Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Извинявам се за това че пускам тема на която вече има подобна, но все пак не вървеше да питам в темата на човека.

Решил съм да си взема миди клавиатура тъй като в момента не мога да си позволя качествен клавир, първоначално ще използвам инструментите от програмите в pc-то ми, а за живи изпълнения ще си взема модул за в бъдеще.

Та, препоръчайте ми най доброто за тия пари, или ако има нещо значително по-добро за 100 лв от горе, може да препоръчате също. Бих искал да разбера и колко струва 1 наистина качествена миди клавиатура, за да разбера дали има смисъл да си давам сега парите или да събера още и да си купя клавиатура само веднъж.

Саунд картата ми е sound blaster audigy SE и няма миди вход, чувал съм че мога да ползвам USB-то за тази работа, обяснете ми ако има някаква философия.

П.П. също така забравих да добавя, че бих искал клавира да е поне 5 октави.

Редактирано от Asmodei
Отговорено

скоро бях на твоето дередже...ама за разлика от теб не писах във форума, а си направих едно наистина мащабно проучване. Значи в началото се бях насочил към Behringer. 5 октаваната клавятурка не струваше пове4е от 350 лв нова. със софтуер и кабел. И най-накрая се спрях на модела на СМЕ UF6- 5 октави, алуминиев корпус, 9 слайдера, 8 врътки, и сикуенсер контрол за 509 лв. и съм мн доволен :)

Отговорено

Ами аз си нямам абсолютно никаква представа от миди клавиатури и за това питам вас разбиращите.

Щом и двамата казвате че е много добра ще събера още пари за да си я купя, само 1 въпрос, може ли да се свърже към обикновенна саунд карта без миди вход/изход? И как ако може?

Отговорено

Може през USB на компа, предполагам че на тази клавиатура която си купиш ще има USB, това също ще ти свърши работа, пък и за включване е по-лесно :thumbup:

Отговорено

За свързване на МИДИ клавиатура усвен USB, може да се използва Game Port ако дъното има такъв. Тогава може да се използва какъв да е клавир който има МИДИ. Може да се потърси и втора ръка по-комерсиален модел, който не е актуален в момента.