metalhammer Отговорено Ноември 20, 2005 Автор Отговорено Ноември 20, 2005 Не трафа е голям ми самото кубе си е мъничко семпли нови нямам само тва е : http://store2.data.bg/metalhammer/001_Untitled%20(3).mp3 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Ти има едни широколентови 12-инчови български говорители(50Вата 80-12500 честотен обхват),Лято шаси, твърдо окачване. Дали няма да е добре да се направи кубе с тях? Цитирай
wolfgang Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Ти има едни широколентови 12-инчови български говорители(50Вата 80-12500 честотен обхват),Лято шаси, твърдо окачване. Дали няма да е добре да се направи кубе с тях? добре ще е да се направи, но силно се съмнявам, че ще звучи добре :-) Не трафа е голям ми самото кубе си е мъничко семпли нови нямам само тва е : http://store2.data.bg/metalhammer/001_Untitled%20(3).mp3 вярно, че тези ампове са с размера на зарче за табла ... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 добре ще е да се направи, но силно се съмнявам, че ще звучи добре :-) защо? Цитирай
pacman Отговорено Ноември 24, 2005 Отговорено Ноември 24, 2005 (Редактирано) Ти има едни широколентови 12-инчови български говорители(50Вата 80-12500 честотен обхват),Лято шаси, твърдо окачване. Дали няма да е добре да се направи кубе с тях? И аз отдавна се изкушавам да си направя такъв cabinet с обикновени говорители...но не знам какъв ще е резултата (още повече за бас...) Имаше такава фирма, произвеждаща мощни, компактни и добре звучащи(според притежателите им) cabinet-и за бас с такива говорители, вътре имаха някаква акустична с-ма... трябва да се поинтересувам Edit: фирмата като че ли беше Schroeder, но може и да бъркам Редактирано Ноември 24, 2005 от pacman Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 2, 2005 Отговорено Декември 2, 2005 По принцип из нета разни DIY спецове казват че няма проблем с обикновен говорител, стига да не е с гумено окачване, и да не е с алуминиева шпула. Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 2, 2005 Отговорено Декември 2, 2005 (Редактирано) аз съм връзвал един 12 инчов средночестотен говорител ( не помня марката) и звучеше ужасно. направо беше мазало може би ще трябва кабинет симулатор след преампа и ще звукне....не знам Редактирано Декември 2, 2005 от stratocaster Цитирай
разбойник Отговорено Декември 2, 2005 Отговорено Декември 2, 2005 QUOTE (wolfgang @ Nov 22 2005, 09:56 PM) добре ще е да се направи, но силно се съмнявам, че ще звучи добре :-) защо? Защото повечето китарни говорители имат изключително неравномерна честотна характеристика (напр. с ясно изразен пик около 2-4 килохерца, липсата на който се възприема като "глухо" звучене,), както и способност да кривят в определени честоти при по-голямо натоварване. Да не говорим за разликата в чувствителността и т.н. pacman, Schroeder са доста "пробивни" в микс благодарение на подчертания си mid bass, не че това е зле - напротив. А за правенето - ако не ми мине котка път ще се изфукам в най-скоро време с 1-2 нови озв. тела за басче Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 2, 2005 Отговорено Декември 2, 2005 (Редактирано) А тази характеристика и кривене дали не може да се имитира в предусилвателя? Мисля, че с един Фурие анализ, и анализ на изкривяванията в зависимост от честотата, ще може да се моделира добре. Редактирано Декември 2, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
wolfgang Отговорено Декември 3, 2005 Отговорено Декември 3, 2005 А тази характеристика и кривене дали не може да се имитира в предусилвателя?Мисля, че с един Фурие анализ, и анализ на изкривяванията в зависимост от честотата, ще може да се моделира добре. това и се опитват да направят line6 и всякакви други имитатори (имам предвид чрез моделиране). стават все по-добри, но все още разликата с оригиналите е осезаема. защо не бих разчитал на БГ спийкъри или други неспециализирани? не защото нямам желание да експериментирам, а защото нямам време да го правя. по тази причина разчитам на селесчъни, защото динамиката и реакцията им е предсказуема и малкото време, което отделям за свирене ми носи наслада вместо безкрайно търсене на як саунд. тъй де, ако някой събере каб с бг говорители с интерес бих чул как звучи, даже и сравнен с брандед китарни спийкъри. Цитирай
pacman Отговорено Декември 3, 2005 Отговорено Декември 3, 2005 pacman, Schroeder са доста "пробивни" в микс благодарение на подчертания си mid bass, не че това е зле - напротив. А за правенето - ако не ми мине котка път ще се изфукам в най-скоро време с 1-2 нови озв. тела за басче <_> Супппер Успех ! А да те питам, знаеш ли как точно са разположени тези angled speakers, които всичките им cabinetи съдържат? Цитирай
разбойник Отговорено Декември 3, 2005 Отговорено Декември 3, 2005 А тази характеристика и кривене дали не може да се имитира в предусилвателя?Мисля, че с един Фурие анализ, и анализ на изкривяванията в зависимост от честотата, ще може да се моделира добре. Както каза и wolfgang - може, но звучи различно. Ако ставаше така всеки щеше да предпочете да си купи симулатор за 1000 лв. вместо напр. студиен микрофон Нойман за 10 000 лв. За pacman: Доколкото разбрах от хора надниквали вътре, колоните са басрефлексни. Разположението на говорителите дава по-добра дисперсия на звука - не е толкова "насочен", колкото при традиционните боксове. С такова разположение, впрочем, преди години се предлагаха озв. тела на Tech Sound System - немци, добри хора , но не можаха да се наложат и уж фалираха. Наскоро гледах, че пак са изкарали някакви модели. Schroeder използват говорители на Eminence (както и още поне 80% от производителите по света в момента ) и имат здраво напомпан регистър около 60-80-120 херца. Въобще братята хамериканци колкото и да се превъзнасят как ги кефи "flat" звученето, всъщност (с малки изключения) се кефят на "напомпани" до полуда боксове и т.н. Чест прави на Schroeder, че не използват маркетингови тъпотии от сорта на "звучене като студиен монитор", "истинският звук на вашия бас" и т.н. Цитирай
metalhammer Отговорено Декември 3, 2005 Автор Отговорено Декември 3, 2005 Благодаря за компетените мнения до момента но ще ви помоля натам да пишете по основната темата ... Цитирай
benedict Отговорено Декември 18, 2005 Отговорено Декември 18, 2005 На тия снимки ми се видят 2хЕL84,освен ECC83,значи работата е сериозна И като се прибави и Vintage 30,просто довиждане на всякакви cab simulators. Ех, тези лампи Цитирай
wolfgang Отговорено Декември 18, 2005 Отговорено Декември 18, 2005 На тия снимки ми се видят 2хЕL84,освен ECC83,значи работата е сериозна И като се прибави и Vintage 30,просто довиждане навсякакви cab simulators. Ех, тези лампи о, йе, но ще трябва и каб, понеже хамера е ъпгрейднал комбо с 8 инчов спийкър, а винтидж30 е 12-ка ;-) Цитирай
Recommended Posts