jabs Публикувано Юли 3, 2023 Share Публикувано Юли 3, 2023 Отдавна не съм пускал нищо тук, по съвет на съфорумец поствам първия трак от новата тава Всичко си го пише в тубата, кой свирил, защо свирил и прочие За отбелязване е може би, че всички инструменти са "живи", няма никакви VST-та. Микса е мой, първия излязъл от новия хибриден сетъп с център 32-каналния Soundcraft 500. Мастеринга е на Бате Косьо (а.к.а. Telerig, Raydo или просто Константин Райдовски). Клипа е самоделка, разбира се на AI платформа. Ще се радвам ако ви хареса и приятно слушанье 3 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Юли 3, 2023 Share Отговорено Юли 3, 2023 Прекрасно е! Много ме изкефи бръжденето на баса в първата част на творбата, кефи! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Юли 3, 2023 Share Отговорено Юли 3, 2023 А доколкото разбирам всеки е записвал отдалечено и после звукът е смесен с хардуерните процесори? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Юли 3, 2023 Автор Share Отговорено Юли 3, 2023 32 minutes ago, Koobenot said: А доколкото разбирам всеки е записвал отдалечено и после звукът е смесен с хардуерните процесори? Точно така, всички инструменти са "дистанционен запис", като първо пуснах на всички груба подложка на трака с програмирани барабани. Всъщност първия етап беше пълен гръбнак на трака с китари, бас и барабани, после унгареца добави пианата. След това пратих на Силвио грубия микс и той записа в Италия барабаните. И накрая Косьо хареса парчето и добави соло и синт китарите. Малко сложно ми беше за първи микс на конзолата, защото само барабаните са 16 моно канала (с паралелите и ривърба). Моите китари са 3 стерео трака, Косьо записа май 6 стерео трака бяха... и накрая се оказа че всичките 48 налични аналогови канала не достигат За микса съм ползвал абсолтно всичкия наличен аутборд гиър, на няколко канала се наложи и ВСТ-та да ползвам, щото не стигат рак юнитите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Юли 3, 2023 Share Отговорено Юли 3, 2023 Ясно. И какво мислиш - струва ли си цялата галимация с outboard gear-а? Много по-различно ли ти се струва като процес и сложност спрямо VST? Имам чувството, че повечето хоби музиканти стоим в много луксозна позиция буквално с три клика на мишката да сложим едно VST в сравнение с това да разпъваш patch кабели, да си грижиш за конвертори и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Юли 3, 2023 Автор Share Отговорено Юли 3, 2023 Ами първоначалната хамалогия е изтощаваща. Парите са фактор също. Сигурно можех да си накупя доста други и по-полезни, и по-вкусни неща вместо тия железа В момента в който всичко проработи е доста по-лесно и интуитивно (според мен). Аз пробвах на това парче и паралелен VST микс и трябваше на всяко хардуерно действие да натрупам 2-3-4 софтуерни за да наподобя звука. Нямам достатъчно обширен опит за детайлна съпоставка, мисля че настоящето и бъдещето безпрекословно са ITB, особено ако смесваш комерсиално и на конвейр. Ако си свириш и записваш за кеф, и можеш да си моткаш и нагласяш един микс без да си притиснат от времето, удоволствието с хардуеъра е несъпоставимо. Мисля че и разликата в звука може да се усети. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Юли 3, 2023 Share Отговорено Юли 3, 2023 Какво визираш под съкращението ITB? За останалото съм съгласен, от скромните ми заигравки с харудерни устройства, за да постигна същият цвят/произволност/характер (какви деликатни думи, хаха ) са ми нужни, точно както ти казваш или 2-3-4 VST или едно комбинирано с модули. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Юли 3, 2023 Автор Share Отговорено Юли 3, 2023 ITB = In The Box. Демек софтуерно смесване, в "кутията" (компютъра). OTB = Out of The Box... демек джелезо и джица 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
korifei Отговорено Юли 3, 2023 Share Отговорено Юли 3, 2023 Страхотен е резултата, мерси, че послуша съвета ми да публикуваш песента в авторски - определено заслужава да се "чуе" и " види" ... Иначе на мен страшно много ми харесва интрото - пианото е страхотно, поздравления за унгареца ( разбира се и за всички други ), соло китарата в средата буквално цепи ... всеки ден като се логвам във форума си я слушам по няколко пъти - уви не зная как се лайква във форума, но като се логна в тубата със сигурност ще и дам лайк... Имам само една забележка, която не е от музикално естество - занапред изписвай имената на авторите и съавторите с главни букви - особено при такава работа. Успех с този и настоящи проекти ! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts