Surikat Публикувано Април 24, 2007 Публикувано Април 24, 2007 (Редактирано) Бе, чудно ми е в тоя форум кой колко бързо може да свири (16тини).Аз понеже съм се превърнал в някакъв манияк на тая тема и ми е фикс идея да стана много, ама много много бърз, и най-после да покажа на скапания бръмбър как се лети (дано се размаже в преден джам на съветски автомобил)!Та се упражнявам здраво откакто открих магията на метронома (въпреки, че това нещо изключително много ме дразни и ме обърква на моменти) и с пикинг успявам да стигна 110 на хроматика и 130-140 с много големи мъки на...нещо което не е хроматика.На легато ми е по-лесно и 140 ми идва добре(на по-лесни неща повече), но за сега нагоре немога.....ама някой ден ше види насекомото.....гад мръсна! А само алтернате пикинг на една струна стигам до 190-200, но това за сега не ми върши работа . Та...ваш ред. Редактирано Април 24, 2007 от Surikat Цитирай
fluti Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 (Редактирано) Е кво очакваш сега, половината народ да каже "емии, аз едва успявам на 100" и ти да се зарадваш колко си бърз Тука да не сме "Рекордите на Гинес"? Упражнявай се, и ще стане лека полека. И недей да пренебрегваш изразителността на свирене (фразирането) за сметка на бързината. Редактирано Април 25, 2007 от fluti Цитирай
lizardman Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 Тая бързина я забрави. Ич не ти трябва. Има си други начини да стигнеш огромни скорости, обаче заедно с тях да се научиш и да свириш, а не само да стържеш без никакъв ритъм. Има и опасност да си повредиш ръцете нещо, като се мъчиш да стигаш големи скорости. Просто си свири, опитвай нови песни, тя бързината ще дойде, ама заедно с нея и нещо с което наистина ще можеш да се похвалиш и да се гордееш Цитирай
antonium Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 откога музиката е фитнес или спорт то верно, че има(ше) едно предаване "спорт и музика" ама то е друго ... Цитирай
BlueZone Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 Аз мога да свиря 16-тини в темпо 240...искате ли да ви изсвиря една? Цитирай
ivivdim Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 Бе, чудно ми е в тоя форум кой колко ... Не мисля, че е необходимо да се гони максимална скорост. Според мен съществува една "оптимална" скорост - достатъчно висока и същевременно позволяваща на отделния тон и групи от тонове да запазят своята отчетливост и изразителност. От една страна това е скоростта, която прави изсвиреното най-ефектно за слушане (за симпатизиращите на техничното свирене, разбира се), а същевременно свиренето с такава бързина реално развива техниката, докато стърженето на "макс" я руши. Идеята е да се свири с контрол - ръцете не се схващат или преуморяват и знаеш какво свириш, наясно си с всички допуснати грешки без да прослушваш забавен запис. Не отдавна слушах споменатия бръмбар в изпълнение на една набедена за шредърка психопатка - Грейт Кат. Беше голяма пародия: перкусиите "дърпат" едно невъзможно темпо, а оная мити кака маже ли маже. Като я забавих направо я съжалих. Затова моят съвет е: свири максимално чисто и с прилична бързина, а не безумно бързо, пък каквото излезе Цитирай
Surikat Отговорено Април 25, 2007 Автор Отговорено Април 25, 2007 Целта ми не е "да се зарадвам колко съм бърз", понеже по-малко можещите от мен(не че мога кой знае кво, но винаги има някой който може по-малко) не ме топлят, а се амбицирам от по-добрите.И запитването ми беше с информативна цел, както ме интересува и кой си пада по легато, кой не, кой какъв пикинг предпочита и защо и т.н.Сигурно не съм се изразил правилно в началото на темата.Просто ми е интересно.Извинявайте ако има нещо . Цитирай
ivivdim Отговорено Април 26, 2007 Отговорено Април 26, 2007 Ето един "фен" на метрономните замервания от съседна Гърция: http://store3.data.bg/ivivdim/Music/Alternate_2strings.wmv Мен лично не ме кефи особено, но предполагам ще представлява интерес за теб Цитирай
Surikat Отговорено Април 26, 2007 Автор Отговорено Април 26, 2007 250!!! хроматика на 300!!!!! Мерси много ivivdim. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 26, 2007 Отговорено Април 26, 2007 Ама е страшно спокоен, като камък. Цитирай
Surikat Отговорено Април 27, 2007 Автор Отговорено Април 27, 2007 Кво толкова не ви харесва тая тема за скоростта?Що реагирате толкова отрицателно?Болно място ли е кво?Нали за това тука е форум - да обсъждаме и обменяме опит и знания....ама ваша си работа де Цитирай
lizardman Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 Кво толкова не ви харесва тая тема за скоростта?Що реагирате толкова отрицателно?Болно място ли е кво?Нали за това тука е форум - да обсъждаме и обменяме опит и знания....ама ваша си работа деТъмната сила бързо ще те изкуши и бързо сила голяма с нея ще получиш ти, млади мой Оби-Уан. Но пътят е друг......стига джедайски изпълнения като на тоя от филмчето Цитирай
sevenstring Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 Кво толкова не ви харесва тая тема за скоростта?Що реагирате толкова отрицателно?Болно място ли е кво?Нали за това тука е форум - да обсъждаме и обменяме опит и знания....ама ваша си работа де Ами ... хрумва ми едно не особено прилично сравнение, но тая работа с достойнствата на свръхбързото свирене малко ми се струва все все едно да твърдиш, че ако си оправил една мацка 5 пъти за по 2 минути е по добре отколкото един път за 10 минути. P.S. Извинявам се на нежния пол за вулгарния изказ! P.P.S. Тоя гръцкият пич май мацка отдавна не е виждал . P.P.P.S. Извинявам се и на гръцкия пич, ама моята представа за удоволствие от музиката е малко по-различна! Цитирай
sevenstring Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 Всъщност не ме разбирай погрешно - аз уважавам хората, които могат да свирят толкова технично, но просто мисля, че скоростта не трябва да се превръща в самоцел. Цитирай
nip Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 Аз не съм от феновете на хипер-скоростните изпълнения, но все пак погледнах клипчето с гърка... На първо гледане и на мен ми увисна ченето, но на второ четене започвам да имам много сериозни подозрения, че гърка е по-скоро "експерт" във софтуера за видео обработка, отколкото в китарното свирене. Не мога да твърдя на 100%, че част от клипчето е ускорен запис изсвирен с по-нормално темпо, но видеотата на 200 и 250 bpm ми изглеждат подозрително еднакви. Абсолютно същата стойка, положение на китарата, камерата... Само това не 250 bpm е леко по-осветено (яркост / контраст). Клатенето на главата колкото и да е минимално изглежда странно за разлика от изпълненията с по-бавно темпо... може и да си внушавам щото ми се иска да не е истина - не знам Все пак ако си е играл да ускорява поне да беше заснел две различни бавни клипчета... и тези от вас които мислят да се пробват на 250 бпм първо решете за себе си дали е фалшимент или не за да не се стига до контузии... Цитирай
Recommended Posts