Manolev Публикувано Юни 25, 2007 Публикувано Юни 25, 2007 Братя, имам 150 лв и смятам да направя на малкия ми брат подарък за да си обогати сета още повече. Какво мога да си позволя за тези пари и евентуално колко пари ще струва една стойка? Това са барабаните. Искам да ви питам къде мога да захвана стойката, къде е най-интелигентно? Брат ми е само втори клас, вече е върл фен на Дейв Ломбардо, разбива се на жицата, искаше да си взима втора каса, но той свири от 6 месеца някъде, а напредва бавно и се разубеди. Дано момчето да има мерак и да продължи нататък! Цитирай
drummer_93 Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 Ами,за тези пари можеш да му купиш някакъв чинел Stagg,примерно.Също така,може и стойката да е Stagg.Те не са от 1-ва класа,но са евтини Е,за тези пари мисля,че това е прилично,а и все пак брат ти е начинаещ,нали? По-нататък ще си вземе нещо по-качествено Ако искаш пиши ЛС на makedonetsa.Той може да ти предложи стоки на Stagg на много прилични цени. Цитирай
Manolev Отговорено Юни 25, 2007 Автор Отговорено Юни 25, 2007 Ами,за тези пари можеш да му купиш някакъв чинел Stagg,примерно.Също така,може и стойката да е Stagg.Те не са от 1-ва класа,но са евтини Е,за тези пари мисля,че това е прилично,а и все пак брат ти е начинаещ,нали? По-нататък ще си вземе нещо по-качествено Ако искаш пиши ЛС на makedonetsa.Той може да ти предложи стоки на Stagg на много прилични цени. Добре де, моля те, насочи ме към размери, какъв вид точно? Брат ми свири рок музика. Цитирай
vihro Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 За 7-8 годишно дете този сет е напълно задоволителен.По-разумно,според мен,би било да инвестираш тези пари в уроци при добър преподавател който да даде стабилна основа на брат ти.Така или иначе за толкова малко пари много трудно може да се намери нещо качествено. Цитирай
Manolev Отговорено Юни 25, 2007 Автор Отговорено Юни 25, 2007 Че той си ходи на уроци. Т'ва е едно на ръка. Просто имам пари и мисля да му направя подарък. Мислил съм и за кожи, но не знам к'ви пари ще ми излезнат. Еванс... Цитирай
drummer_93 Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 За Стаговете не мога да те насоча,защото не им знам моделите.Питай makedonetsa.Но за кожите мога 150 лева ще са ти достатъчни да му купиш нови кожи за целия сет За барабанчето ти препоръчвам Evans Genera G1 Coated или G2 Coated (тя е с 2 пласта и е по-здрава)-около 20-25 лева.За томовете- Evans Genera G2 Clear-около 20 лева,за касата Evans Eq 3 Clear-около 60 лева или EMAD 2 Clear-около 60-70 лева,но не съм много сигурен(тя е малко-по скъпа,но може да и слагаш едни специални Демпинг Рингове,с които да контролираш sustain-а на кожата).Аз ползвам такава и съм изключително доволен Много са здрави. Цитирай
Manolev Отговорено Юни 25, 2007 Автор Отговорено Юни 25, 2007 (Редактирано) Ми аз освен да му купя кожи! Аз през седмицата съм в Пловдив. Мога ли от там да си поръчам Евънс? Начи барабаните са: 22- каса, 12 и 13 томчета, 16 флор том, а барабанчето не съм го мерил. Както казах пича свири рок. ---_ Офтопик, искам да попитам нещо. Как да чистя чинелите? Редактирано Юни 25, 2007 от Manolev Цитирай
drummer_93 Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 Барабанчето трябва да е 14 инча.А чинели се чистят със специални спрейове и пасти,но те са скъпички.Ако искаш прочети това: http://drumdojo.com/tech/cymbal%20clean.htm тук има съвети за почистване на чинели Цитирай
Katsko Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 купи му кардан за тия пари се намират макар и не най-добрите Цитирай
Danny47 Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 За тея пари кардана няма да му изкара и до другия рожден ден. Иначе и аз те съветвам да се насочищ към чинелите Стаг. За тези пари са идеални. Даже в Yamaha имаше един краш точно за 90лв., който беше доста добър. А за стойка, можеш по-тънко да минеш ако му вземеш това пак на Стаг http://www.staggmusic.com/image.php?id=10255. А за стативни стойки на Стаг не те съветвам, големи боклуци са! Цитирай
Katsko Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 и що реши, че чинелите стагг ще изкарат до другия рожден ден ? Цитирай
saxon Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 и що реши, че чинелите стагг ще изкарат до другия рожден ден ? ееей големи комплекси на тема "Stagg"... Цитирай
Anakon Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 Говорим за дете втори клас - всичко ще издържи до следващия му рожден ден, щото е малък, а не годзила като нас. За това нека човека реши кое ще му взима - чинел, кожи или кардан, пък тогава ще му препоръчаме марка и серия (дето да се вписват в оказаната сума) Иначе поздрави на хлапето - щом се кефи на Ломбардо е С.Н.Ч. (Силно Наш Човек) Цитирай
Katsko Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 и що реши, че чинелите стагг ще изкарат до другия рожден ден ? ееей големи комплекси на тема "Stagg"... просто отбелязвам факта, че не стават, който иска да си ги купува, прав му път Цитирай
saxon Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 и що реши, че чинелите стагг ще изкарат до другия рожден ден ? ееей големи комплекси на тема "Stagg"... просто отбелязвам факта, че не стават, който иска да си ги купува, прав му път да ве....щом като ТИ казваш,със сигурност не стават ей тоя пич сигурно нема кинти за К къстъм Цитирай
Recommended Posts