mefear Публикувано Април 9, 2020 Публикувано Април 9, 2020 Здравейте, имам малък проблем с едното от винтчетата за височината на струните. Понеже сменях струните и трябваше изцяло да настроя китарата и резбата на винта съм я издълбал без да искам, докато настройвам височината на струните. Въпроса е, че сега е доста трудно да се работи с шестограм в този винт. Бихте ли ми препоръчали, място където могат да го сменят? От София съм. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 10, 2020 Отговорено Април 10, 2020 Това не е прост "винт". Това е детайл от бридж системата (стъд или пост му казват на запад), около която пивотира плочката с ножовете. И е много важна част от нея като доста "допринася" за некоректното връщане в нулева позиция на системата ако е износена. Трябва ти нещо подобно на Ibanez 2LE2-B, само че не знам дали то ще пасне на този бридж (визуално е ясно, че е друг модел), трябва да провериш диаметри, стъпка и т.н. Из БГ няколко пъти съм търсил безуспешно, така че не се надявай много. П.П. Височината на струните се регулира при отпуснати струни и пружини. Не трябва да има натиск от страна на ножа към стъдовете, защото така лесно се износва мястото на контактуване и системата спира да работи коректно (не връща в нулева позиция). 1 Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Април 26, 2020 Отговорено Април 26, 2020 Не разбирам от floyd тремоло, ама дали случайно не е това: http://camerton99.com/product/7808/catfish-vintche-za-tremolo-s-dve-dupki.html Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 27, 2020 Отговорено Април 27, 2020 Не мисля, това вероятно е за двуточков бридж. Не всеки "винт" става за всеки модел бридж, имат различни размери и може изобщо да не пасне. Цитирай
Svanio Отговорено Април 27, 2020 Отговорено Април 27, 2020 Провери си размера и виж в Динакорд:https://www.musicworld.bg/bg/m_3520000/i_56082/Schaller_Pivot_stud_with_insert_BC.html Успех Цитирай
Recommended Posts