Baby Thomas Публикувано Ноември 21, 2006 Share Публикувано Ноември 21, 2006 Здравейте! Абе един френд има проблем с настройката и музицирането в Ableton Live 6.0.1. Звуковата карта е Creative Live 24-bit, сложени са драйверите от СД-то (5.12.1.314), а station-drivers има малко по-нова версия (5.12.02.0443), но не са пробвани. Проблемът е, че в Опциите Ableton дава само 2 моно или 1 стерео изходи да се ползват. За драйвер е наличен само MultiMedia Asio/DirectX. Не знам дали е наличен Creative ASIO в други софтуери. Идеята е да се ползва за DJ стафф, трябва да се изкарат два стерео канала от 4-те изхода на крейтива. Има инсталирана и друга саунд карта (вградена на дъното), но пък нея изобщо я няма. Има ли нещо криво по тоя софт, нещо в настройките ли е проблема, в драйверите ли? Аз разбирам само от Кюбейс и нещо не можах нищо да измисля на тази машина... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDMACORP Отговорено Ноември 23, 2006 Share Отговорено Ноември 23, 2006 А на друг софтуеър вървят ли и 2та канала или само на аблетона е проблема? :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 24, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 24, 2006 Само в Ableton е проблема. И с вградената карта (която е няк'ва куца, но многоканална все пак) е същата работа - само един стерео или два моно канала са достъпни. В други музикални софтуери (BPM Studio, Tractor DJ) се виждат и работят всички канали. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Ноември 29, 2006 Share Отговорено Ноември 29, 2006 Моля ми, обяснете ми как се бачка с това чудо - имам шестата (май е последна) версия. НИЩО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА!!!!! Бачкам от 6-7 години с Cakewalk, Sonar, Cubase, ама като това животно не съм виждал никъде... Разбрах че мога да свиря наживо с него и било много лесно, да ама аз нищо не мога да направя. Обяснете като за малоумен ако трябва... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 29, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 29, 2006 И ние имаме проблеми тук на изток с един френд. Какво го хвалят като не може да го подкара човек... :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexthegreat Отговорено Ноември 30, 2006 Share Отговорено Ноември 30, 2006 Предполагам, че не можете да се ориентирате щото като го стартирате, ви се отваря матрицата с клетките, в които да слагате лупове, звуци или там каквото ви хрумне. Някуде има бутон, с които тя се скрива или мести по в дясно и тогава в ляво се показват нормални тракове както при всяка DAW. Там може на всеки трак да си свирите и записвате свирене или от звуците в матрицата или да слагате VST и рисувате МИДИ-та и т.н. Дано съм помогнал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 30, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 30, 2006 В моя случай конкретно проблемът е ТОЗИ. Не клетките пречат и създават обърквация... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Ноември 30, 2006 Share Отговорено Ноември 30, 2006 Ама който е ползва/л нека да каже как точно се свири на живо с нея и как от клавира ми да си сменям виртуалните инструменти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
flash_max Отговорено Юни 7, 2007 Share Отговорено Юни 7, 2007 (Редактирано) Aко искам да направя нещо в реално време и искам да си пусна барабани(да кажем) как може да стане това. От къде се избира какво да си пусна. и най-вече как да задам с кои ботони от клавиатурата да извършва дадени функции. намерих от къде може да му се зададе да ми разпознава клавиатура, а не midi, но до тук стигнах. и от къде могат да се намерят plug-ins ??? Редактирано Юни 7, 2007 от flash_max Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 7, 2007 Автор Share Отговорено Юни 7, 2007 Първо - има Ableton Live 6.0.7. Второ - със самия софт идват достатъчно много и изчерпателни туториали, които ще те ориентират достатъчно. Трето - из нета има видео туториали, които са много добри и много полезни - Ableton Live 5 Tutorial DVD на фирмата ASKVideo. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
flash_max Отговорено Юни 8, 2007 Share Отговорено Юни 8, 2007 мерси много Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
newvilage one Отговорено Октомври 2, 2007 Share Отговорено Октомври 2, 2007 ох момчета малко доста ми е трудно да пиша на бг обичам си езика ама та относно ableton това си е най яката програмка за свирене на живо ако ползваш програми за свирене а не само живи инструменти тя така се и казва ableton live страхотна е но на вас ви тряба това ASK.Video.Ableton.Live.Tutorial.DVD имам га ама как да ви го дам ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
newvilage one Отговорено Октомври 2, 2007 Share Отговорено Октомври 2, 2007 Само в Ableton е проблема. И с вградената карта (която е няк'ва куца, но многоканална все пак) е същата работа - само един стерео или два моно канала са достъпни. В други музикални софтуери (BPM Studio, Tractor DJ) се виждат и работят всички канали. представяш ли си проблема да е в абетончето? и да го ползват всички които се занимават с ком мюзик??? nin и други музиканти даже си дават мастерите дето са ги правели и там кво ли не прблема е в настройките и драйверите определено там трябва да търсиш като ти открие драйверите ште ти даде пове4е стерииииооо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsarov-DJ Отговорено Декември 27, 2007 Share Отговорено Декември 27, 2007 (Редактирано) Здравейте! Аз съм диджей и се занимавам с миксиране (главно транс музика, имам предавания по 2 американски онлайн радиа, скоро и по едно българско) Свалих си това животно Ейбълтон (досега имам опит предимно с хардуер) и искам да миксирам седмичните си радиошоута с него, защото с CDJ-ите нямам време а и е занимавка. Тях ще ги ползвам само по участия. Та въпроса ми е, как се миксира с това животно, как се изравняват траковете и как се записва впоследствие аудио файл. Пробвах да се уча по туториалите но нищо не стана, а и с английския не съм много добре (засега). Ако някой му се занимава да ми обясни стъпка по стъпка ще съм му много благодарен Благодаря предварително Редактирано Декември 27, 2007 от Katsarov-DJ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 27, 2007 Автор Share Отговорено Декември 27, 2007 Туториалите, които си идват с Ableton Live! не са хич лошо, но има едни специализирани видео туториали на ДВД-та, които много по-обширно и подробно обхващат целия софтуер. Фирмата издател е ASK Video, която има такива релийзи и за Кюбейс. Могат да се намерят в пиратския залив да речем... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts