Jump to content
Българският форум за музиканти

Препопъчайте ми акустична китара


MusiCafe

Recommended Posts

Здравйте, ще си купувам акустична китара и имам нущда от помощ. Досега не съм се занимавал със свирене и лесно може да се подведа. Препоръчайте ми китара, която може да се намери по магазините и да е в рамките на 300 - 400 лева. Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 48
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

най-добре вземи някой с теб като тръгнеш да купуваш нещо , щото може и да пише много неща на китарата , но после ще береш ядове . Разгледай по сайтовете , както и във форума , чат пат има прилични предложения . Най важното прецени каква китара ще подхожда на стила в който ще свириш , лична моя препоръка с която не те ангажирам е да си вземеш китара с по-тесен гриф и с метални струни , както и задължително да е с метални ключове . Успех с търсенето , смятам , че за тези пари ще си вземеш нещо много добро . Моята акустична китара е Кремонка и някога я купих за 80 DM пък още служи вярно . :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лична моя препоръка с която не те ангажирам е да си вземеш китара с по-тесен гриф и с метални струни , както и задължително да е с метални ключове .

:rockon: И аз туй препоръвам,защото имам пристрастия към метални струни,но имай в предвид че с метални струни в началото може да ти е по-трудно и пръстите повече болят от тях.

Някои акустични китари на Стаг са добри.Струва си да се разгледат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Скоро обикалях за покупка на акустична китара и ще споделя наблюденията си :

 

за София става дума

Фендър - само в магазин xxxx - цени и модели всякакви, но най-вече до 300 лв и над 800 лв. Моят е единствен модел за 550 лв и по отзивите съдя, че е невероятен (не, че не ми звучи така, но все пак ..чуждото мнение ..)

Ямаха - над 700 лв в Динакорд и магазините на Yamaha. Стабилни са, но ти си отбелязал по-ниски цени....

Stagg - изклюючително евтини и много хвалени от продавачите китари. 160 лв без електроника, около 230 - 300 лв със електроника (смятай пиезо-адаптер с корекции ниски/високи и сила на звука). Хубавото : цената и приличния звук. Лошото: ще го усетиш няколко години след покупката. Все пак в магазина всички китари звучат хубаво.

На мен ми трябваше за участията и затова съм много доволен от избора си Фендър за 550 лв с вграден тунер, метални струни и всичко необходимо - китарата звучи чудесно в клубовете. Въпреки всичко една препоръка : да бъде с букса "Канон" за по-силен сигнал - полезно е винаги.

Има едни ...овално плоски китари...дето са теснички и от нещо като пластмаса (в смисъл не е истинско дърво, фалшименто някакво). Та те са полуакустични (сиреч имат задължително електроника да се включат някъде) и звучат добре, но само включени. Изключени - тоест за акустично свирене Unplugged - са у-жас-ни (също и у-жас-но тихи, което е логично разбира се, заради малкото им тяло).

Това са наблюденията ми, базирани на личен опит и опитвайки се да дам мнение само около цените, за които говориш. Разбира се има страхотни китари за ХХХХ $, но не е там работата.

Съвет : няма добри марки, има добра китара.

Редактирано от NitroBGA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Стаг-четата звучат малко като дръвца дори сравнени със малко по-хубавка стара соцкремона. В този ценови диапазон(около 250), има Washburn, които са една идея по прилични, и вървят с мек калъф.

 

Виж в магазина в малкия цум. И се поинтересувай за гаранция, и вземи задължително касова бележка!

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

В ценовият диапазон до 500лв определено Ямаха предлагат най-добрите варианти. Моделът Ямаха Ф310 е към 300лв и е страхотен инструмент, с много плътен и дълбок тон, и е пъти по-добра от всичко останало - Фендер(особено моделите по1000лв,които са пълни тояги), Уошбърн и всякакви други прехвалени кокошки, които нямат никаква акустика, но пък имат готин надпис на главата. Това ми беше втората акустична китара, която съм си купувал, а в последствие и шестата ми - отново точно този модел. Страхотна е! Мисля, че за още 30-40лв има модел Ф310П, който включва калъф, колан, каподастер, 2 комплекта струни, перца. Аз препоръчвам базисният модел.

 

Поздрави,

 

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стаг-четата звучат малко като дръвца дори сравнени със малко по-хубавка стара соцкремона. В този ценови диапазон(около 250), има Washburn, които са една идея по прилични, и вървят с мек калъф.

 

Не съм съгласен. Пробвах един Washburn за 700 и нещо кинта и бръждеше на всички прагчета. От там нататък за звучене няма смисъл да си говорим. По-евтините модели дори не ги пробвах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моделът Ямаха Ф310 е към 300лв и е страхотен инструмент.

Поздрави,

 

Петър

 

Къде да го потърся този модел? В технополис имаше щанд на Ямаха едно време. Обаче не съм ходил там от години. Вчера бях в магазина на Фактор до англииската гимназия, но там няма Яамахи. Днес ще отида до магазина в макия цум да видя какво има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами пробвай и в малкия ЦУМ, но най-добре погледни в магазина на Ямаха на петте кьошета - Динакорд.

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не съм съгласен за Washburn. Да има скъпи модели дето не звучат ама това е щото няма кой да им смени струните. Аз си взех един Д10 и съм много щастлив. Още не съм му сменял струните и си звучи супер. Ама струните забравих какви са.

Сега гледам, че Вижъндан продава една такава за 500 и нещо кинта с микрофон Фишман !!! И честно да ви кажа, ако имах китите щях да я отнеса като куцо пиле домат :cheers2:

Трябва да сложа в правилата, новобранците преди да напишат каква китара да си взема да имат в предвид, че колкото хора - толкова мнения.

Моят съвет:

Пич, щом ще се учиш да свириш - вземи си нещо евтинко до 200 макс 300 кинта (и по-евтино да вземеш няма да сбъркаш), намери си учител, виж дали след 6 тия месец още ти се свири и тогава питай пак. С две думи пазарувай инструмент според краткосрочните ти цели.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ценовият диапазон до 500лв определено.

 

Ползвал ли си друг модел Ямаха или само ф310? А какви са били другите ти четири? :cheers2: Съответно и впечатления?

 

Мерсаж!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.