Talic_Zealot Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 (Редактирано) Аз започнах да свиря Август миналата година. Китарката си я взех тук от форума. Модел или марка немога да кажа защото е правена, но прилича малко на ESP. Снимки имах,но ГДБОП(тия пичове) ми отмъкнаха компа заедно с тях..--ето тук съм с нея-- . От китарката съм доволен и засега ще я пазя. Не съм имал проблеми до сега или поне с които не мога да се справя. На уроци не съм ходил и не мисля да ходя. Според мен интернет предоставя достатъчно количество информация стига някой да желае да намери. Желая ти успех в дънята, но да знаеш че зарибявката е голяма и нема отърване веднъж почнеш ли... Редактирано Юли 9, 2007 от Talic_Zealot Цитирай
raisko_portokal4e Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 (Редактирано) хах.. ти sry @Old_Shetarhand отядох ти се така де.. здраве да е и.. успехчета с китарата и.. гледало съм филмо Редактирано Юли 9, 2007 от raisko_portokal4e Цитирай
Slav Отговорено Юли 10, 2007 Отговорено Юли 10, 2007 Аз също започнах август миналата година.За рожденния ми ден(станах на 13 миналата година) ми подариха нашите акустична китара Кремона от Махагоновата серия и съм доволен от нея.През това време се научих да свиря акорди и някои песни на AC/DC и Metallica.Не съм ходил на уроци все още но смятам сега да започвам.Дойде 27 юни 2007 и си взех Washburn X20 от ФАКТОР мн добра китарка не смятам скоро да я сменям ... и общо взето това е за мен. Цитирай
Тони96 Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 1. На около 12 год., започнах да свиря на китара 2. Кремоната на Вуйчо и Майка. Снимка нямам за съжаление, но още е здрава и свири!!!! 3. Около 5-6год., ходих на учил по китара, като в това време се включва учителят в музикалната паралелка 4. Първоначално класически пиеси, после джаз пиеси 5. Кремоната я смених след около 2-3 год., за по нова Кремона и след това си купих първата електрическа китара(Орфей, ако не се лъжа беше)!!! Досега вече сигурно съм сменил 4-5 класически и пак толкова електрически китари!!! 6. Ами около 14год. вече ще станат. Но за около 4 год., замених китарата с синтезатор и после отново се върнах на любимият си инструмент!!! Но макар да свиря толкова много време не съм много доволен от нивото си, винаги може и още!!! А и за съжаление вече и Животът така ме понесе, че не мога да отделям толкова време на китара, както преди!!! Това разбира се, за съжаление си дава отражение върху техника ми. Но трябва и да се работи, за да се яде!!! УСПЕХ Цитирай
Vasil Belezhkov Отговорено Август 3, 2007 Отговорено Август 3, 2007 Започнах да свиря на класическа китара като бях на 10 г. (от есента на 1994). Първата ми китара е "Орфей", а след това се сдобих с "Кремона", която за ниво "българска заводска" има доста добър тон. И двете си функционират до ден-днешен. От края на 2001 г. имам Manuel Rodriguez и мога да кажа спокойно, че намерих "мойта си" китара. С електрическа китара се занимавaм от по-скоро и засега съм на "Squier Stagemaster". С учителите си съм свирил предимно "класическа" музика, а иначе самостоятелно се занимавам с всякакви стилове музика, които харесвам. И така-близо 13 години. Цитирай
мария Отговорено Август 3, 2007 Отговорено Август 3, 2007 .започнах да свиря преди пет години, но на пиано.всъщност имам синтезатор ямаха и композирам от пет години Цитирай
мария Отговорено Август 3, 2007 Отговорено Август 3, 2007 .започнах да свиря преди пет години, но на пиано.всъщност имам синтезатор ямаха и композирам от две години Цитирай
Fire_ball_ Отговорено Август 3, 2007 Отговорено Август 3, 2007 Първо искам да кажа: ДА ЖИВЕЯТ ОРФЕЙКИТЕ !!!! Като гледам повечето с Орфей са почнали , та май и аз така Второ: 1. Ми май.... лелее аз вече цели 3 години всиря, а каточели беше вчера.... та на 17 почнах .... причината беше Blackmore и поспециално Child in time. 2.Първо взех една щайга дето не си знае годините от един познат.. на нея научих акордите, после си купих една Офрейка от Светльо (от синдиалния в Плд.), като разбрах, че освен за упражнениея за друго не става си взех една Pao Chia кухарка (Китайска няква нейзвестна, обаче много добра). 3.Ходех 7 месеца на уроци при по горе споменатия човек (много добър учител!). Като научих основните работи и почнахме само Сатриани и Муур, се отказах ... ама то с тая орфейка и зуум 505 за какъв сатриани си говорим 4.На уроците първите 3 месеца яко акорди, после скалички , арпежи, секвенции, вдигания и покрай тях я Паганини , а Бах .... после вече Parisiene Walkways , Tears in the rain, Smoke on the water и се отказах. Като самостоятелен китарист свиря каквото ми попадне и каквото ми позволява техниката ,с к' разполагам.... та в момента яко си правя песни с акомп и си пея...предимно пиянски и нецензурирани Иначе мацките умират да им пея ... Кара Ибрахиме бесниииии хахахаха или пък ... Я спуснете пердетааааа да направиме сефтеееетоооо хахаха Вскичко добро! Йорданов Цитирай
