thw Публикувано Май 24, 2007 Публикувано Май 24, 2007 значи имам squier и на 4 и 5 струна имам проблем - звукът е един и същ когато натисна 2-ро прагче и 3-то прагче явно нещо магарето ми не е добре настроено - според мен височината на струните не е каквато трябва да е, щом се получава това нещо. Много ви моля да ми обясните как да си настроя магаренцето или как да оправя този проблем ако той не е в магарето мерси! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 24, 2007 Отговорено Май 24, 2007 (Редактирано) Виж на колко разстояние са струните над 12-то прагче от дървото. Ако са на прилично високо (3+мм), значи проблема най-вероятно е, че или едното прагче е много изпилено от свирене, или по принцип прагчетата не са сложени добре, или грифа се е извил назад леко, и има нужда от регулиране. Иначе от бриджа струната се вдига от двете мънички шестограмни винтчета, които ги има на всяко от шестте седла. От горното магаре в общи линии не е желателно да вдигаш струните, освен, ако не звънят при свободна струна в първото прагче, а явно не е такъв случая. Най-добре я занеси на лютиер. Редактирано Май 24, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
thw Отговорено Май 24, 2007 Автор Отговорено Май 24, 2007 Значи измерих разстоянието - 2,3 мм най-много, със сигурност не са 3++ мм , дори най-първата струна е на по ниско от горните - на 2 мм някъде Извиняваи за тъпия въпрос, но с какво да ги разавия тия винтчета ? По въпроса за прагчетата - истрити са леко, но не чак толкова за да правят този проблем според мен а и не съм ги бурал откакто съм купил китарата. За грифа с просто око немога да кажа дали е добре, но доколкото преценявам е нормвален. И можеш ли да ми дадеш информация на каква височина трябва да са струните ? ... оф много ме боли, че китарата ми не е добре Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 24, 2007 Отговорено Май 24, 2007 Винтчетата се барат с малко шестограмче, което трябжа да си купиш, ако нямаш с китарата. Грифа можеш да го погледнеш по ръба, трябва да има МНОГО ЛЕКА извивка напред, но не и назад. Струните трябва да са на 2.5-3.5мм (въпрос на предпочитания) от 12-то прагче(от грифа, не от самото прагче). Цитирай
thw Отговорено Юни 29, 2007 Автор Отговорено Юни 29, 2007 Мерси много за отговора Ами да ви попитам адаптерите на какво разстояние трябва да са от струните ? Цитирай
martinkfreeman Отговорено Юни 30, 2007 Отговорено Юни 30, 2007 Мерси много за отговора Ами да ви попитам адаптерите на какво разстояние трябва да са от струните ? По твоя преценка - колкото са по-близо, толкова по-"горещи" са (т.е. имат по-висок output). Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 30, 2007 Отговорено Юни 30, 2007 И като прекалиш почва да маже яко и да криви като за световно. Моята китара като я взех не знам кой мозък я беше сетъп-вал, но струните опираха в бридж адаптера чак!!! Цитирай
bigjav Отговорено Юни 30, 2007 Отговорено Юни 30, 2007 значи имам squier и на 4 и 5 струна имам проблем - звукът е един и същ когато натисна 2-ро прагче и 3-то прагче Squier - you get what you pay for! Както и да е.... Според скромните ми познания, проблемът няма директно об6то с магарето. Всичко опира до не добре сложени 2-ро и 3-то прагчета, което трудно може6 да хване6 с измерване на разстояния на 12-то прагче. Лиутиер или човек с повечко опит при китарите 6те ти свър6и работа. Цитирай
thw Отговорено Юни 30, 2007 Автор Отговорено Юни 30, 2007 Аз оправихпроблема със струните. При мен пък те бяха много ниско сложени - кажи речи 2 мм най - много И затова се получаваше този звук, ама си истеглих от нет-а вчера 2 много полезни dvd-ta: Guitar tech - Maintenence for electric guitars and basses - vol. 1 и vol. 2 Много са полезни, прегледах ги. Един специалист обяснява много добре как да си настроиш кажи речи всяко винтче от китарата Има какво да се научи вярвайте ми. След като ги прегледах приложих триковете и настройките който той показваше и вярвайте ми немога да си позная китарата. Като нова е (поне така мисля, защото като я взех не беше нова) Намерете си ги и си ги истеглете има полза според мен Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 30, 2007 Отговорено Юни 30, 2007 ми това са основни неща, които всеки китарист трябва да знае! това, че някои не си отварят очите и не мислят с мозъцте си, а трябва някой да им покаже за да схванат си е техен проблем Цитирай
thw Отговорено Юни 30, 2007 Автор Отговорено Юни 30, 2007 (Редактирано) Е да ама всеки се учи докато е жив. Няма човек който да се е родил научен. Този от който си купих китарата със сигурност неразбира нищо, щом я е оставил в това състояние в което я взех... Пълна скръб беше, ама аз нали съм начинаещ само като чух overdrive-a през кубето и веднага я взех. Е принципно и няма нищо на китарката, ама беше напълно разстроена и сега след като следвах съветите на тоя пичага китарата стана номер 1. Сигурно има и доста хора тук, които като мене сами се обучават да свирят и за тях споменавам тези dvd-та. Лесно се откриват... Редактирано Юни 30, 2007 от thw Цитирай
Recommended Posts