avaavaava Публикувано Юни 4, 2007 Публикувано Юни 4, 2007 Да ви питам на някой друг направило ли му е Впечатление че при много екстремно ръчкане със ZR започват болки в ръцете? Много е твърдо самото тремоло но поради странното му устроиство не ми идва идея как да стане по-меко, като нормален Флойд с три пружини примерно? Ще съм благодарен ако някой помогне. :| Цитирай
the_man_who Отговорено Юни 4, 2007 Отговорено Юни 4, 2007 (Редактирано) ....сега вдях, че е по-странно... опитай тук http://www.jemsite.com/forums/showthread.php?t=48897 и тук http://www.jemsite.com/news/edge2003/ за идеи Редактирано Юни 4, 2007 от the_man_who Цитирай
avaavaava Отговорено Юни 4, 2007 Автор Отговорено Юни 4, 2007 Мъка,мъка няма инфо и на склада.... ... едната ми идея е по-меки пружини, но няма точно такива(нов е модела ) ,а другата е някое другарче от форума да обясни на чист Булгаристански как си е решило проблема... ще чакаме ... мдааа. Цитирай
Raxus Отговорено Юни 4, 2007 Отговорено Юни 4, 2007 Що не пробваш да махнеш едната пружина отзад.Ако си с 3 пружини махни тази по средата,ако си с 5 махни 2ра и 4та... Попринцшп по лесно се ръчка така... Цитирай
avaavaava Отговорено Юни 4, 2007 Автор Отговорено Юни 4, 2007 (Редактирано) Що не пробваш да махнеш едната пружина отзад.Ако си с 3 пружини махни тази по средата,ако си с 5 махни 2ра и 4та... Попринцшп по лесно се ръчка така... ами само 4 sa.. 2 в страни 2 в средата. Но според мен не говорим за едно и също нещо. Редактирано Юни 4, 2007 от avaavaava Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 4, 2007 Отговорено Юни 4, 2007 Taм около лагерите смазвано ли е тремолото? Като сменяш струните, пробвай да махнеш пружини, и да поотпуснеш струните, да видиш по- "на празен ход" как движи. Цитирай
avaavaava Отговорено Юни 4, 2007 Автор Отговорено Юни 4, 2007 Taм около лагерите смазвано ли е тремолото? Като сменяш струните, пробвай да махнеш пружини, и да поотпуснеш струните, да видиш по- "на празен ход" как движи. На празно е пушка ,но твърди са пружинята. Цитирай
the_man_who Отговорено Юни 4, 2007 Отговорено Юни 4, 2007 (Редактирано) търси за tension bar в страницата http://www.jemsite.com/news/edge2003/. на картинката има нещо, което би трябвало точно да е за това колко да е "стегнато" тремолото ( tension bar to adjust trem stiffness/resistance ). Опитай. Поздрави Редактирано Юни 4, 2007 от the_man_who Цитирай
avaavaava Отговорено Юни 4, 2007 Автор Отговорено Юни 4, 2007 търси за tension bar в страницата http://www.jemsite.com/news/edge2003/. на картинката има нещо, което би трябвало точно да е за това колко да е "стегнато" тремолото ( tension bar to adjust trem stiffness/resistance ). Опитай. Поздрави ами гледах го това но според теб това не е ли дали ти е прекалено щръкнало или прекалено ниско тремолото (демк за по-дебели/по-тънки струни) или съм в грешка? Цитирай
the_man_who Отговорено Юни 4, 2007 Отговорено Юни 4, 2007 ами така са го написали. иначе може да се окаже, че е въпрос на пружини. т.е. да имат нужда да се поразработят малко, ако ти е нова още китарата или да се опиташ да си намериш някакви по-леки, но опитай дали с това чудо няма да стане работата. Цитирай
avaavaava Отговорено Юни 4, 2007 Автор Отговорено Юни 4, 2007 ами така са го написали. иначе може да се окаже, че е въпрос на пружини. т.е. да имат нужда да се поразработят малко, ако ти е нова още китарата или да се опиташ да си намериш някакви по-леки, но опитай дали с това чудо няма да стане работата. Оказах се прав за мое съжаление .Не се постига желания ефект . Поне паметта ми държи още защото имах спомен че това регулира тънки/дебели струни(както ми беше и останало впечатление от четени преди неща.) Чакам някой друг да сподели имал ли е такива проблеми като мен.. Благодаря ви са съпричастността. Цитирай
bigjav Отговорено Юни 4, 2007 Отговорено Юни 4, 2007 Махни ЗР ефекта, т.е. двете пружини в средата и ти става като стандартно тремоло, сиреч по-меко! Успех! Цитирай
avaavaava Отговорено Юни 4, 2007 Автор Отговорено Юни 4, 2007 Махни ЗР ефекта, т.е. двете пружини в средата и ти става като стандартно тремоло, сиреч по-меко! Успех! Ok ,ам кат климне или щръкне флоъда как да го оправя като тази опция ще зачезне деифактически ... Цитирай
Fenix Отговорено Юни 4, 2007 Отговорено Юни 4, 2007 Aве чакайте малко хора. Я ми обяснете нещо моля ви, че съм доста зле с физиката по принцип, само от телефона ми още не ме е хващало ток. И аз бях писал такава тема, но за нормално тремоло и не си спомням кой ми отговори общо взето доста разумно. Та относно физиката. Ако струните упражняват определено напрежения - да кажем 25 килограма (+/- 15 ), пружините са контра на това и и те са обтегнати, че да дават това напрежение в обратната посока (всъщност във същата де ) Та като махнеш едната пружина (от 3 примерно) и после като натегнеш другите две, за да направиш тремолото хоризонтално, ако не ме лъже простата математика и никаквите знания по физика, струните все още упражняват 25 (+/- 15 ) килограма и като натегенеш 2те пружини, пак ги натягаш до това противодействие. И съответно, силата, която трябва да упражниш, за да го свалиш или вдигнеш, пак трябва да си е същата, или бъркам? И както ми написа човека в мойта тема - "ако махнеш пружините, само ще ги хабиш по-бързо" и ми звучи логично... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 5, 2007 Отговорено Юни 5, 2007 И на мен ми се струва логично това (като изключим +/- 15-те кг.) А ако не натегнеш останалите две пружини ще получиш ефекта "надлъжни прагчета", тъй като струнките ще залепнат на фретборда... Цитирай
Recommended Posts