niki123bg Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 Не само. ПЦ-то е с импулсно захранване и липсата на галванично разделяне може да доведе до много неприятни последствия за апаратурата. Цитирай
KingdomX Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 А има ли някъде схема на MIDI to USB кабел без оптрон. Само преплитането на кабелите. Видях че се продат такива, но цената им е 42 кинта, а аз няма да ги дам за 2 букси 5-ци 80 см. кабел и един USB жак. Прерових целия интернет и не намерих нищо, може би не търся правилно. Ако някой има инфо и иска да го сподели Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 ^ Това дето си го мислиш не е съвсем така. Усб-то и миди интерфейса са 2 коренно различни интерфейси които използват съвсем различен начин за кодиране и пренасяне на информация. За това този кабел трябва да има хардуер който да съгласува 2та интерфейса, съответно и софтуер който да създава виртуален миди интерфейс. Това може да стане с някакви специализирани чипове или с някакъв микроконтролер програмиран така, че да съгласува мидито с юсб интерфейса. С две думи, С няколко жички, или с някой друг чарк няма да стане. Цената от над 40 лева е такава защото това не е ширпотреба кабел. Естествено в америката цената ще е доста по-ниска. А относно DIY проект за усб миди кабел провери в гугъл, може и да има някъде, но съм сигурен, че той ще е реализиран с микроконтролер и ще ти трябва и програматор Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 http://elportal.pl/index.php?module=Conten...nt&ceid=126 Цитирай
KingdomX Отговорено Август 1, 2007 Отговорено Август 1, 2007 ^ Това дето си го мислиш не е съвсем така. Усб-то и миди интерфейса са 2 коренно различни интерфейси които използват съвсем различен начин за кодиране и пренасяне на информация. За това този кабел трябва да има хардуер който да съгласува 2та интерфейса, съответно и софтуер който да създава виртуален миди интерфейс. Това може да стане с някакви специализирани чипове или с някакъв микроконтролер програмиран така, че да съгласува мидито с юсб интерфейса. С две думи, С няколко жички, или с някой друг чарк няма да стане. Цената от над 40 лева е такава защото това не е ширпотреба кабел. Естествено в америката цената ще е доста по-ниска.А относно DIY проект за усб миди кабел провери в гугъл, може и да има някъде, но съм сигурен, че той ще е реализиран с микроконтролер и ще ти трябва и програматор http://elportal.pl/index.php?module=Conten...nt&ceid=126 E kолеги благодаря за инфото, ама май ще трябва да си купувам, защото нямам време да се занимавам със схеми, а и не съм се занимавал години и със сигурност ще оплескам нещо. Лошото е само ,че в Пловдив в нито един магазин няма в момента такива кабели. Ако някойм оже да ми помогне с информация къде се продават Цитирай
Recommended Posts