nasius0123 Публикувано Юни 6, 2007 Публикувано Юни 6, 2007 Целия този шум около идването на групата в БГ ме накара да се замисля за техните песни и дали някоя от тях може да се впише в моя скромен репертоар.И така -взех си табулатура за guitarPro и се оказа мн сполучлива-звучи то4но като оригинала.Само че възникна един въпрос за начина по който да свиря интрото.Ако не се лъжа започва с ре после до и отново ре и питането ми е дали да ползвам пръстовка еднаи съща за двата акорда или като свиря частта в ре да дрънкам по празната струна. Също така ако може някой да ми каже ударите с перцето в една посока ли стават или не 6те съм мн благодарен Цитирай
Firehouse Отговорено Юни 6, 2007 Отговорено Юни 6, 2007 Ами.. аз лично използвам една и съща пръстовка (въпреки, че не съм сигурен как я свири Дейв), а за да докараш бързината - редувай ударите с перото. Когато свиря интрото използвам средния и малкия пръст за акорда, а показалеца за тоновете Е и F# иначе става ненужно бързо сменяне на пръсти (поне по таб-а, който аз чета), а дясната ръка използвам за приглушаване както е в оригинал. Успех! Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 аз ползвам същата пръстовка, въпреки че си мисля, че не я свирят така (което не е важно - важното е да я изсвириш, пък ако щеш и на високите прагове на някоя седемструнка) и я свиря яко метъл - демек само надолу - downstroke™® Цитирай
TONY Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 D - 5 position C - 3 position oт 5-та струна не съм го свирил отдавна - но доколкото си спомням ударите на перото са предимно "даунстрок" - надолу поздравления, че си се надъхал - аз също за 2 дни научих - Iron Maiden & Prowler (на второто солата не - за тях ще имам нужда от повече време - макар че съм почнал) и ако ентусиазма ме държи, съм си наумил да зауча целият първи албум Ранинг фрий го знам, голяма част от Римембър томороу - също Цитирай
Angry Samoan Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 поздравления, че си се надъхал - аз също за 2 дни научих - Iron Maiden & Prowler (на второто солата не - за тях ще имам нужда от повече време - макар че съм почнал) и ако ентусиазма ме държи, съм си наумил да зауча целият първи албум Ранинг фрий го знам, голяма част от Римембър томороу - също хехе и аз така, без да съм кой знае какъв фен на Maiden още преди месец си свалих таблатури на почти всичкитe им албуми и почнах да разучавам най-известните парчета, най-вече от първите 2 албума с DiAnno, които за мен са най-добри, имат по-пънкарско и сурово звучене в сравнение с по-късните неща..... и ако се чудя кое как се свири просто си пускам някое от 15-ната DVD-та на Mаiden, които имам, за да видя кое точно на коя позиция е.... Цитирай
Recommended Posts