Тони Николов Отговорено Август 3, 2007 Отговорено Август 3, 2007 1. На около 12 год., започнах да свиря на китара2. Кремоната на Вуйчо и Майка. Снимка нямам за съжаление, но още е здрава и свири!!!! 3. Около 5-6год., ходих на учил по китара, като в това време се включва учителят в музикалната паралелка 4. Първоначално класически пиеси, после джаз пиеси 5. Кремоната я смених след около 2-3 год., за по нова Кремона и след това си купих първата електрическа китара(Орфей, ако не се лъжа беше)!!! Досега вече сигурно съм сменил 4-5 класически и пак толкова електрически китари!!! 6. Ами около 14год. вече ще станат. Но за около 4 год., замених китарата с синтезатор и после отново се върнах на любимият си инструмент!!! Но макар да свиря толкова много време не съм много доволен от нивото си, винаги може и още!!! А и за съжаление вече и Животът така ме понесе, че не мога да отделям толкова време на китара, както преди!!! Това разбира се, за съжаление си дава отражение върху техника ми. Но трябва и да се работи, за да се яде!!! УСПЕХ Е това съм си аз, само си смених ника!!! Цитирай
noop Отговорено Август 4, 2007 Отговорено Август 4, 2007 еми и аз почнах преди 6 години(в началото на 4-ти клас) със акустична китара.много окаяна и малка-беше на кръсниците ми.След това ми купиха Флоренция-евтина но ми беше добре с нея.миналата година си купих ел. китара Ел Торо но в комплект с усилвател Берингер.сега свиря и на двете китари и започвам на барабани също.свиря всичко от класика до рок парчета.кеф Цитирай
Vasil Belezhkov Отговорено Август 4, 2007 Отговорено Август 4, 2007 Първо искам да кажа: ДА ЖИВЕЯТ ОРФЕЙКИТЕ !!!! Като гледам повечето с Орфей са почнали , та май и аз така Второ: 1. Ми май.... лелее аз вече цели 3 години всиря, а каточели беше вчера.... та на 17 почнах .... причината беше Blackmore и поспециално Child in time. 2.Първо взех една щайга дето не си знае годините от един познат.. на нея научих акордите, после си купих една Офрейка от Светльо (от синдиалния в Плд.), като разбрах, че освен за упражнениея за друго не става си взех една Pao Chia кухарка (Китайска няква нейзвестна, обаче много добра). 3.Ходех 7 месеца на уроци при по горе споменатия човек (много добър учител!). Като научих основните работи и почнахме само Сатриани и Муур, се отказах ... ама то с тая орфейка и зуум 505 за какъв сатриани си говорим 4.На уроците първите 3 месеца яко акорди, после скалички , арпежи, секвенции, вдигания и покрай тях я Паганини , а Бах .... после вече Parisiene Walkways , Tears in the rain, Smoke on the water и се отказах. Като самостоятелен китарист свиря каквото ми попадне и каквото ми позволява техниката ,с к' разполагам.... та в момента яко си правя песни с акомп и си пея...предимно пиянски и нецензурирани Иначе мацките умират да им пея ... Кара Ибрахиме бесниииии хахахаха или пък ... Я спуснете пердетааааа да направиме сефтеееетоооо хахаха Вскичко добро! Йорданов И при мен дядо Ричи оказа сериозно влияние за може би най-важното решение в живота ми досега. Бях на 7 като чух за първи път Deep Purple (и по-точно "Child in time") и до днес са ми любимата група. Цитирай
peppito Отговорено Август 7, 2007 Отговорено Август 7, 2007 Отговарям на въпросите ти веднага...Започнах да свиря на 14-годишна възраст (разбирай '91-'92). Тъкмо бяха излезнали едноименния на Metallica, Use your illussion на Guns, Nevermind на Nirvana, Facelift на Alice in Chains и много, много други албуми, чиито положителни качества и силни емоции не можеш да срещнеш у днешните "НЕО" групички (прости ми ако ти звуча старомодно). Та...какво по-добро вдъхновение от гореизброените...? Първата китара в живота ми я купих от "синьото" кафе, "възрастните" като мен, сигурно помнят, че там имаше музикален магазин. Беше много дървена и много фалшива акустична Пълдин с (забележи ! ) адаптер и два потенциометъра (за тон и волюм). Веднага тръгнах на уроци при Боян - китариста на Сателит (вокал им беше Дими, понастоящем вокал на Сленг). Ходих при него около 2 години, след което по различни причини, трябваше да спра (поздрави и благодарности за Боян, ако случайно чете това) . С него свирехме fade to black, master..., nothing else matters, dust in the wind, Page & Plant, Saigon kick,Pink Floyd, Dream theatre и т. н. Пълдина го смених с ел. кремона 2 год по-късно, а още 2 след това си взех JS-1. Иначе имам и друг учител по Музика и това е Любо - барабаниста на Solaris, който е много близък приятел, и за мен - своеобразен гуру в ритъма и хармониите. Имах късмета да работя с него на едно място...Той е във DRUM форума, ника му е Imperor. (за Любен Димитров - RESPECT!!!). А колкото до твоя въпрос с нотите...малко е екзестенциален...нали знаеш български? Знаеш и азбуката...Съотнеси двете неща към музиката...Това поне е моето мнение. Успех... Цитирай
Recommended Posts