gondzio Публикувано Юни 2, 2007 Публикувано Юни 2, 2007 Здравейте,колеги.решил съм да инвестирам в една системка за мобилни записи с лаптоп и външна звукова карта.Спрял съм се на M-audio 1814 fireware.Само че дочувам от няколко места че fireware картите имали проблем с PC платформите и се държали добре само на mac.Тъй като не мисля да си ипотекирам апартамента за да си закупя лаптоп,кажете,някой работил ли е с такава(или друга fireware карта на PC) и какво е положението.Благодаря предварително и чакам отговори. Цитирай
presly Отговорено Юни 3, 2007 Отговорено Юни 3, 2007 Действително има някои модели FW звукови карти, които не работят добре с някои модели лаптопи. Но някои не значи всички. Ако твърдо си избрал М-аудио -то, то може би е добра идея да си избереш ноутбук със нея - отиваш в магазина и пробваш, който тръгне безпроблемно - той е Успех! Цитирай
SGEORGE Отговорено Юни 4, 2007 Отговорено Юни 4, 2007 Здрасти Аз имам M-audio Firewire Audiopjile.Можеш да я видиш тук: клик . И съм с лаптоп.Картата си работи перфектно.Много съм доволен.Няма никакъв проблем.Все пак ако можеш предварително да пробваш лаптопа с избраната карта ще е добре,но според мен Firewire картите се държат по-добре от USB картите. Цитирай
tihomir.lazarov Отговорено Юни 4, 2007 Отговорено Юни 4, 2007 ЗдрастиАз имам M-audio Firewire Audiopjile.Можеш да я видиш тук: клик . И съм с лаптоп.Картата си работи перфектно.Много съм доволен.Няма никакъв проблем.Все пак ако можеш предварително да пробваш лаптопа с избраната карта ще е добре,но според мен Firewire картите се държат по-добре от USB картите. А на Линукс дистрибуция някой пробвал ли я е? Аз съм пробвал на Creative Live 24bit USB External, но нямаше поддръжка за хардуерен микс (т.е. свириш и чуваш това, което свириш), а беше направено софтуерно, което е твърде неприемливо. Цитирай
zombaio Отговорено Юни 5, 2007 Отговорено Юни 5, 2007 Здрасти, Аз съм с M-audio 1814. Повече от година я ползвам /на PC/ и съм много доволен. Понеже нямах Firewire карта си купих една от comelsoft за около 25 лв. ,обаче с нея имах проблеми: Като поработи малко и M-audio-то изчезваше като device, докато напълно не се рестратира комп-а /shut down/. След това си купих едно дъно Gigabyte с вграден firewire и повече проблем не съм имал ваобще. Цитирай
tihomir.lazarov Отговорено Юни 5, 2007 Отговорено Юни 5, 2007 Здрасти,Аз съм с M-audio 1814. Повече от година я ползвам /на PC/ и съм много доволен. Понеже нямах Firewire карта си купих една от comelsoft за около 25 лв. ,обаче с нея имах проблеми: Като поработи малко и M-audio-то изчезваше като device, докато напълно не се рестратира комп-а /shut down/. След това си купих едно дъно Gigabyte с вграден firewire и повече проблем не съм имал ваобще. Точно Firewire няма поддръжка от ALSA: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=2772446 Цитирай
gondzio Отговорено Юни 6, 2007 Автор Отговорено Юни 6, 2007 Благодаря на всички за отговорите. Цитирай
Recommended Posts