Old_Shetarhand Публикувано Април 4, 2005 Публикувано Април 4, 2005 трябва ми да преобразувам от музика в Миди фаил!!как става?с ква програма? Цитирай
mila_kara Отговорено Април 4, 2005 Отговорено Април 4, 2005 Подобен въпрос беше вече повдигнат.mp3 е аудио файл, съдържащ данни за звука, докато midi- файла носи информация за нотната последователност.Той позволява редактиране и обработка, защото може да бъде изобразен и като нотна последователност. Мidi - файла е по-малък, защото не съдържа звукова база данни, но той лесно може да се преобразува в аудио файл при експорт. Обратният процес, обаче, да получиш ноти от една звучаща мелодия, все още не знам да е реализиран.Не можеш да накараш една програма да направи нотен запис на каквато и да е мелодия.Всъщност, в близко бъдеще защо не, но засега не знам такова нещо. :hello: Цитирай
the_gorer Отговорено Април 4, 2005 Отговорено Април 4, 2005 За солови инструменти и вокали без бекграунд почти става, но за миксове е невъзможно. Пробвал съм доста програми, производителите на които твърдят, че вършат работа - всичките са менте. Цитирай
Steff Отговорено Април 5, 2005 Отговорено Април 5, 2005 Аз ще затвърдя казаното дотук-също съм изпробвал доста подобни програми, защото беше свързано с една работа, която практикувах известно време и щеше много да ми улесни живота, ама не намерих такава програма Цитирай
BlackCorsair Отговорено Април 5, 2005 Отговорено Април 5, 2005 трябва ми да преобразувам от музика в Миди фаил!!как става?с ква програма? Това е Като от Слама - Злато да Направиш ! Много хора са се опитвали , амо още резултата е нулев! Опитвайте се де! Може някой да успее! Успех ! P.S. Наистина има програмки дето обръщат Глас или Соло инструмент в MIDI , но са много големи Дървета! За аранжименти ,миксове и цели песни -забравете! Цитирай
AXE Отговорено Април 5, 2005 Отговорено Април 5, 2005 Започни да се занимаваш с алхимия - може да постигнеш по голям успех :green: Сега сериозно - не виждам в обозримо бъдеще програма дето ще прави миди от мп3. Просто в крайния микс има толкоз ефекти и звуци + застъпващи се по диапазон инструменти, че докато не се измисли изкуствен интерект мноо трудно ще може няква си програма да ти извади нотите на песен. Цитирай
niki123bg Отговорено Април 5, 2005 Отговорено Април 5, 2005 Чак пък да няма как да стане Става въпрос за офлайн процесинг, така че може да се използват много тежки алгоритми за анализ, работещи с голям набор от правила. Предполагам, че няма достатъчно голям интерес към преобразуването на wav/mp3 и т.н към MIDI, за да се инвестира съответната сума в добър продукт. Освен това един такъв продукт трудно би могъл да е универсален - т.е. ще работи в някакъв много малък процент от случаите перфектно, в един малко по-голям процент добре и в най-много от случаите просто незадоволително. Цитирай
Steff Отговорено Април 5, 2005 Отговорено Април 5, 2005 Не знам защо, ама си мисля че просто данните, които са в един аудио формат, не биха могли да бъдат преобразувани в миди, защото са мнооого различни като вид информация(наистина тук не съм много в час).Ако запишеш едно миди като мп3, после не можеш да го обърнеш пак в миди.Едното е вълна(май), а другото по-скоро прилича на файл от notepad . Цитирай
Steff Отговорено Април 5, 2005 Отговорено Април 5, 2005 ...Въпреки че сега се сещам за процесора на Роланд, който с помощта на миди адаптер взима сигнала от китарата, обръща го в миди и съответно си черпиш каквито искаш бленди по миди път... Не съм го чувал обаче и не знам как точно звучи, както и не знам дали работи абсолютно по този начин. Цитирай
I=====I Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 (Редактирано) Ами тук нещата стоят много подобно както са при графиката. Преходът векторна графика към растерна такава е напълно свободен, но виж обратния път е почти невъзможен. Има създадени редица tracer-и на растер, но те дават осъкатен (в болшинството от случаите негоден за използване) резултат. И тук всичко зависи много от сложността на изходния материал. Аналогията я правя, защото интерес за такъв преход при графиката има ОГРОМЕН а резултатът до този момент е повече от незадоволителен. Та, според мен проблемът тук е физическата невъзможност да се създаде алгоритъм валиден за безбройните частни случаи в практиката. Редактирано Април 20, 2005 от I=====I Цитирай
YtseJam Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 Абе CorelTrace върши прекрасна работа. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 ...процесора на Роланд, който с помощта на миди адаптер... Това е друго. Все едно електронен тунер. Така става, защото сигнала е доста опростен. Общо взето имаш основен тон и 2-3 хармоници, колкото да не е без хич При МР3 с хиляда ефекта на всеки от 4-5-6-те инструмента е маааалко по-шитовско, дон'т ю тинк? :green: Цитирай
I=====I Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 Абе CorelTrace върши прекрасна работа. Не бих казал, даже хич! Ама това вече отива към offtopic. Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Април 20, 2005 Автор Отговорено Април 20, 2005 и ко?значи не ста'а а ? Цитирай
Recommended Posts