Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно Marshall CODE50


Zelda
 Share

Recommended Posts

Здравейте,

Преди 3 седмици ми подариха кубе Marshall CODE50 и китара Squier. Абсолютно начинаещ съм в света на китарите (и музиката като цяло). Проблема ми се изразява в това, че кубето има 100 присета, но който и да избера и усиля малко дъни така, че ще събори кооперацията. Ако почна да намалям звука от кубето в един момент започва да не възпроизвежда звуците от китарата. Пробвал съм и комбинация с корекция на звука от китарата и кубето, но без особен успех. Та въпроса ми е някой би ли ми помогнал с това къде греша (разбира се срещу заплащане) така, че да си ползвам присетите, но в допустима сила на звука за жилищна кооперация?

Link to comment
Share on other sites

Това лампово ли е,едва ли?Щото имам един лампов 6 вата,който трябва мн. внимателно да се нагласи колкото да "отпуши" лампата,иначе става за със барабанист да свириш..Ако са ти толко чувствителни съседите - слушалки.

 

Link to comment
Share on other sites

50W транзистори не е чак мега силно и би трябвало да можеш да го нагласиш да се ползва в домашни условия.

Подозирам... (не съм пипал този модел)... че всеки пресет е запазен с доста голяма стойност за силата на звука (Volume). Поне в някои Line6 моделинг ампове е така - цъкнеш пресет (или друг модел усилвател) и е усилено айде да не е на МАХ обаче много, на 70-80% от максимума. Като пипнеш Volume потенциометъра (пък и този за Gain) и "се оправя". Имай предвид, че това са усилватели с цифрово управление и при извикване на даден пресет се активират стойности за гейн, ЕКю, волюм, етц. каквито са запазени в пресета, а не каквото показват потенциометрите! Но когато пипнеш някой пот се променя стойността да е сочената от потенциометъра.

Понеже не съм сигурен, че се изразих добре, ще дам напримерно следния пример за пример... :P

  • Пускаш го свириш нещо си на пресет Clean+Chorus (примерно), намалил си волюм на 25% и е долу-горе с адекватна сила;
  • Сменяш следващ пресет Crunch Rhythm - силата на звука скача много. Въпреки че Volume пота сочи 25% активираният пресет е с ниво да речем 65% за Volume, така че "аналоговата" стойност на физическия потенциометър се игнорира;
  • В момента, в който го преместиш се подава сигнал, че нивото вече е 24% (примерно) и силата на звука спада до предходното ниво.

Не казвам, че в този Маршал е точно така, но нищо чудно. На Line6 Spider играчките работи така и е изключително досадно. Решението според мен е да си направиш твои пресети с каквито нива ти звучат подходящи за твоята ситуация.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.