Jump to content
Българският форум за музиканти

Познайте кой е Джей Би!?  

1 глас

1. 1. Познайте кой е Джей Би!?

• Китара в ляво - Сеймър Дънкан Джей Би / Китара в дясно - неизвестен адаптер
    • Китара в ляво - неизвестен адаптер / Китара в дясно - Сеймър Дънкан Джей Би
      0
  2. 2. Харесвам повече -

• китара в ляво
    • китара в дясно
      0

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Публикувано

Днес реших да си направя една проба.

Имам една китара с неизвестен адаптер, на него не пише нищо (по спомен, ако не ме лъже паметта май е фендер, но няма лого, значи може и да не е)

Той е инсталиран на китара Hohner ST Custom Professional, милех да го сменя с гибсън адаптер, но нещо ме бъзна, преди да въртя адаптери,

да го сравня със Seymour Duncan JB , който е на друга китара  Washburn X200V PRO 

Сравнението е - едната китара свири мелодия, малко импро соло, другата свири ритъм, после се обръщат. Общо звето еднакви неща ( не съм свирил два месеца, личи).

Звук - ползвам симулация на Меса ректифайър, едно ниво за ритъм и малко вдигнато за мелодия/импрото. 

Т.е. разликата е в дървения материл и бридж адаптерите на двете китари

Отговорено (Редактирано)

Пусни ги като отделни файлове, че ляво/дясно е трудно, да ги изолираш един от друг. С толкова овердрайв, единственото, което чувам е, че единият адаптер е малко по-резлив от другия. Дори китарите да бяха еднакви, ако не е една и съща китара, разликите от китарата могат да бъдат по-големи от разликите между адаптерите. Та трудно е...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Няма да мога, аз като записах сравнението и не запазих рипър файла...

Предполагам, че дървото на тялото оказва дори по-голямо влияние от самият адаптер.

Мен ме интересува така, както са записани, какво мислите.

На мен примерно ми харесва единият повече за лийд, другият за ритъм.

• Poll closes on 25.01.2021 at 18:00

след това ще кажа, кой кой е.

Ако не ме домързи (този или другият уикенд), в момента има един свободен гибсънски адаптер, 

мога да си поиграя със проба как би звучал на Хонера. Убеден съм, ще е яко.

По интересно е неизвестният адаптер, ако го хакна на по обикновена китара как би звукнал ( хонера е neck - Canadian Rock Maple -  Rosewood With Abalone and M.O.P Custom Body - Californian Maple with Flame Maple) Много явор, тежи доста. That would make a very heavy guitar

You don't see all maple solid bodies very often. I had one a long time ago and it was a great sounding guitar. Very different than the usual solid bodies...swamp ash, alder or mahogany. But similar to walnut and maybe a bit similar to the heavier (white) ash. Tons of sustain, but not much bloom in the lows or mids. Just very tight.

Уошбърна е с липово тяло, като обикновен Ibanez.

Добре значи сравнявам неизвестен пикъп на тяло от явор срещу СД адаптер на липа.

Отговорено

Сетих се, че имам JB и на китара с тяло махагон. Няма да е трудно да направя същото сравнение между двете махагон и липа, но нека мине гласуването.

Защото ще стане ясно кой е Джей Би.... преди илекшъна.

Отговорено

В ляво е Хинер-а с неизвестният адаптер,  в дясно - Уошбърн-а със СД-то.

Като чеквах нета, ми излиза че въпросният модел Уошбърн, веднъж се е предлагал с Джей Би, друг път с Кастъм кастъм.

Вече съм забравил и не мога да съм сигурен, кой точно е на моя. Джей би го имам и на друга китара, с махагоново тяло.

Мога да ги сравня двете, примерно. Кастъм кастъм адаптера, вчера видях, че го ползва Бък Дарма от БОК, така че бих предпочел да е такъв, Джей БИ със сигурност съм слагал на един Ибанез кастъм. ( предопочитам да имам и двата адаптера, вместо два пъти Джей Би)

За парчето, което смятам да записвам, повече ме кефи първият кръг, т.е Хонер-а за лийд, Уошбърна за ритъм.

Според Евто резлив, според мен по-ярък, звука на Хонера определено ми харесва( и то доста), дали адаптера е добър, дали защото ми допада тяло от явор, това ще си го изяснявам. Хонера за свирене на живо ще ми е тежък, превкл. на адаптерите също не е най-удачното за такова свирене, но пък може да ми стане китара за записи, май натам отиват нещата.