pacman Отговорено Април 25, 2005 Автор Отговорено Април 25, 2005 10x !! Всъщност това е само начален слой за запълване на порите на дървото. Ще го мина с шкурка, така че да стигна до дървото, но порите да са запълнени. Това се прави няколко пъти докато повърхността стане съвсем гладка. След като стане това, първо ще направя всички отвори за адаптери, потенциометри и neck-pocket-а, и чак след като всичко е пробито, изпробвано и т.н. Тогава ще почна със самото лакиране. Цитирай
the_gorer Отговорено Април 26, 2005 Отговорено Април 26, 2005 (Редактирано) Ако това е само началото на финиша, направо нямам търпение да видя как ще изглежда крайният лакиран вариант!!! Не разбрах само за веществото за тази процедура със запълването на порите. Това e пак лак, нали? Или е някакъв специален кит за дърво? Иглежда твърде лъскаво, за да е кит, пък и китът сигурно ще замаже красивата шарка на дървото... :think: Редактирано Април 26, 2005 от the_gorer Цитирай
разбойник Отговорено Април 27, 2005 Отговорено Април 27, 2005 Това, с което се запълват порите е подобно пак на лак, наричат го sealer, не знам какъв е терминът на български. Обикновено има добра попивност и се шлайфа по-лесно от лака. Идеята е да се направи добра повърхност - гладка и равна, в/у която да се нанесе лак. Повечето от лаковете си вървят в комплект с подходящ sealer. Трябва да са съвместими, щото иначе ...... Газя в територия в която не разбирам кой-знае колко, така че млъквам. Цитирай
Nikifena Отговорено Април 27, 2005 Отговорено Април 27, 2005 супер е <_>браво... Да ни покажеш басчето като го направиш да го пипнем и посвирим на него Ще си направим сбирка на басисти ) ние 1 път се събирахме с Разбойника и Ассоасс, и не ни пречи да завторим Цитирай
pacman Отговорено Април 27, 2005 Автор Отговорено Април 27, 2005 В моя случай е една малко странна комбинация, която не знам дали се използва, но съм се убедил че върши добра работа. Този първоначален слой е Полиуретаново лепило (!). То е прозрачно и леко кафяво. Получава се доста по-наситен цвят отколкото с обикновения спрей лак. Самото лакиране ще е с акрилен спрей-лак. Убедил съм се че няма несъвместимост м/у тези двете. Вече съм лакирал 2 тела по този метод и няма проблеми. А и самият факт че има уретан-акрилни лакове... Мисля,че нитроцелулозният лак е най-капризен откъм несъвместимост с други finish продукти. Да ни покажеш басчето като го направиш да го пипнем и посвирим на него Непременно :green: Цитирай
разбойник Отговорено Април 29, 2005 Отговорено Април 29, 2005 Ще посвирите с Никифена, щот сте леваци, а ние явно ще гледаме, щот сме много десни. Това с лепилото не трябваше да го издаваш - всяка фирма си има тайни . Цитирай
pacman Отговорено Април 29, 2005 Автор Отговорено Април 29, 2005 Ще посвирите с Никифена, щот сте леваци, а ние явно ще гледаме, щот сме много десни. Това с лепилото не трябваше да го издаваш - всяка фирма си има тайни . Имам и друга тайна рецепта, с опашки от гущер и крила от прилеп(варят се на тих огън), но за нея друг път Цитирай
разбойник Отговорено Април 29, 2005 Отговорено Април 29, 2005 Ако не слагаш и крак от жаба никакъв майстор не си. помага за по-стегнати ниски.Това и децата го знаят. Цитирай
YtseJam Отговорено Април 29, 2005 Отговорено Април 29, 2005 Фингърбордът се натърква със стрити на прах нокти от удавен дядка. В полунощ на третото пълнолуние от последната ви диария. Цитирай
разбойник Отговорено Април 30, 2005 Отговорено Април 30, 2005 Фингърбордът се натърква със стрити на прах нокти от удавен дядка. В полунощ на третото пълнолуние от последната ви диария. Само на фретлес. На бас с позиции по-добре е на първото пълнолуние. Цитирай
the_gorer Отговорено Април 30, 2005 Отговорено Април 30, 2005 А за по-плътен и стегнат саунд се прави същото, но се отброява не от диария, а от запек. Звученето е супер tight. Буквално. Цитирай
sinbat_tornadoto Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Защо няма и за други инструменти, а само как да си поправиш китарата? /скромно въпросче/ :read: модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Snowwhite Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Защо няма и за други инструменти, а само как да си поправиш китарата? /скромно въпросче/ :read: модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! А защо не вземеш да попрочетеш правилата? /скромно въпросче/ :read: Цитирай
Nikifena Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 за по-фънки звучене е добре баса да се бъше с ултразвук и за финиш да му се пръдне 2 пъти... това е много важно!! :) Цитирай
assoass Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 за по-фънки звучене е добре баса да се бъше с ултразвук и за финиш да му се пръдне 2 пъти... това е много важно!! Бате, не си добре! Само ми е чудно ако пръдването не дойде фънки, а дойде fat? Цитирай
Recommended Posts