iradev Публикувано Юни 27, 2020 Share Публикувано Юни 27, 2020 Знам за махагона, липата, орехът, кленът и другите "звукови дървеса". Но никъде не видях материал за акацията (изключвам въобще термина tonewood). Накой има ли наблюдения за това дърво? Свирил ли е на инструмент от акация? И какви са му впечатленията. Питам чисто информативно. Дали става за нещо по-различно от моливи? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Юни 28, 2020 Share Отговорено Юни 28, 2020 За звученето не знам. Дървесината е доста твърда 770 kg/m3. -по твърда от бук например-.720 кг./м3. https://oreshak.bg/darvesina-izpolzvana-v-proizvodstvoto-na-suveniri-ot-oreshak Може би ще звучи добре. Но не се ползва за моливи.Там се ползва липа,а за по скъпи моливи-калифорнийски кедър. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никони Отговорено Юни 28, 2020 Share Отговорено Юни 28, 2020 Два грифа съм направил досега от акация. Много звучна дървесина, като камбана е. Малко по капризна е при обработка и финиш, но си струва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivan10f Отговорено Август 10, 2020 Share Отговорено Август 10, 2020 От акация правят "крушата" на гъдулките. Здраво дърво и определено "музикално". Не уточняваш обаче за акустичен инструмент ли става въпрос или за електрически? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gre6nik Отговорено Август 13, 2020 Share Отговорено Август 13, 2020 Имам укулеле с гръб от коа (уж хавайска акация). Щом иностранните акации стават защо да не става и нашата - знам че е твърдо дърво, би трябвало да има добър резонанс. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts