sevenstring Публикувано Април 25, 2007 Публикувано Април 25, 2007 Ами, ^това е въпросът. Конкретно, чудя се дали да си взема някакъв Line Selector или A/B switch за тази цел. Историята е малко "на гол тумбак - чифте пищови", ама пък, като си имам 2 китари, що да не се пробвам. Цитирай
black_waltz Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 пускам тунера на процесора и сменям Цитирай
HOSHUNKOV Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 Аз използвам Mute чрез Stage Tuner - разбира се в началото на shain-a така че да спре всякакув звук след себе си Цитирай
sevenstring Отговорено Април 25, 2007 Автор Отговорено Април 25, 2007 (Редактирано) Т.е., mute-вате и превключвате кабела? В този смисъл предполагам, че считате A/B суич и line selector за излишни. Аз единственото, за което си мисля, че може да са по-полезни в случая, е възможността за предварително настройване на различни нива (и може-би различни чейнове) за двете китари, така че човекът на пулта да не се вижда в чудо. Но пък това може да се направи и с различни пачове на процесора ... хмм. Редактирано Април 25, 2007 от sevenstring Цитирай
docc Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 По принцип се използват т.н. "silent" конектори(джакове),които контактуват ,когато са включени(вкарани в гнездото),а когато са свободни,са muted. Напр. - Neutrik NP2C-AU-SILENT 1/4 Inch TS. Цитирай
Fenix Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 Аз нямам две китари, но бих използвал на Boss NS-2ката ми Killswitcha, който си го ползвам доста и с 1 китара. Цитирай
HOSHUNKOV Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 По принцип се използват т.н. "silent" конектори(джакове),които контактуват ,когато са включени(вкарани в гнездото),а когато са свободни,са muted.Напр. - Neutrik NP2C-AU-SILENT 1/4 Inch TS. Това е доста интересно, не знаех за съществуването на тези жакове. А дали има готови кабели с такива жакове и от къде мога да се здубия с такова нещо? Цитирай
musicman Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 Според мен практически няма смисъл да си сменяш китарата. Нито някой ще усети разликата нито има място къде да я държиш на сцената втората китара Най-много някой да си каже "Глей, тоя има 2 китари и си ги менка". Ама аз за това няма да понеса 2 китари. Веднъж свирих с 2 кубета - и от това няма смисъл Дреме му на фена дали свиря стерео или не. Той така или иначе не може да усети разликата понеже и 5 кубета (китари) да занеса - звука си е еднакъв Ако свириш на голяма сцена с хубав звук и записваш концерта - тогава има смисъл. Цитирай
metalhammer Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 Аз не съм съгласен с мюзикман. Може 3 парчета да свириш но ако са с различен саунд ??? Не ползвам професори и нямам хиляда псевдопача за хиляда различни парчета. Затва за "чисти" парчета страта за "за валяци" хъмбкер дъската. Стенд бай на ампа и сменям кабела . Цитирай
HOSHUNKOV Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 (Редактирано) Според мен практически няма смисъл да си сменяш китарата. Нито някой ще усети разликата нито има място къде да я държиш на сцената втората китара Най-много някой да си каже "Глей, тоя има 2 китари и си ги менка". Ама аз за това няма да понеса 2 китари. Веднъж свирих с 2 кубета - и от това няма смисъл Дреме му на фена дали свиря стерео или не. Той така или иначе не може да усети разликата понеже и 5 кубета (китари) да занеса - звука си е еднакъв Ако свириш на голяма сцена с хубав звук и записваш концерта - тогава има смисъл. Добре де, ами ако ти трябва 6-струнна за някои парчета и 7 струнна за други какво правиш? Освен това, ако никой не обръща внимание с какво кубе свириш, едва ли ще обърне внимание дали сменяш китара или не. Да не говорим, че все пак различните китари звучат по различен начин особено ако свириш с една със singlecoill-и и една с humbucker-и Редактирано Април 25, 2007 от HOSHUNKOV Цитирай
sevenstring Отговорено Април 25, 2007 Автор Отговорено Април 25, 2007 musicman, по принцип си донякъде прав за звука, но при мен става дума за евентуална смяна на 7- и 6- струнна по-скоро по технически причини (за някои неща седмата струна не ми трябва и само пречи). Не че не съм свикнал да карам всичко с нея, ама, ако сменям, може да си направя някои неща с една идея по-удобни ... Иначе, друго съображение за две китари би могло да бъдат и различните им настройки (дропове на някои песни и т.н.), особено ако едната е с Флойд. Цитирай
RockoBG Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 По принцип се използват т.н. "silent" конектори(джакове),които контактуват ,когато са включени(вкарани в гнездото),а когато са свободни,са muted.Напр. - Neutrik NP2C-AU-SILENT 1/4 Inch TS. Баси случая. А е толкова близко до ъкъла... Т'ва дали го има в някой магазин? И заради строевете си струва да сменяш китарите. Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 Ползвам ПЛАНЕТ Уейвс Съркуит Брейкр кабел. Скъпичък е (33-55 УСД), но върши готина работа. Ето снимка: Цитирай
musicman Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 По принцип не отричам, че е по-добре да сменяш ако имаш и 5 китари, както и не твърдя, че имат един и същ звук. Твърдя, че като идеш да свириш в клуба ще извадят доста сходен звук, така, че фена дори няма и да забележи каква е разликата. Знам колко е гадно да се пренастройваш за всяка песен но за съжаление май няма друг избор. А да носиш 2 или повече китари на сцена 5 Х 6 при група от 5 човека - сори ама няма място. А и е малко смешно да няма къде да застанеш ама да си сменяш китарите. И все пак това си е мое мнение и никой не ангажирам с него. Пак казвам ,че ако някой ден изляза на по-широка сцена и аз може да се прежаля да домъкна 5 китари и 18 ампа Цитирай
Recommended Posts