Arnaudoff Публикувано Януари 31, 2022 Share Публикувано Януари 31, 2022 Здравейте. Не успях да си оправя старият профил, та че си направих нов. Дано влизам по-често за да не го забравям. Накратко - старият ми профил е elfish. От доста време съм с PA 600 и от две години - с + тритон LE. Не бях ги включвал от 2 години някъде. Наскоро се насъбрахме с едни бивши съученици в Котел (където сме завършили музикалното заедно). Изнервих се на местните музиканти, които свиреха в заведението и реших отново да се върна в играта, този път малко по-сериозно а не от банкет на банкет както беше преди. Та, че тези дни ги включих отново моите машинки и нещо ми липсва - дали стабилен сет за РА 600 или като цяло по-хубава машина. В момента съм разкъсан между 3 неща: 1. По-добър сет за PA 600 (тритона има стабилен сет и клавиатурата му е доста по-удобна от РА 600) и да си остана с двата клавира. 2. Korg PA3X и Korg Kronos (или М3) - отново двойна комбинация клавири 3. Korg PA4X - един клавир Като цяло ще купувам след 3 месеца, понеже скоро ми предстои да се качвам отново на кораба. Предпочитам клавиатура като на Triton-a пред тази на РА 600 - много ми е лека тази на РА 600. Имам и втора молба - препоръчайте ми "джобен" синтезатор - да не тежи повече от 5 кг и да е с максимум 2-3 октави, който да мога да нося на кораба. Мислех си, че тритона ще свърши тази работа, но се оказа прекалено тежък и обемен за тази цел. Разгледах и няколко CZ-ки, но в момента струват майка си и баща си, а преди години бяха по-евтини. Мислех и за корг микро, но нямам никакви наблюдения върху този модел, нито познати с такъв. Благодаря предварително. Нека съживим малко форума, че е голямо мъртвило тук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Apple&VSTI Отговорено Февруари 2, 2022 Share Отговорено Февруари 2, 2022 (Редактирано) Опция 1 , ако излезнат на добра оферта > Korg PA3X + Korg Kronos Опция2, Pa4x - по-добрият вариант,ако ти е финансово достъпен (4к лв. за 2-ра ръка, за нов не си струва вече 5к лв.) тъй,като стана вече 6 годишен модел и предстои до месец-2 излизането на ра5х. За ра600 , според мен - направо го забрави като вариант и да отива на пазара. За преносим синтезатор, горещо ти препоръчвам Yamaha DX Reface , 3 октави,звук и клавиатура отлични, вградени говортели,опция за работа на батерии,най-добрите саунди от DX-серията на Yamaha, опция за педал,MIDI и много-добро решение за 2-ри клавир с FM-Синтез над основният аранжор примерно. Това е от мен, поздрави. Редактирано Февруари 2, 2022 от Apple&VSTI Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Arnaudoff Отговорено Февруари 2, 2022 Автор Share Отговорено Февруари 2, 2022 Като цяло финансите не са ми проблем. Гледам ги в момента на близо до мен има обява за РА3Х и Кронус, ама още се колебая, защото не са първа младост а аз искам като купувам нещо за е в състояние почти чисто ново или ново. Гледах Pa3X Le модела в интернет, но след изчетени няколко мнения за него в нета се отказах. Като цяло вида на 3-ката по ме кефи отколкото 4-ката. Щом след няколко месеца ще излиза 5-ца ще изчакам, та ако ми допадне външният й вид ще взема 5, иначе ще заложа на 4-ка. Относно Yamaha DX Reface изглежда доста добре, ще изгледам някой друг клип в интернет и ако ми допадне мисля, че ще ми свърши работа. Идеята му ще е като цяло да не губя форма докато съм на кораба, а там има дни в които съм пълен айляк и мога да си свиря по цял ден. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts