Asmodei Публикувано Май 31, 2007 Публикувано Май 31, 2007 (Редактирано) Извинявам се за това че пускам тема на която вече има подобна, но все пак не вървеше да питам в темата на човека. Решил съм да си взема миди клавиатура тъй като в момента не мога да си позволя качествен клавир, първоначално ще използвам инструментите от програмите в pc-то ми, а за живи изпълнения ще си взема модул за в бъдеще. Та, препоръчайте ми най доброто за тия пари, или ако има нещо значително по-добро за 100 лв от горе, може да препоръчате също. Бих искал да разбера и колко струва 1 наистина качествена миди клавиатура, за да разбера дали има смисъл да си давам сега парите или да събера още и да си купя клавиатура само веднъж. Саунд картата ми е sound blaster audigy SE и няма миди вход, чувал съм че мога да ползвам USB-то за тази работа, обяснете ми ако има някаква философия. П.П. също така забравих да добавя, че бих искал клавира да е поне 5 октави. Редактирано Май 31, 2007 от Asmodei Цитирай
Martyr Отговорено Май 31, 2007 Отговорено Май 31, 2007 скоро бях на твоето дередже...ама за разлика от теб не писах във форума, а си направих едно наистина мащабно проучване. Значи в началото се бях насочил към Behringer. 5 октаваната клавятурка не струваше пове4е от 350 лв нова. със софтуер и кабел. И най-накрая се спрях на модела на СМЕ UF6- 5 октави, алуминиев корпус, 9 слайдера, 8 врътки, и сикуенсер контрол за 509 лв. и съм мн доволен Цитирай
rusnaka Отговорено Юни 5, 2007 Отговорено Юни 5, 2007 Да - това е много добър избор!!! Друг по-евтин вариант е на М-Аудио - примерно Oxigene 61... Цитирай
Asmodei Отговорено Юни 11, 2007 Автор Отговорено Юни 11, 2007 Ами аз си нямам абсолютно никаква представа от миди клавиатури и за това питам вас разбиращите. Щом и двамата казвате че е много добра ще събера още пари за да си я купя, само 1 въпрос, може ли да се свърже към обикновенна саунд карта без миди вход/изход? И как ако може? Цитирай
miro2bg Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 Може през USB на компа, предполагам че на тази клавиатура която си купиш ще има USB, това също ще ти свърши работа, пък и за включване е по-лесно Цитирай
rusnaka Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 Да - това са нови модели и всички те имат ЮСБ. Цитирай
kalinpetkov Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 За свързване на МИДИ клавиатура усвен USB, може да се използва Game Port ако дъното има такъв. Тогава може да се използва какъв да е клавир който има МИДИ. Може да се потърси и втора ръка по-комерсиален модел, който не е актуален в момента. Цитирай
Asmodei Отговорено Юни 12, 2007 Автор Отговорено Юни 12, 2007 Благодаря ви хора, сега ми остава само да събера парите и да си я купя. Цитирай
Recommended Posts