Old_Shetarhand Публикувано Юни 8, 2007 Публикувано Юни 8, 2007 Оп пичове бе да попитам флойда ми е с ръчка на резба....да попитам бих ли могъл само "завинчето" (съществителното на завинтвам...) Онова в което си фкарвам ръчката да я завинтвам да го сменя.....и да имам от онея ръчки незавинтващи се...ми стоящи където им наредиш........ Оти флойда поне сега не виждам смисъл да го сменям.....връща си точно...плагиатствам и търпи кучето.....та целия флойд само за ръчката да сменя немам намерение.....помагайте Поздрави Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 Имам усещането, че искаш нещо доста сложно. Ако видиш схема на разглобен флойд ще забележиш, че втулката, където се завинтва е различна от тази, която е на флойда, който се заключва. Като цяло според мен, защото не съм специалист, трябва да направиш доста сложно като ремонт дело. Предполагам, че лютиер, който има опит в това може да ти помогне, но не мисля, че самоделно можеш да го постигнеш, без да съсипеш флойда. Успех! Ще ти е нужен! Поздрави, Виктор Цитирай
DILETANT Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 И аз бях на същото дередже и все имаше гаден непоносим луфт. Значи трябва ти нова ръчка и нова втулка която се завинтва на Флойда и в която ръчката се пъха и шайбата се завинтва. Тука в РФ съм виждал само ръчки без втулки. Моята си я взех от чужбина. Ръчки с втулки има на stewmac.com Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Юни 8, 2007 Автор Отговорено Юни 8, 2007 И аз бях на същото дередже и все имаше гаден непоносим луфт.Значи трябва ти нова ръчка и нова втулка която се завинтва на Флойда и в която ръчката се пъха и шайбата се завинтва. Тука в РФ съм виждал само ръчки без втулки. Моята си я взех от чужбина. Ръчки с втулки има на stewmac.com Демек поръчам си от нейде некфа "втулка" развинтвам моята фкарвам другата и готово.....толкова ли е просто?! Щото тя мойта ръчка яко луфт има нооо кофти...и самата ми "Втулка" на моменти се е поразвивала и аз съм си я завинтвал после пак.....Ако е толкова просто....ще се справя Цитирай
DILETANT Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 И аз бях на същото дередже и все имаше гаден непоносим луфт.Значи трябва ти нова ръчка и нова втулка която се завинтва на Флойда и в която ръчката се пъха и шайбата се завинтва. Тука в РФ съм виждал само ръчки без втулки. Моята си я взех от чужбина. Ръчки с втулки има на stewmac.com Демек поръчам си от нейде некфа "втулка" развинтвам моята фкарвам другата и готово.....толкова ли е просто?! Щото тя мойта ръчка яко луфт има нооо кофти...и самата ми "Втулка" на моменти се е поразвивала и аз съм си я завинтвал после пак.....Ако е толкова просто....ще се справя Трябва ти съвсем нова ръчка, която не е с резба и втулката към нея, защото тези при тебе са съвсем различни. Цитирай
DYLGIQ Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 http://guitar.ru/articles/making_guitar/strat_tremolo/ Тука е обяснено как да преправиш фендерско тремоло на плаващо, но я има и смяната на ръчка с резба с нерезбована. Не изглежда толкова сложно, само да си намериш ръчката. В РФ нямат. Ако намериш , свирни, че и на мен ми трябва такава. Успех. Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Юни 8, 2007 Автор Отговорено Юни 8, 2007 Ето това ного полезно.....благодаря!!! Остава сега некой пич да Обади от де се докопват тея ръчки и да Одим да си накупим групово Ооо....не мое да нема никъде бе ....Особенно у София....Щом у РФ нема....у Фактор требе да има....се некъде требе да има хм..... Цитирай
DILETANT Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 Още веднъж казвам (пиша). Освен ръчката ти трябва и втулката към нея. А такива никога не съм виждал у нас Дори на руския пример е показана ръчка във втулка (виж Етап 3). Цитирай
DYLGIQ Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 Ако се съберем дружина можем ли изкупи ръчките со все втулките от стюмак точ ком? По 8 евра са, ако се навиете повечко народ, ще скатаем шипинга. Аз съм ин. Други? Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Юли 3, 2007 Автор Отговорено Юли 3, 2007 Оп какво стана бре?!(Относно Ръчките) До колкото помня щехме си поръчваме..... Организирайте се пичове!!дайте който е най наясно да Обесни от де как и какво и да сбираме кинти и да действаме Оти свирене требе! Цитирай
bigjav Отговорено Юли 4, 2007 Отговорено Юли 4, 2007 Споко, неа се плашуниш! Виж на тоя пич колко му е хлабава... само как се мандахерца, НО.... ...хлабава ръчка=здраво свирене.... Цитирай
Gogo-Krossfire Отговорено Юли 5, 2007 Отговорено Юли 5, 2007 Да се възползвам от темата Значи имам Ibanez-RG550 дърто куче е Флойда му е Edge, ръчката е без резба на щрак-щрак принципа, но не се заключва Сиреч, като я сложиш и си се мандахерца Та питането ми е дали тези флойдове са си така по принцип или има нещо... ??? Цитирай
fluti Отговорено Юли 5, 2007 Отговорено Юли 5, 2007 Ами решението е или по-дебели пръстени (които май няма къде да намериш тука) или да сложиш нешо във вдлъбнатините на ръчката под самите пръстени - изоолирбанд или пък лак. Цитирай
Recommended Posts