Jump to content
Българският форум за музиканти

Раздел Духачи


Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
...а и друго си е всичките му там ноти, папки, линкове, уроци, преподаватели, майстори, ремонти и секви-некви за духачи да са на едно място.

 

Ако наистина си решил да правиш раздел, предполагам, че и подраздели ще се наложат, да не се блъскаме там в една стая и кавалджии, и саксофонисти, че и тромпетисти, а и др, та ако имаш въпроси, питай, да го измислим :greenangel:

 

Не знам доколко това може да затрудни изпълнението, но предложението изглежда много смислено. Подразделите биха могли да бъдат:

 

Симфонични и Джаз:

 

Брас (или медни, което звучи по българско):

Тромпет, корнети и флигорни

Валдхорна

Тромбони, баритони и еуфониуми

Туба

Дървени:

Кларинет

Флейта

Обой

Фагот

Саксофони

 

и

 

Фолклорни и старинни:

 

Тук би трябвало да се включи накой който е по навътре в нещата....имам предвид не само бг фолклор, но и тези на другите държави. Предполагам, че този раздел трябва да включи инструменти като кавал, дудук, гайда, блок флейта (известна още като recorder, което е английското и наименование), корнето (това е инструмент използван в ренесансовата музика, подобен на блок флейтата, но с мундщук, наподобяващ този на тромпета), пам-флейта, всички видове индиански флейти итн.

 

Не знам доколко е практично саздаването на подраздели за всеки един иинструмент, но това ще реши така или иначе Админ....Musicaman. Добре е да се помисли и за подраздели засягащи техинческите аспекти, избора на инструмент, любими изпълнители итн, но това както и вскичко останало е само предложение.

 

Едно друго мое предложение, което засяга не само духачите, е създаването на регистър (база данни) за музиканти. Това би дало възможност на всички създаващи групи и търсещи музиканти по един или друг повод, да могат да търсят по-резултатно и целенасочено необходимите им инструменталисти/вокалисти.

Редактирано от Schagerl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уффф то верно, че преди години беше като си взех Инструментознание с 6, ама саксофона не е ли към медните духови, а не към дървените ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уффф то верно, че преди години беше като си взех Инструментознание с 6, ама саксофона не е ли към медните духови, а не към дървените ?

 

Има си логично обяснение....има няколко инструмента, които са направени от медни смеси, но спада към дървените.

 

Флейта: Много е просто. В миналото, флейтите са били изработвани от дърво. в продължение на столетия този инструмент е спадал към дървените, поради което има известни традиции: начин на писане, разположение в оркестъра итн. Няма "дръвце" но си е към дървените

За саксофона вече беше обяснено.

 

За други май не се сещам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сакса се води в групата на кларинета, обоя и тям подобни, на които се свири с платък, затова е към дървените. Той даже си е осъвременен вариант на кларинета, ако не се лъжа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, за да спрете с офтопика, ще ви създам раздел. Без подраздели. Засега.

 

Относно банката за музиканти - ще я има в сайта. Ще има и банка за групи, продуценти, клубове, студиа и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.