Jump to content
Българският форум за музиканти

Фернандес Състейнър?!


Recommended Posts

Оп пичове......пъро призовавам да се пишат само градивни мнения в тази тема.......От там на татаък бих искал да попитам....неколко неща....първо....сега разликата между двата модела е ясна....питането ми е като си вземе "Хипотетично" човек един от тях.....като си го сложи да речем най отпред за нек адаптер....пречи ли по някакъв начин на "Останалият" соунд?!Смисъл по влиява ли на звученето на Останалите Адаптри....Фторо би ли могло да се сложи фместо "Сингъл Койл" адаптер?!Оти до момента ей като разглеждам по сайтове .....се са хъмбъкери......Епа това се сещам за момента да попитам.....

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не мога да помогна по въпроса който те интересува, но имам питанка: какви са 2-та модела за които говориш? защото аз знам само за един вид Състейнър на Фернандес който обаче има 2 modes - harmonic и natural.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяко поставяне на Фернандес Състейнър е свързано с яко дълбаене по тялото на китарата, защото нали се сещаш, че няма къде да се постави въпросната джаджа. Което е гадно. Инак аз нямам Фпечатления, но един фен беше пипал няк'ав Джаксън с такава играчка и каза, че е доста приятно усещането... :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

еми ето кво трябва да вместиш в китарата: http://www.fernandesguitars.com/fsk401.html

 

тка като гледам май състейнърОТ в конкретния случай е сингъл. иначе всичко се помества в кухината за потенциометрите, освен батерията, за която ще трябва да се проявиш малко дърводелски :wallbash:

 

а иначе съм свирил на Крамър с такова чудо и беше доста интересно. едва ли е нещо което бих ползвал често, но определено става купон.

Редактирано от stanbog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооооо епа Общо зето Отговорихте на въпросите ми за което ви благодаря!!

Оооо епа начи моделите са два 101 и 401 ако не греша....първият има само "Он" и "Оф" а фтория има неколко степени на превключвателя....което Общо зето по различен начин ти въздейства на тона....

Общо зето да Обобщя до момента.......СъстейнарОт влиза в кухината за адаптера....превключвача кам потенциометрите за батерията да си дириш место и сичко на 6!

ПОздрави и благодаря Отново за ползотворната дискусия! :mellow::wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем не е само батерията!!! Адаптера си е адаптер. Но освен него има една джаджа, която се поставя в самото дърво между двата адаптера. Тя дефакто е най-важната част. И за нея се иска яко дълбаене! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми незнам бейби томас, гледам ето и тази снимка също и не виждам джаджа за каквато говориш:

http://www.smi-music.com/images/FSK-401.jp...7383b1fdddeb830

 

тая платка, както споменах по-горе, влиза в кухината с потенциометрите. не виждам какво трябва да се сложи между адаптрите. а кит-а съдържа абсолютно същите части като на другата снимка по-горе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говоря за това, което е означено като C Sustainer Circuit ето тук:

sustainerdiagram.jpg

Това ясно че е платката, ама тя на произволно място ли може да сложи? :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко инфо за любознателните: :greenball:

 

http://fernandesguitars.com/manuals/FSK101.pdf - Инструкции за инсталиране на FSK101

 

То хубаво състейнера може да се сложи в мястото за потенциометрите, но не трябва ли да се пробиват дупки допълнително за суичовете на състейнера ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

разгледай точно тази схема: магнитния импулс идва от нек адаптера и се "регистрира" от бридж адаптера. платката само дава сигнал на нек адаптера да пуска импулси и също така преработва сигнала. факта че на схемата платката е точно между двата адаптера е чиста случайност, защото тя бачка само електрически, не магнитно (голям съм техник, ама мисля че ме разбираш :greenball: ).

 

относно дупки: трябва една дупка за един мини-суич с 3 позиции (off/harmonic/natural). освен ако не са се изхитрили нещо и са внедрили това в нормалния 5-суич.

Редактирано от stanbog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се. My bad! Оше преди време като разучавахме чудото Фернандес с един фен явно грешно сме прочели/разбрали инфото и съм изпаднал в заблуждение.

 

П.П. Обаче с толкоз много платки и жици ако не хващаш после радио "Веселина"...добре ще е... :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де едно единствено нещо не разбирам.......може ли ипотетично...както съм с бридже - Димарцио Д Соник да си Остана с него и състейнъра да го сложа просто нек!?Щото нали Обесняваше един съфорумник че нещо се предава от нека на бриджа и се Освоява от нещо си там....и питането ми е щото нали в тея китове има и хъмбъкери.....дали е 100 % задължително да ги ползваш или може само сложиш платките/суичовете.....състейнера като нек адаптер и си свириш?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за бриджа съм сигурен че може да си остане - той само подава сигнала на устройството, но за нека не съм много сигурен, защото се добавя и драйвер (бобина която възбужда струните). Принципно не съм виждал и нямам опит с такъв състейнер, но съм чел много статии за състейнери защото мисля да си правя за една китара която тунинговам :)

 

цялата работа взема сигнала от бриджа, усилва го с малък усилвател на батерия и го дава на драйвърната бобина, която се слага като нек адаптер, което значи че ако има нормален нек адаптер трябва да е сингъл и да седи с дривера във място за хъмбъкер. Кат не се ползва състейнера всичко би трябвало да е нормално.

 

тоя модел с повечето работи (401) разликата е че има натурал моде - нормален режим и хармоник моуд - нещо като звучене на флажолетите, като втория модел се получава само със смяна на фазата на сигнала подаван на дриверната намотка с едно ключе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.