Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

знам ама чаках сам да се усетиш :D

ако можеш да отвориш и имаш време разгледай този сайт www.promena.org там пише много за наркотиците - термини, видове, употреба, закони в различните държави и т.н. пише и за употребата да думи при определяне на наркотичните вещества

а колкото до музика и наркотици

не че нещо но държавите в които използването на психотропни вещества (нещо за Тайланд стана дума, да добавим Афганистан и Куба например) е част от бита и ежедневието ми се струва, че цари обстановка по-скоро отговаряща на 18 век в Европа ;) музиката на тези държави е прекрасна все пак ;)

също така пише, че използването на думата "опиат" за психотропните вещества е прекалено общо и неправилно , така че и аз съм в грешка ;)

Редактирано от kitaratapesho
  • Отговори 126
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

честно да ти кажа -- нямам желание ... просто не са ми интересни (а и от тук е направо самоубийство да отида на такъв сайт)..... Годините на експерименти със всичко отминаха отдавна ....вече остаряваме мани....

само едно по никакъв начин не можеш да сравняваш psychedelics с опиати ;) ДиМиТри продължава 10минути след което си все едно че нищо не е ставало напялно нормално .... в същото време прави лсд-то и от сорта да изглеждат като смешни детски играчки ...

Редактирано от phile
Отговорено

последен off/

В www.promena.org пише интересни нещица наистина...прочетете например каква "приятна" статийка има за кокаин и амфетамин ;)

Отговорено

абе който иска да ползва наркотици или да пие,никой не може да го спре.то си е индивидуално.бих казал,че да свириш напушен е много яко.....но до време.това не означава,че ползвам в момента наркотици или че ще ползвам за в бъдеще.ако искам ще ползвам;)то си е моя работа.както казваше дядо ми (лека му пръст):"от всичко по малко е полезно,и отрова да е в малко количество е добре..."

Отговорено

Ник'ви так'виз ;) .Една-две бири най-много и дотука.Най-добре е преди това секс да е имало и толкова. ;) И за певците - да не пеят на празен стомах, но и да не са преяли.Нямам против който с к'вото иска да се тъпче и трови, стига да не ми идва на репетиция и да не си уцелва входа за китарата :) .Или да пада заедно със стойката за микрофона, или както каза колегата peshoy2k - да се заджаса в комплекта барабани.Иначе - freedom да има за всички, ама не и когато от тях зависят или когато ги чакат други хора.Трябва да се научим какво е това жувотно "колектив" и да се съобразяваме с останалите, ако не - да я караме на солови чекии, на наша си отговорност.На това нещо поне театърът ме е научил навремето - да е жив и здрав, че иначе още щях да съм дебил неориентиран*.

*сега съм вече само дебил ;)

:D

Отговорено

И аз съм против наркотиците...но имам особенно отношение към алкохола :D;):D:););) ако мога да перифразирам един нацапан кретен:"I dont like the vodka but the vodka like`s me..."....по принцип съм твърдо против някой да свири пиян направо го убивам кретена.....

Впрочем знаете ли че Шопен се е размазвал копелето е поркало Абсент/нали сега завършвам Славянска филология та послките ми даскали ми разправяха/

Отговорено

The Duble IN

Тва е майта фолософия

КоефеИН и никотИН другото е ташак.Заеби дет шъ свириш пиян или надрусан..напарцал си станал музика шъ прайш ;) Кът съ напоркаш най много пого другото ....незнам при мен не работи поне пиян де..никога не съм се друсал.

Отговорено
клас опиати са производните на опуим ... обикновенно можеш да ги познаеш по това че свяршват на "ин"

мисля, че кокаина е производно на растението кока, или бъркам? :)

забравете тютюна, според тази тема никотина вече ще се съдържа в опиума :-D

тревата, кафето,алкохола,меда, цигарите, захарта, солта, подправките, и всички вещества, към които се предизвиква психическа или/и физическа зависимост са наркотични вещества. някои от тях - които предизвикват произвеждането на дадени хормони (на щастието и т.н.) и посредством това загуба на ясна представа за реалноста се наричат опиати. тревата е опиат. хероина също. но тревата е лек опиат, защото не предизвиква физическа зависимост, за разлика от хероина. телевизията и интернет също са наркотици например, доста от навиците ни - също.

предполагам, че Ицо като е пускал темата е искал да пита за опиатите а не за наркотиците като цяло  ;)

това е казано много точно - например кафето също се класира като наркотик, заради относително високото му съдържание на кофеин. номера е, че абстиненцията към него се лекува за три дни, докато при хероина например е доста по дълъг и тежък периодът.

това за телевизията и интернета и навиците е шега разбира се, защото пристрастяването към наркотиците е физиологичен процес, а не психически ...

:arrow: аз консумирам алкохол, но той ми действа приспиващо, вероятно заради съдоразширяващиот действие и падане на кръвното налягане. затова не ми е интересно да свиря пил (и съответно заспал) - почвам да бавя в такава ситуация :-)) а пък от сценична треска отдавна съм се излекувал, за да удрям по едно малко за отскок ...

пушенето и друсането от друга страна ги отричам напълно! пуша само наргиле и се каня да си правя сам плодови "тютюни", за да са с нулево съдържание на истински тютюн :-)) а от заводските тютюни дето съдължат табак ми омекват ръцете и ме обзема кански мързел - пак не е работа като за преди свирене :-D

Отговорено

Ами айде и аз да се направя на разбирач.

това за телевизията и интернета и навиците е шега разбира се, защото пристрастяването към наркотиците е физиологичен процес, а не психически ...

Защо шега? Една голяма част от тъй наречените наркотици имат много по силна психическа отколкото физическа абстиненция.

Отговорено (Редактирано)
Ами айде и аз да се направя на разбирач.

Защо шега? Една голяма част от тъй наречените наркотици имат много по силна психическа отколкото физическа абстиненция.

ако не е шега - лъжа е

веществата, които повлияват на психиката не се наричт наркотични, а психотропни

Редактирано от wolfgang
Отговорено

Проста теория на наркотичната зависимост. Доказана по медицински път. Зависимостта към едно вещество е частично физическа частично психическа. Иначе как ще обясниш феномена с цигарите? Физическата никотинова абстиненция продължава около 24 часа - има много хора които спират да пушат за повече от месец и пак започват.

Отговорено
Проста теория на наркотичната зависимост. Доказана по медицински път. Зависимостта към едно вещество е частично физическа частично психическа. Иначе как ще обясниш феномена с цигарите? Физическата никотинова абстиненция продължава около 24 часа - има много хора които спират да пушат за повече от месец и пак започват.

:D:lol::D:D добре го каза :lol::D:D

Отговорено

:bravo::bravo::bravo::bravo: добре го каза :bravo::bravo::bravo:

Това е вярно - спирал съм цигарите за година и половина и до последния ден на тази година и половина въздържание ми се пушеше адски.

После като пропуших отново, се заклех никога повече да не ги спирам :)

Отговорено
Проста теория на наркотичната зависимост. ...

както казва баща ми: "Проста работа, но не за прости хора" (НИКОЙ ДА НЕ СЕ ОБИЖДА, не насочвам репликата към никого от пишещи и четящи темата)

не вярвам в тази тема да пише друг дипломиран в медицинския - софия освен мен. къде ги четете тези прости, но неверни теории ... или си ги измисляте? :-D

аз вече казах мнението си по темата и нямам намерение да споря или да се повтарям ;-)

Ако това, което казва ФЛИСК беше вярно - аз щях да съм тежко затънал в китарната наркомания ... :guitar: :guitar: :guitar: