Атанас Славов Публикувано Септември 2, 2022 Публикувано Септември 2, 2022 (Редактирано) Здравейте! Имам Midi клавиатъра - М-Аudio Оxygen 49 мк4 или мк5 и Audio Interface - Presonus AudioBox iTwo, все още нямам монитори и каквото свиря и записвам в Ableton Live го слушам през слушалките, които са свързани към аудио интерфейса. Аудио интерфейса и Миди клавиатурата са свързани с УСБ към компютъра, но... Имам и домашен ресивър и искам да знам мога ли да свържа предполагам аудио интерфейса към ресивъра, за да мога като свиря с Миди клавиатурата в DAW-а и да го чувам през колоните на ресивъра, нещо като на живо да стане? Обикновен кабел с по два чинча от двете страни и съответно 2 бр. преходници към тях 6.3мм ли ми трябва за от Миди Out-a или Main L R? Редактирано Септември 2, 2022 от Атанас Славов Цитирай
Koobenot Отговорено Септември 2, 2022 Отговорено Септември 2, 2022 (Редактирано) Нужна ти е връзка 1/4" жак към чинчове за ляв и десен канал: Взимаш сигнала от MAIN изходите на аудио интерфейса (Left/Right) и влизаш в дека на Aux Input L и R. Само намали дека до край, че като свързваш да не го претовариш и регулирай нивото после от картата, гледай да я отвориш поне на 70-80 процента и вече от дека си донастрой на вкус. Можеш и с кабели "чинч - чинч" и после преходници "чинч към жак", но преходника може да ти прави бели, защото вкарваш още един елемент във веригата и ако не е добре вкаран може и да не се чува добре. Другият начин, КОЙТО НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ е да вземеш сигнала от слушалковия изход на интерфейса и да го подадеш на чинчовете с такава връзка: Това само в краен случай го прави, защото обикновено слушалковия изход е предусилен с цел да може да ти "клати" слушалките, а ти го подаваш към друго входно устройство и шанса да повредиш/натовариш нещо нараства неимоверно, затова тоя подход много внималтелно с него ... само в краен случай, ако по някаква причина главните ти изходи на интерфейса са повредени. Midi Out изобщо не ти е нужен, той праща "команди" към MIDI клавиатура с MIDI вход, аудиоинтерфейса и дека работят с тончестотен сигнал. Редактирано Септември 2, 2022 от Koobenot 2 1 Цитирай
Атанас Славов Отговорено Септември 2, 2022 Автор Отговорено Септември 2, 2022 преди 4 минути, Koobenot написа: Нужна ти е връзка 1/4" жак към чинчове: Взимаш сигнала от MAIN изходите на аудио интерфейса (Left/Right) и влизаш в дека на Aux Input L и R. Само намали дека до край, че като свързваш да не го претовариш и регулирай нивото после от картата, гледай да я отвориш поне на 70-80 процента и вече от дека си донастрой на вкус. Можеш и с кабели "чинч - чинч" и после преходници "чинч към жак", но преходника може да ти прави бели, защото вкарваш още един елемент във веригата и ако не е добре вкаран може и да не се чува добре. Midi Out изобщо не ти е нужен, той праща "команди" към MIDI клавиатура с MIDI вход, аудиоинтерфейса и дека работят с тончестотен сигнал. Много, благодаря! 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Септември 2, 2022 Отговорено Септември 2, 2022 @Атанас Славов Дописах ти още нещо за слушалковия изход на интерфейса. 1 Цитирай
Атанас Славов Отговорено Септември 2, 2022 Автор Отговорено Септември 2, 2022 преди 2 минути, Koobenot написа: @Атанас Славов Дописах ти още нещо за слушалковия изход на интерфейса. Благодаря, ще го имам в предвид 1 Цитирай
Recommended Posts