Vel Публикувано Юни 25, 2007 Публикувано Юни 25, 2007 Това може би е малко странно, но някой да знае откъде мога да си намеря Теремин? Изключително интересен инструмент, с много специфично звучене. За тези които не знаят какво представлява, http://en.wikipedia.org/wiki/Theremin А освен това бих препоръчал да чуят claire de luna на Дебюси в аранжимент за пиано и теремин... просто невероятно! Цитирай
Efo Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Що за инструмент ??!!! Намерих една схемичка ако ти се занимава можеш да си сглобиш http://home.att.net/~theremin1/101/101_schematic.gif Цитирай
Efo Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 А също и това тук http://demolab.phys.virginia.edu/demos/pic...inSchematic.jpg Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 (Редактирано) Оригиналния Теремин (На името на руснака който го е измислил) е доста по-сложно съоръжение отколкото споменатите любителски схемички. Казват, че трудно се свиква с управлението му - има две области (във въздуха) - по една за лявата и дясната ръка, като едната регулира динамиката (силата) а другата тона (честотата) на звука. Мисля че се продават по дивия запад, но у нас досега не съм чул някой да е проявил интерес. Ако има желание всичко е възможно... Редактирано Юни 27, 2007 от Parni_Valjak Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Ето нещо по-читаво...но не е за всеки. www.logosfoundation.org/kursus/4007paiatheremin.gif Цитирай
Vel Отговорено Юни 27, 2007 Автор Отговорено Юни 27, 2007 Хаха... мисля, че това знаително надхвърля способностите ми... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 (Редактирано) Тогава си купуваш Moog Etherwave: Само $1579.00 in US dollars. Има и по-скъпички, но вече не се произвеждат, $4950.00: Или по евтино, пак Moog , само $419.00 in US dollars: Е, има и по-евтини варианти, само да искаш. Редактирано Юни 27, 2007 от Parni_Valjak Цитирай
Vel Отговорено Юни 27, 2007 Автор Отговорено Юни 27, 2007 Така като гледам Moog моделите са с нещо като синтезатор? А иначе не бих казал че две антени и един куп съпротивления и кондензатори струват четирицифрено число в лева. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 (Редактирано) Да, и аз мисля че една шепа ноти и петолиния не струват много, даже трябва да са безплатни, ама пита ли ме някой.... А някои хора са милионери от тези ноти...или нотите бяха други? Редактирано Юни 27, 2007 от Parni_Valjak 1 Цитирай
Efo Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 А по принцип някой свирил ли е на такова нещо ?! Aз за първи път се сблъсквам с подобен тип инструмент. Доколкото съдя от самплите звука много прилича на "завеян" синтезатор ето един : http://www.harrisoninstruments.com/101/101_demo_wave.mp3 Цитирай
Efo Отговорено Юни 29, 2007 Отговорено Юни 29, 2007 Захванах се със сглобяването на една схема на теремин, но никъде няма настроеваеми бобини 30-300uH - някой има ли идея къде мога да се сдобия с такива в Пловдив ? п.с. в Комет има бобини 1mH, но те са от около 800uH до 1mH Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 ми като няма настройваеми вземи фиксирани стойности и ги сменяй на цокъл Цитирай
drgoa.r Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 Изключителен инструмент е този. За маниаците препоръчвам това филмче: Theremin: An Electronic Odyssey Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 (Редактирано) (Overdrive) ...ми като няма настройваеми вземи фиксирани стойности и ги сменяй на цокъл Голям майтапчия... Ще стане pitch bend с фиксирани интервали... Efo: Разпарчатосай някой транзисторен приемник и му вземи междинночестотните трансформатори. Може и лампов, ако решиш да направиш един от оригиналните терменвокси на RCA.... За справка оригинален патент на Леон Теремин Редактирано Юли 2, 2007 от Parni_Valjak Цитирай
TONY Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 последното което слушах с теремин - бяха някакви мацки които свирят кавьри на Лед Цепелин и ползват теремина мацките гостуваха в предаването на Брюс Дикинсьн - и беше много забавно а и Брюс бе впечатлен от теремина може би и в следващия Айрьн Мейдьн албум да го чуем ху ноуз? Цитирай
Recommended Posts