Jump to content
Българският форум за музиканти

Кремона семи холоу реставрация


Recommended Posts

Попаднах наскоро на китарата. Мензурата е 62 см. :) Потовете и адаптера работят - 5,7 К-ом. е. Ще го оставя, хем да имам и такъв ретро тон. Мисля да сложа силен хъмбъкър на бриджа, колебанието ми е да не микрофонира. Ще пробвам със подвижен бридж, докато разбера дали грифа ще ми хареса, той е доста прав, с приятен радиус и добре запазени прагчета. Имам 2 волюма и един тон. Ключовете са за смяна, ще отрежа връхчето на главата и боядисам нея и грифа. Като мисля да запълня издълбаното по него, явно е свирено на три акорда :) Други козметични намеси няма да правя. Дървото е добро, няма измятане или разлепване никаде. Този тип ключове ще държат ли настройка с метални струни?

IMG_20211014_105111_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

По добре не режи главата,само ще и окепазиш ретро вида-виждал съм доста рязани соц-китари,грозна картинка,нито на Ибанец ще заприлича,нито на нищо.Ако сложиш релсов керамичен хъм в сингъл формат няма да пищи според мен,бях сложил такъв на едно Теле с винтидж бридж,което микрофонираше страшно и заспа.

Link to comment
Share on other sites

Mай ще видя зор с бриджа. Това дето търся, трудно ще се намери. Дайте идея за бридж, искам да мога да интонирам, защото обичм да експериментирам със струни и настройки.

Link to comment
Share on other sites

Както и очаквах, Гибсън-ски тон според мен. Напомня ми на Мастър оф Пупетс албума, като съм я чул досега само на Гитар риг. Адаптера още е бая ниско, трябва ми ринг. Грифа след 12-то прагче е бом-бок. Мисля да го ремонтирам вместо да го сменям.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Тялото май е от смърч. На мястото на жака ще сложа цъкало за адаптрите, а той отзад. Интересното на грифа е че логото му е досущ, като моя подпис :)

IMG_20211105_175624.jpg

Link to comment
Share on other sites

Стоковия адаптер отпада, защото е много дълбок и не слиза под нивото на струните с новия гриф. Мисля и там хъмбъкер да сложа. Другото, което остана е къде да прокарам жичка за замасяване на струните. А ако сложа бронзов бридж, ще разтройва ли? Малко са ми близо струните сега, една до друга.

IMG_20211106_132122_BURST1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Още един проблем. Когато е на колан се накланя много към грифа. Мисля да сложа някво парче метал в задната част на тялото. Кой метал ще е най удачен?

Link to comment
Share on other sites

Преди няколко години решавах същия казус с полуакустична Орфейка. Пуснах в задната част на тялото няколко рибарски тежести, като преди това ги полях с Клайберит 501 - полиуретаново лепило за дърво.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.