AfterAll Публикувано Май 6, 2007 Публикувано Май 6, 2007 Знаели някой Кой в България изработва по поръчка Les Paul? хиляди благодарности за отзовалите се! Цитирай
PlamenM Отговорено Май 6, 2007 Отговорено Май 6, 2007 Аз се обърнах преди време към Диката с подобен въпрос. Човекът е от свестните и най-ясно ми обясни , че такъв филм в България още няма. Бюджетния вариант може би е едно Епи, със сменени Стандарт 57' и Стандарт 57 +хъмс.... Цитирай
Tomov Отговорено Май 6, 2007 Отговорено Май 6, 2007 (Редактирано) Тyк, от форума, г-н Давидов - smartpeter. Беше ми изпратил снимка и данни на изработен от него Лес Пол. А и от хора, които са го пробвали/чували все хубави думи имаше. Това тук е извадка от едно ЛС, отговор на въпроса ми каква е цената на Страт, но е съдържателно и за ЛП. Цените варират в зависимост от дървесината, хардуера и електрониката, но общо взето едкн Страт е около 1200-1400 лв. а ЛП - доста по трудоемък за изработване- около 1800 лв. Като се има предвид, че изработката отнема около 3 месеца и се извади цената на магериалите сумата която получава един лютиер съвсем не е голяма! ЛП на снимките е 1600 лв. защото е ползван малко но е почти като нов! Сравняван е с личния ЛП на Цветан Недялков от Ку-Ку Бенд и по нищо не му отстъпва, налротив има малко по силен звук и повече брилянтни честоти в тсна си! Надявам се г-н Давидов да няма нищо против, че постнах ЛС-то. Редактирано Май 6, 2007 от Tomov Цитирай
Dikata Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 абе има леко недоразумение.не 4е не се прави,напротив и аз сьм правил.пламен м не ме е разбрал добре.но хавата е ,4е сумата става голяма.преди време правих копие на една такава лесполска метла и не се хващам за малка сума.а за гореспоменатите цени 6те си намеря оригинален,не 4е са много добри.знам 4е в софия е друг стандарт ама за копие такива манги-аиде де! за изработки да не говорим-доста от оригиналните лесполи са много зле направени.не е трудно да се направи по добьр.хавата е манията-да го има6 оригинален,а не копие на сь6тата цена.може би затова сьм обьркал пламен м.sorry.само топа за копието струва около 200 лв като материал(flame maple).не говорим за заместители и други такива.става много скьпо копие...... Цитирай
Trysth Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Да, за толкова пари можеш да си поръчаш оригинала от чужбина. Ако те интересува пиши на ЛС. Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Наскоро се продаваше една,ако не се лъжа от Монтана за 1500лв. Най се втрещих преди 4-5 год.,когато в студио една група от Кресна записваше метъл и китариста беше с ЛП от 70-те,който купил от местен кръчмар за 400лв. Питайте Цвъри какви китари за какви пари се намират из България. BTW,защо модереторите ми трият постове насочени срещу Явна Реклама във форума? Цитирай
AfterAll Отговорено Май 7, 2007 Автор Отговорено Май 7, 2007 Така де в общи линии ми се изяснява положението около поръчковата китара,Нещата са отишли доста напред предимно в цената на такива инструменти. Изглежда са намалели поръчките на такива а хората които ги изработват вероятно са си прави.Харесва ми поръчковата китара, защото ще ти направят грифа по твое желание, и например не толкова тежка като оригиналния Les Paul.Благодаря за мненията, ше търся някой Епифон или нещо подобно'Успех на всички Цитирай
Recommended Posts