Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Има един пасаж от солото на Seek and destroy, който просто не мога да чуя, колкото и да забавям, и искам да питам дали някой от вас го знае. Момента е доста размазан, и може би самия Хамет не го знае, но аз все пак да попитам....

Става въпрос за 4-тата фраза от солото(то нали е разделено на фрази в началото), онова бързото слизане надолу. Звучи като хроматично слизане, но е някак по-интересно. Ако някой от вас знае какво се свири там, нека сподели.

Отговорено
Има един пасаж от солото на Seek and destroy, който просто не мога да чуя, колкото и да забавям, и искам да питам дали някой от вас го знае. Момента е доста размазан, и може би самия Хамет не го знае, но аз все пак да попитам....

Става въпрос за 4-тата фраза от солото(то нали е разделено на фрази в началото), онова бързото слизане надолу. Звучи като хроматично слизане, но е някак по-интересно. Ако някой от вас знае какво се свири там, нека сподели.

Здравей аз също имах този проблем с това соло , а и все още го имам . Та идеята ми е следната колкото и да не вярваме на мидита гитар про табове и тем подобни измишлиотини мисля че ще е добре да опитаме и този вариант . Гледал сум табове за гитар прото на тази песен и ми се е случвало да намирам 30 - 40 % нереални фигури и фрази които ги няма в песентта.

Та днес ще дръпна отново някое друго миди и ако намеря добър вариант ще ти пиша и ще държим връзка .

Поздрави - Тео :hooray:

Отговорено

имам някакъв sheet тук..хм, никога не съм го разглеждал...

мога да ти го пратя на мейл ако искаш, разбира се не знам колко е точен.

Отговорено (Редактирано)

Ето малко помощ и от мен. Солото от началото до влизането на втория риф. Мисля, че обхваща това, което търсиш.

SeekDestroy-solotab.jpg

Не твърдя, че е 100% точно, защото аз самият не мога да го извадя по слух, но като сме свирили песента с приятели, ползваме тази табулация и се получава.

Редактирано от Fanatik_Priest
Отговорено

Не е точно хроматика. Има и такава, ама не само!!! Затова, винаги, като съм свирил тази част на солото, макар да твърдя, че я знам, съм импровизирал!!! Импровизирам, защото дори да я знам перфектно, никога няма да я извиря, като Кърк Хамет, просто защото не съм Кърк Хамет!!!

УСПЕХ

Отговорено
Ето малко помощ и от мен. Солото от началото до влизането на втория риф. Мисля, че обхваща това, което търсиш.

SeekDestroy-solotab.jpg

Не твърдя, че е 100% точно, защото аз самият не мога да го извадя по слух, но като сме свирили песента с приятели, ползваме тази табулация и се получава.

това съвпада с моето ....

Отговорено (Редактирано)

Аз също импровизирам там, но вярвам че слиза като цяло по E Aeolian и E Phrygian и оттам идва "хроматичното звучене". Един вид Pitch Axis Theory (в крайна сметка това е точно по време докато е взимал уроци от Сатриани).

Все пак не знам защо гониш да е 1 към 1 де. :metalist: Аз не го правя, просто защото не мога да го изсвиря така ;)

бъркам за Е Фригийски май сега като го слушам пак.,..

Редактирано от Fenix
Отговорено

Този вид "слизания" са си патент на Хамет. :) И в солото на Blackened примерно има едно такова.Аз там праскам тремоло пикинг и където отидат пръстите тва свиря :blush:

Отговорено (Редактирано)

Това го сканирах от тази таблатура:

http://www.amazon.com/Metallica-Art-Kirk-H...t/dp/1575600005

Напълно съвпада със солото в тази:

http://www.amazon.com/Hal-Leonard-Metallic...4036&sr=8-4

SeekSolo1.gif

SeekSolo2.gif

Надявам се това да ви помогне.

Редактирано от Gregg
Отговорено
Един вид Pitch Axis Theory (в крайна сметка това е точно по време докато е взимал уроци от Сатриани).

Солото е изцяло на Dave Mustane

Тва лично той ти го каза предполагам :blush::)