Jump to content
Българският форум за музиканти

Andy Mckee - Rylynn


BlueZone

Recommended Posts

Толкова ме кефят такива композиции - само с куха китара.

А специално твоите акустични китари (и перкусии), ако не ги чуе човек - все едно си е проспал половината живот! :)

 

(Ей сегичка си го зареждам в плейлиСченцето...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да призная, че сега като си го слушам, ме доядява, че съм го претупал. Доста грешки има и като цяло можеше да се изсвири по-добре, пък и липсва една част, щото ме домързя да я вадя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ъхъ, и тона и настройката :)

Обаче си е амбициозна задача, заслужаваща адмирации !! :godbless: Ефала ....презапиши го пак де ...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много си е добро. На видеото се вижда, че Andy го свири с някакво частично капотасто... само за горните струни. Ти намери ли такова или си го транскрибирал. Ако си го транскрибирал, не знам как си го направил, но си е било зор сигурно.

 

Ще ми се и аз да можех поне малко така да свиря, ама...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами има едни метални каподастери, дето са като щипка за пране. Аз експериментирах с такъв и няма проблем да се сложи само на горните 4 струни. Иначе впоследствие парчето си го транскрибирах частично и за италиански строй, щото си го свиря за кеф понякога, пък с тоя неговия строй е малко сложно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това парче изглежда голям чанч, ама си струва усилията! Щом го свириш и за кеф, сега ще ти е още по-улегнало. Дай да намерим тия специални струни...че наистина се чува, че 5-та се вдига трудно! :punk_guitar:

А за тона - мисля, че презьнса е косьм повече? Неговия тон е малко по-мек като че ли...

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Неговия тон е един "Goodall" напред, ако се не лъжа - БлуЗон ще се сети какво имам предвид....:-) Въпреки въпреки, по-трудната част - парчето си го направил като изсвирване - ма 'убаво едно такова седи - пу да не му е уроки :) Та още по-добре би било ако го презапишеш, но пък в крайна сметка вече си си направил кефа и аз да бях и мен би ме домързяло да повтаряме. Така че направо нещо друго ....а?:-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж и Don Ross-и двамата са от Candyrat records с фингър стайл е също но с по -различен стил.

Е те това са за мен Китаристи :punk_guitar:

 

Преди време бях писал за тях във форума че като ги чух за първи път направо ми идеше да фърля китарата :punk_guitar::greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тона изобщо няма и смисъл да се коментира - все пак не може да се сравнява Стагг за 300 лв, записан през пиезото, с качествена акустична китара, записана с 2 кондензаторни микрофона в хубаво студио ;)

 

Пък по въпроса за струните - аз затова строя го смъкнах един тон надолу, щото 5-та струна чак на ДО не мога да я вдигна, което пък води след себе си проблема, че 1-ва и 2-ра струна стават много 'лабави и респективно фалшиви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BlueZone,

справяш се ненормално отлично. Имам едно твое парче Sunrise мисля се казва, композиция, инструментална. Е, секи път като си го пусна на плеъра и отивам на някво особено място и естествено с кон... там ритъмчето винаги ми е напомняло как като малък яздех коня на дядо ми (Бог да ги прости и двамата). Тъкъта-тъката... как чаткат копитата (подковите всъщност).

 

Този тип свирене като на Анди и Дюфор са много специфични. То по-скоро е звукоизвличане и специфика на строя и оттам резонанса. Безспорно всеки разбиращ дълбоко от музика знае, че най-трудно се свири на част звук, акустично. Ако се записва, максимум стеро-микрофон и това е. И който там е добър, за останалото му трябват просто две-три опипвания, за да разбере какво правят тия ефекти и кривочи и усилватели и нам си кво.

 

Та, както обича да казва стария Джак Бъртън:

:)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Записа на страна - относително лесно се нагажда при добър китарист и инструмент. При споменатите - освен, че са отлични инструменталисти, самият инструмент също е от значение (при акустичните китари). Това са старателно ръчно изработени инструменти стартиращи от 4-5000$ (единственият, който свири с некъв относително нормално достъпен инструмент -Maton - от около 1800-2000$ е Томи Еманюел може би). Вероятно и със Стаг ще свирят хубаво, но такъв звук няма да докарат със сигурност. Има голяма разлика :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.