prasence Публикувано Август 8, 2023 Публикувано Август 8, 2023 Здравейте, Разгледах темите за избор на дигитално пиано и се спрях на тези долу, но тъй като и трите излязоха от отделни теми, не мога да се ориентирам кое е най-доброто/най-подходящото за мен. https://www.muziker.bg/casio-cdp-s110-bk https://www.muziker.bg/roland-fp-10-set-2 https://www.muziker.bg/roland-fp-30x-bk-set-digitalno-stage-piano Напълно начинаеща съм, бих искала нещо, с което да се занимавам след работа. Предпочитам класическа музика. Четох, че двата Roland имат разлики, които няма да се забележат от начинаещ. Ако е така, то чуденето ми е главно между Casio-то и Roland FP-10. Roland сета е има всичко, което ми е нужно и перфектно пасва на бюджета ми. Има ли причина да не го предпочета през Касиото? Благодаря! Цитирай
yamaha Отговорено Август 8, 2023 Отговорено Август 8, 2023 Преди 9 часа, prasence написа: Има ли причина да не го предпочета през Касиото? Няма. И двете пиана са от базовия клас, и двете имат приличен звук, и двете имат добри клавиатури. Идеалният вариант е да можете да ги чуете и пипнете някъде "на живо", защото има значение как двете фирми са оформили акустиката на моделите си, а в случая на Касио-то говорителите са отзад, докато на Роланд са отдолу. Освен това саундът на пианото при двете фирми по принцип е малко нестандартен - имам предвид, че не всички харесват как звучи Касио, а от друга страна Роланд не ползват семпли, а сами моделират звука на пианото, но доколкото си спомням май единствено на този базов модел FP-10 ползваха някакви семпли, които допълнително домоделираха. Що се касае до отзивчивостта на клавиатурите...Касио винаги са били с достатъчно добри клавиатури дори и в базовите си модели ; Роланд също имат много добри клавиатури и чест им прави, че окомплектоват FP-10 с варианта PHA-4 (която е с 3 сензора + 'escapement ') - същата, която ползват и в по-скъпите си модели FP-30x и FP-60x. Като извод - което и от двете да вземете, няма да сбъркате, но лично аз бих предпочел Роланда. 2 Цитирай
prasence Отговорено Август 25, 2023 Автор Отговорено Август 25, 2023 Много благодаря за съвета! Поръчах целия сет FP-10. Вече една седмица съм с него и съм много доволна, като изключим слушалките, които се скапахана 3тия ден. ПС Сега виждам, че съм написала начинаещ с Ш 😅 Цитирай
Ели777 Отговорено Ноември 26 Отговорено Ноември 26 Здравейте! Регулирането на звука на Роланд fp10 добро ли е? Бих искала да може да се намалява до съвсем тихо (заради комшиите ), но виждам, че не е с такова копче, а е на степени... Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 26 Отговорено Ноември 26 Въпреки, че контролирането на силата към говорителите не е с аналогов потенциометър, а цифрово чрез 2 бутона, мисля че на най-слабата степен съседите дори няма и да чуят, че някой свири, още повече че говорителите му май бяха само 2х6 вата и се намираха в долната част на корпуса. Проблемът със съседите е с акустичните пиана, които резонират с целия си корпус и умишлено са направени така, че да се чуват достатъчно силно. С цифрово пиано няма за какво да се притеснявате, защото там са нормални високоговорители, които могат да се регулират доста гъвкаво, било то аналогово или цифрово. Някои от по-скъпите модели от средния и високия клас също са предвидени да имат някакъв резонанс в корпуса (когато фабрично излизат с дървен корпус), но за FP-10 не е така, дори и да го монтирате на дървената стойка, която се закупува допълнително. Алтернатива е ползването на слушалки, когато от пианото не трябва да се чува никакъв звук в помещението, в което се намира. 2 Цитирай
Recommended Posts