Koobenot Публикувано Март 24, 2023 Share Публикувано Март 24, 2023 (Редактирано) Понякога се появява някой колега клавирист, който да попита за уроци по народна музика. Бях се натъкнал на този Ютуб канал и смятам, че би бил полезен на някого, ако модераторите решат, могат да го добавят във важните теми на форума. https://www.youtube.com/@KrasiZvqraChristheBeastLessons/videos Очевидно въпросният колега има и блог, който не поддържа, но все пак информация има: https://krasizvqra.blogspot.com/ Редактирано Март 24, 2023 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Apple&VSTI Отговорено Март 25, 2023 Share Отговорено Март 25, 2023 (Редактирано) ^ Да, човека дава и индивидуални онлайн уроци за всеки според нивото което има и стиловете които иска да свири, срещу заплащане разбира се , но и нещата които е публикувал свободно са доста поучителни и много неща могат да се научат и от тях. Най-важното - музикално-грамотен е с музикално образование и то на доста високо ниво профилирано точно в сверата на балканските стилове музика , както и обяснява на доста-достъпен език нещата. Техниката и бързината му на свирене е направо "Джедайство" в темпо 200 - което аз въобще не харесвам в него и това много ме дразни, защото при такова темпо вече няма музика,няма детайл на орнаментите - а има едно себедоказване пред другите в стил " Ко ша кажете,а ?" май няма кой да свири в такива бързини като мене ... Редактирано Март 25, 2023 от musicman Не цитирай предходно мнение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Март 25, 2023 Автор Share Отговорено Март 25, 2023 (Редактирано) Фактът, че такива уроци съществуват е похвален. През годините съм виждал как хората във форума питат: "Дайте уроци за нордна музика", "Дайте ноти за народна музика" ... и греда. Защо ли? Ами защото името на стила определя и начина по който тя се предава – народна музика. Преди за да свириш такава е трябвало я в музикално училище, я в оркестър, я в някое читалище ... а сега просто си стоиш пред компютъра и все ще научиш някоя хватка, за да стартираш. Редактирано Март 25, 2023 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts