svet.k Публикувано Октомври 14, 2021 Публикувано Октомври 14, 2021 Попаднах наскоро на китарата. Мензурата е 62 см. Потовете и адаптера работят - 5,7 К-ом. е. Ще го оставя, хем да имам и такъв ретро тон. Мисля да сложа силен хъмбъкър на бриджа, колебанието ми е да не микрофонира. Ще пробвам със подвижен бридж, докато разбера дали грифа ще ми хареса, той е доста прав, с приятен радиус и добре запазени прагчета. Имам 2 волюма и един тон. Ключовете са за смяна, ще отрежа връхчето на главата и боядисам нея и грифа. Като мисля да запълня издълбаното по него, явно е свирено на три акорда Други козметични намеси няма да правя. Дървото е добро, няма измятане или разлепване никаде. Този тип ключове ще държат ли настройка с метални струни? Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 14, 2021 Отговорено Октомври 14, 2021 По добре не режи главата,само ще и окепазиш ретро вида-виждал съм доста рязани соц-китари,грозна картинка,нито на Ибанец ще заприлича,нито на нищо.Ако сложиш релсов керамичен хъм в сингъл формат няма да пищи според мен,бях сложил такъв на едно Теле с винтидж бридж,което микрофонираше страшно и заспа. Цитирай
svet.k Отговорено Октомври 14, 2021 Автор Отговорено Октомври 14, 2021 Kъсно е вече, за главата И аз мислих сингъл формат, да не режа тялото. Цитирай
svet.k Отговорено Октомври 14, 2021 Автор Отговорено Октомври 14, 2021 Mай ще видя зор с бриджа. Това дето търся, трудно ще се намери. Дайте идея за бридж, искам да мога да интонирам, защото обичм да експериментирам със струни и настройки. Цитирай
svet.k Отговорено Октомври 14, 2021 Автор Отговорено Октомври 14, 2021 Грифа и главата са готови, най много да състаря ключовете с яхтен лак. Цитирай
thedirt1 Отговорено Октомври 15, 2021 Отговорено Октомври 15, 2021 На мен тези ключове не ми вдъхват доверие и на твое място бих ги сменил. Цитирай
svet.k Отговорено Октомври 15, 2021 Автор Отговорено Октомври 15, 2021 Тези са нови, ако всичко е наред ще туря метални. Цитирай
svet.k Отговорено Октомври 15, 2021 Автор Отговорено Октомври 15, 2021 Както и очаквах, Гибсън-ски тон според мен. Напомня ми на Мастър оф Пупетс албума, като съм я чул досега само на Гитар риг. Адаптера още е бая ниско, трябва ми ринг. Грифа след 12-то прагче е бом-бок. Мисля да го ремонтирам вместо да го сменям. 446005474_TapeDeck2Oct1516-42-14.ogg 1 Цитирай
svet.k Отговорено Ноември 6, 2021 Автор Отговорено Ноември 6, 2021 Тялото май е от смърч. На мястото на жака ще сложа цъкало за адаптрите, а той отзад. Интересното на грифа е че логото му е досущ, като моя подпис Цитирай
svet.k Отговорено Ноември 7, 2021 Автор Отговорено Ноември 7, 2021 Стоковия адаптер отпада, защото е много дълбок и не слиза под нивото на струните с новия гриф. Мисля и там хъмбъкер да сложа. Другото, което остана е къде да прокарам жичка за замасяване на струните. А ако сложа бронзов бридж, ще разтройва ли? Малко са ми близо струните сега, една до друга. Цитирай
svet.k Отговорено Ноември 7, 2021 Автор Отговорено Ноември 7, 2021 Демо с новия гриф: 1619130205_Kremonanewdemo(2).ogg Цитирай
svet.k Отговорено Ноември 13, 2021 Автор Отговорено Ноември 13, 2021 Още един проблем. Когато е на колан се накланя много към грифа. Мисля да сложа някво парче метал в задната част на тялото. Кой метал ще е най удачен? Цитирай
никони Отговорено Ноември 13, 2021 Отговорено Ноември 13, 2021 Преди няколко години решавах същия казус с полуакустична Орфейка. Пуснах в задната част на тялото няколко рибарски тежести, като преди това ги полях с Клайберит 501 - полиуретаново лепило за дърво. Цитирай
svet.k Отговорено Ноември 13, 2021 Автор Отговорено Ноември 13, 2021 Супер, мерси. Ще стане яко. Цитирай
Recommended Posts