Jump to content
Българският форум за музиканти

Casio или Roland за начинаеш


prasence

Recommended Posts

Здравейте, 

Разгледах темите за избор на дигитално пиано и се спрях на тези долу, но тъй като и трите излязоха от отделни теми, не мога да се ориентирам кое е най-доброто/най-подходящото за мен.

 

https://www.muziker.bg/casio-cdp-s110-bk

https://www.muziker.bg/roland-fp-10-set-2

https://www.muziker.bg/roland-fp-30x-bk-set-digitalno-stage-piano

 

Напълно начинаеща съм, бих искала нещо, с което да се занимавам след работа. Предпочитам класическа музика. Четох, че двата Roland имат разлики, които няма да се забележат от начинаещ. Ако е така, то чуденето ми е главно между Casio-то и Roland FP-10. Roland сета е има всичко, което ми е нужно и перфектно пасва на бюджета ми. Има ли причина да не го предпочета през Касиото?

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, prasence написа:

Има ли причина да не го предпочета през Касиото?

Няма. И двете пиана са от базовия клас, и двете имат приличен звук, и двете имат добри клавиатури. Идеалният вариант е да можете да ги чуете и пипнете някъде "на живо", защото има значение как двете фирми са оформили акустиката на моделите си, а в случая на Касио-то говорителите са отзад, докато на Роланд са отдолу. Освен това саундът на пианото при двете фирми по принцип е малко нестандартен - имам предвид, че не всички харесват как звучи Касио, а от друга страна Роланд не ползват семпли, а сами моделират звука на пианото, но доколкото си спомням май единствено на този базов модел FP-10 ползваха някакви семпли, които допълнително домоделираха. Що се касае до отзивчивостта на клавиатурите...Касио винаги са били с достатъчно добри клавиатури дори и в базовите си модели ; Роланд също имат много добри клавиатури и чест им прави, че окомплектоват FP-10 с варианта PHA-4 (която е с 3 сензора + 'escapement ') - същата, която ползват и в по-скъпите си модели FP-30x и FP-60x.

Като извод - което и от двете да вземете, няма да сбъркате, но лично аз бих предпочел Роланда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Много благодаря за съвета! Поръчах целия сет FP-10. Вече една седмица съм с него и съм много доволна, като изключим слушалките, които се скапахана 3тия ден.

ПС Сега виждам, че съм написала начинаещ с Ш 😅

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.