Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, знам че тук не обичате да влизате в ролята на продуктови консултанти, но ако някой има желание да сподели лични впечатления от марката, ще се радвам да чуя.

Отварям тази тема защото през последните няколко седмици, докато се оглеждам за нова (метълска) китара, се загледах по няколко модела на Schecter, и само един въпрос ми остава в главата - струват ли си?

Главно гледам тази китара: Schecter C-1 Apocalypse Red Reign.

Моите лични впечатление са базирани само на опит с една единствена Schecter китара: Omen Extreme - 7, и това беше преди близо 10 години. Тогава тази китара хич не ми хареса, беше една от малкото които съм имал, които просто не исках да държа в ръцете си. Грифа беше страшно дебел (да знам че е седмак, но след това си взех седемструнен Ibanez и се преродих), не беше хич изпипана от към изработка и външен вид, но все пак е китара на съвсем различна цена, и от преди доста време. От тогава винаги съм бил малко скептичен към марката и като цяло не съм обръщал внимание какво правят. От друга страна чувам много добри отзиви за Schecter китари, но ако съм научил едно нещо от времето прекарано в интернет - това е да не взимам youtube ревюта за "чиста монета".

За тази цена вече има много богат избор. Постоянно си мисля, добре сега защо бих избрал тази китара пред японско RG което за същите пари освен че е японско ще дойде и с куфар... Да, знам че не е баш същата китара но е вариант който несъмнено също ме устройва.

Друго което така малко ме озадъчава в цената е че Шектъра идва с техни си адаптери. И тук по никакъв начин не казвам че "маркови" ще са по-добри, но в крайна сметка това е нещо за което други марки слагат надценка, а тук го няма, и просто се опитвам да разбера ценообразуването.

Ето примерно едно LTD H-1001 което е с цели 1000лв по-евтино, и е доста близо като спецификация, и със сигурност ще е добър и достатъчно изпипан инструмент, също произведен в Корея. Това го казвам защото имам H-1001 вкъщи.

Може за сравнение да погледнем и някой Солар. Гледах някакъв S1.6 който не беше Корейско производство, но пък за още по-ниската цена от около 2100лв, имаше пак стоманени прагчета, гриф от 5 парчета и т.н. и дори евъртюн... Лични впечатления от тази марка обаче нямам, освен от базовата серия 2.6.

Та, накратко, някой може ли да ме "светне" аз ли нещо не съм в час или наистина са надценени?

Редактирано от Rezachka
Отговорено

Много ми се вижда тая пара за Шектер-а. Ibanez и LTD като че ли са най-добре откъм качество/цена. Соларите са готини, ама  с тия проблеми с нацепените грифове за тия пари не са оферта. Може и да ти се падне читава, ама може и след година-две да се сцепи.

Бих заложил на сигурно. От стратовете ми харесват LTD MH 1000.