.Та напоследък съм почнал да уча едно поне за сега ми се струва доста трудно инструменталче. На Eric Clapton-Classic guitar solo.Та някой да го е учил(и да го е научил де ) та нещо съвети относно техниките на свирене които е ползвал и т.н??? Поздрав със самата песен страхотна е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 9, 2007 Share Отговорено Юли 9, 2007 Хъх, не се сещам така от пръв поглед. Няма да мога и да ти помогна. Но като каза Ерик Клепнал и акустик - погледни първата песен от Unplugged, казва се Signe и е също страхотен инструментал за кухарка! Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Юли 9, 2007 Share Отговорено Юли 9, 2007 Аз го знам изпълнението, но то си е цяла мистерия за мен поне. В смисъл че няма име на песен, нито е от някой албум, странно е, че е класическо произведение а в същото време си личи, че е Клептън и отгоре на всичко го има на доста места из нета... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivp Отговорено Юли 9, 2007 Share Отговорено Юли 9, 2007 (Редактирано) ^ Би ли дал линк, щото нещо ми бЕга подобно изпълнение на Клептън а при сърч из познатите ми он-лайн ресурси, нищо подобно не се показА Редактирано Юли 9, 2007 от ivp Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cupatincho Отговорено Юли 9, 2007 Share Отговорено Юли 9, 2007 ми за гитар про го има в датата просто пишеш CLASSIC guitar solo и то ще ти излезе ами като мп3 незнам каде го има Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivp Отговорено Юли 9, 2007 Share Отговорено Юли 9, 2007 (Редактирано) То хубаво в датата го има, но аз нямам достъп до нея, че съм извън България... Нейсе, ако излезе в слушаем\гледаем вид някъде, ще ми е интересно, тъй като подобно изпълнение, както и преди казах, не съм срещал в репертоара на бавната ръка! П.П Единствено успях да открия това тук - изпълнение на някакъв образ, с посоченото от теб заглавие. Ама нищо клептънско се не чува\вижда Редактирано Юли 9, 2007 от ivp Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юли 10, 2007 Share Отговорено Юли 10, 2007 Единствено успях да открия това тук - изпълнение на някакъв образ, с посоченото от теб заглавие. Ама нищо клептънско се не чува\вижда Не знам за каква песен на Ерик Клептън става въпрос, но това от видеото се казва "Classical Gas" и го изпълняват много китаристи. Най-известният от тях е Tommy Emmanuel. Нямам идея кой е авторът, може би е самият Томи. Възможно е и Ерик Клептън да го е изпълнявал в даден момент от кариерата си, не знам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 10, 2007 Share Отговорено Юли 10, 2007 Tommy Emmanuel рулира ЯКО. Имам няколко албума, видео, т'ва-он'ва. Психопатче си е той! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юли 10, 2007 Share Отговорено Юли 10, 2007 Още вднъж: не знам дали тази песен на Клептън, за която е питането в тази тема, има нещо общо с пиесата "Classical Gas", но ето какво обяснява Wikipedia за самото произведение "Classical Gas": http://en.wikipedia.org/wiki/Classical_Gas Оказва се, че автор е Mason Williams. А Tommy Emmanuel е абсолютно Велик. Гледал съм му много видеота и най- не кефи като почне с вицовете и простотиите по средата на някой концерт. Насира публиката от шеги. Невероятен китарист, зареден с тонове положителна енергия и чувство за хумор, което успява да предаде на публиката. Хората си тръгват от негови концерти или guitar clinics с широка усмивка. Феноменален е, няма стигане нито като китарист, нито като шоумен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivp Отговорено Юли 10, 2007 Share Отговорено Юли 10, 2007 Като споменахте Tommy Emmanuel, метнете един поглед в раздел "Клипове" от вчера - таман бях пуснал един линк Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юли 10, 2007 Share Отговорено Юли 10, 2007 А Tommy Emmanuel е абсолютно Велик.Гледал съм му много видеота и най- не кефи като почне с вицовете и простотиите по средата на някой концерт. Тука да се самокоригирам - исках да кажа "най- МЕ кефи", а не "най- не кефи". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nip Отговорено Юли 10, 2007 Share Отговорено Юли 10, 2007 Човек вече в нищо не може да е сигурен в тоя нет, но 99,9% Ерик Клептън не е изпълнявал Classical Gas или поне всички тия източници дето пишат, че е той са в грешка. Както е писал the_gorer автор си е Мейсън Уилямс. Той има 2 основни версии - една от 1968, която е със някакво подобие на симфоничен оркестър като фон и една само китарката записана около 2 години по-късно. Струва ми се, че това, което се върти из нета и пишат за него, че го свири Ерик Клептън всъщност е китарния соло вариант на Уилямс. Това може да се види и от този сайт, който е посветен на този култов инструментал: http://www.classicalgas.com/record.html Това горе е списък на всички (известни) записвали версии на Classical Gas и в него не виждам името на Ерик Клептън. Иначе като изключим оригинала наистина най-яките версии на Classical Gas, които съм чувал са на Томи Еманюел, като изключим тази с филхармонията в Сидни, която ми е много симфонична и не ми харесва особено. Томи просто е най-великият китарист на Земята използващ thumb picking техниката. Човек трябва да го чуе и види за да разбере за какво иде реч. Сам с китара вади звук като че ли свирят няколко души - ритъм, соло, бас линия, понякога перкусии с хлопане по китарата... И след това огромно разсейване и отклонение към въпроса - намираш си таблатурата - по-нагоре вече има инфо по въпроса и от там нататък е учене и упражняване на произведението, и упражняване и упражняване и така докато се получи... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nip Отговорено Юли 10, 2007 Share Отговорено Юли 10, 2007 Пропуснах нещо относно това, как се свири това произведение, което може да ти е от полза. Отиваш на youtube.com, правиш търсене с Classical Gas и излизат доста клипчета, от които може да се види как го свирят различни хора - техники, акорди и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
motorbreath Отговорено Юли 11, 2007 Автор Share Отговорено Юли 11, 2007 Всъщност сега чух и е Classical gas наистина.Със албума ънплъгда на Клептън като изтеглих беше вътре .. затова мислех че е негово и мисля че и той го свири защото е доста по-бавно от версиите на Томи.Ок сега звучи още по-трудно Някой хелп? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drizzt Отговорено Юли 13, 2007 Share Отговорено Юли 13, 2007 Аз свиря част от него... зле да не поствам мойта некадърност тук, но имам гитар-про таб за цялото, много го харесах още първия път като го чух.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts