Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да преобразужам Mp3 в Мidi?


Recommended Posts

Подобен въпрос беше вече повдигнат.mp3 е аудио файл, съдържащ данни за звука, докато midi- файла носи информация за нотната последователност.Той позволява редактиране и обработка, защото може да бъде изобразен и като нотна последователност. Мidi - файла е по-малък, защото не съдържа звукова база данни, но той лесно може да се преобразува в аудио файл при експорт. Обратният процес, обаче, да получиш ноти от една звучаща мелодия, все още не знам да е реализиран.Не можеш да накараш една програма да направи нотен запис на каквато и да е мелодия.Всъщност, в близко бъдеще защо не, но засега не знам такова нещо. :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За солови инструменти и вокали без бекграунд почти става, но за миксове е невъзможно. Пробвал съм доста програми, производителите на които твърдят, че вършат работа - всичките са менте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще затвърдя казаното дотук-също съм изпробвал доста подобни програми, защото беше свързано с една работа, която практикувах известно време и щеше много да ми улесни живота, ама не намерих такава програма :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябва ми да преобразувам от музика в Миди фаил!!как става?с ква програма?

Това е Като от Слама - Злато да Направиш !

Много хора са се опитвали , амо още резултата е нулев!

 

Опитвайте се де!

Може някой да успее!

Успех !

 

 

P.S. Наистина има програмки дето обръщат Глас или Соло инструмент в MIDI , но са много големи Дървета! За аранжименти ,миксове и цели песни -забравете!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започни да се занимаваш с алхимия - може да постигнеш по голям успех :green:

 

 

Сега сериозно - не виждам в обозримо бъдеще програма дето ще прави миди от мп3. Просто в крайния микс има толкоз ефекти и звуци + застъпващи се по диапазон инструменти, че докато не се измисли изкуствен интерект мноо трудно ще може няква си програма да ти извади нотите на песен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък да няма как да стане :headbang: Става въпрос за офлайн процесинг, така че може да се използват много тежки алгоритми за анализ, работещи с голям набор от правила.

 

Предполагам, че няма достатъчно голям интерес към преобразуването на wav/mp3 и т.н към MIDI, за да се инвестира съответната сума в добър продукт. Освен това един такъв продукт трудно би могъл да е универсален - т.е. ще работи в някакъв много малък процент от случаите перфектно, в един малко по-голям процент добре и в най-много от случаите просто незадоволително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо, ама си мисля че просто данните, които са в един аудио формат, не биха могли да бъдат преобразувани в миди, защото са мнооого различни като вид информация(наистина тук не съм много в час).Ако запишеш едно миди като мп3, после не можеш да го обърнеш пак в миди.Едното е вълна(май), а другото по-скоро прилича на файл от notepad :D .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Въпреки че сега се сещам за процесора на Роланд, който с помощта на миди адаптер взима сигнала от китарата, обръща го в миди и съответно си черпиш каквито искаш бленди по миди път... Не съм го чувал обаче и не знам как точно звучи, както и не знам дали работи абсолютно по този начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ами тук нещата стоят много подобно както са при графиката. Преходът векторна графика към растерна такава е напълно свободен, но виж обратния път е почти невъзможен. Има създадени редица tracer-и на растер, но те дават осъкатен (в болшинството от случаите негоден за използване) резултат. И тук всичко зависи много от сложността на изходния материал.

Аналогията я правя, защото интерес за такъв преход при графиката има ОГРОМЕН а резултатът до този момент е повече от незадоволителен.

Та, според мен проблемът тук е физическата невъзможност да се създаде алгоритъм валиден за безбройните частни случаи в практиката.

Редактирано от I=====I
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...процесора на Роланд, който с помощта на миди адаптер...

Това е друго. Все едно електронен тунер. Така става, защото сигнала е доста опростен. Общо взето имаш основен тон и 2-3 хармоници, колкото да не е без хич :P

При МР3 с хиляда ефекта на всеки от 4-5-6-те инструмента е маааалко по-шитовско, дон'т ю тинк? :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.