Henderson Публикувано Март 23, 2005 Публикувано Март 23, 2005 здравейте китаристи мисля че темата за процесора и Амп-а е ясна! РАНО ИЛИ КЪСНО ВСЕКИ РАЗБИРА ЗА КВО СТАВА ВАПРОС!ПРОЦЕСОРИТЕ СА В ГЪЗА!!! :idea: Просто това не е истински звук,но всеки си има право на мнение Я сега кажете според вас кое е по-добре: лампово или транзисторно кубе! Аз преди доста време си купих един Парк (на маршал) но със сменен говорител-от 10 инчов беше сменен с 12-"еминенс гитар-ледженд"100в. и имаше голяма разлика!Просто кубето се отпуши!селд което имах МВ3-малка дърта лампова апаратура, и пробвах да я сваржа кам парка като предусилвател и се получи много странна и успешна комбинация Но пък ламповата ми машинарийка взе че изгоря :wall: :green: И сега се чудя дали да си купя транзисторно кубе!Там поне няма скъпа подръжка, по точно няма лампи :green: Но пък като се сетя как ми звучи китарата през лампата, и просто не ми се свири с шибан транзистор :exclaim: Мекия звук от лампата не може да се симулира!Има доста сполучливи симулатори,като Лайн 6 и дори В-амп-а на Берингер не е ло6,но в момента в които сложиш едно лампово кубе до тях и направиш сравнение... просто разликата е огромна!!! :green: Иначе форума е мноо як! Поздравления и ПИЙЙЙЙЙСССС :green: :green: :green: :guitar: Цитирай
synchu Отговорено Март 23, 2005 Отговорено Март 23, 2005 На http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1964 чети 5 страници по тематиката има.... Цитирай
metalhammer Отговорено Март 23, 2005 Отговорено Март 23, 2005 (Редактирано) На http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1964 чети 5 страници по тематиката има.... моите извинения обаче там беше лампа / транзистор за жица ок? Редактирано Март 23, 2005 от metalhammer Цитирай
synchu Отговорено Март 23, 2005 Отговорено Март 23, 2005 (Редактирано) На http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1964 чети 5 страници по тематиката има.... моите извинения обаче там беше лампа / транзистор за жица ок? Лампа срещу транзистор е тема независима от стила музика....там има относително полезни неща (а и по още поне 2998 теми из форума са обсъждани тези неща, които се откриват с просто търсене). Не виждам смисъл от още една такава, в която да се повторят абсолютно същите изводи. п.с. и тва "ок" и с извиненията не го разбрах? Ок? хахахахах Аре хеви метъл форевър и Скот Хендерсън тук таме за разкош също форевър. Редактирано Март 23, 2005 от synchu Цитирай
bigjav Отговорено Март 23, 2005 Отговорено Март 23, 2005 Aбe, сичко sucks!!! Истината е само една - Китара Stagg директно в Метъл зоне и след това в слушалки от уокмен Sonashi Е, това реже глави! Китарите в новия албум на Dream Theater били записани така - директно в пулта, с помощта на слушалките Джон си настроил блендата, докато пътували към студиото. Маниашко, копеуе! Цитирай
Nikifena Отговорено Март 23, 2005 Отговорено Март 23, 2005 Китарите в новия албум на Dream Theater били записани така - директно в пулта, с помощта на слушалките Джон си настроил блендата, докато пътували към студиото. Moжеби за тва соловия албум на петручи звучи ужасно... Цитирай
Slash Отговорено Април 7, 2005 Отговорено Април 7, 2005 Относно темата "Лампа или транзистор" аз съм твърдо "ЗА" ламповите усилватели. Имам "Park By Marshall" , а също така FENDER De Ville 2x12" 60w -лампов естествено-звука на FENDERа е убииствен особено ако го поусилиш малко повече а пък ако му сложиш допълнително drive с някое камионче примерно на BOSS можеш да свириш от Clapton до Metallica без да се притеснявш. Парка си го ползвам в репетиционната, е върши работа но база за сравнение няма. Така че ако човек може да си го позволи лампата му е майката. Цитирай
sa6tiat Отговорено Април 7, 2005 Отговорено Април 7, 2005 Нещо като мерджан ли щеш , или ЗАЗ; аз съм за водни ски по наклон. Вярвяйте, най якия естествен звук на овърдрайв през далечната 86-та беше изваден от... магнетофон; не помня пиниза, но звукът можеше да мине от Саббат, та до .. Кинкс / Ю рили гот ми / :idea: Цитирай
Slash Отговорено Април 7, 2005 Отговорено Април 7, 2005 Много як пиниз. Що не отвориш отделна тема за него. Може да е от полза за много китаристи :brav o: Цитирай
Satan Отговорено Април 27, 2005 Отговорено Април 27, 2005 Henderson а какво направи с изгорялата "лампова машинарийка" ? Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Април 27, 2005 Отговорено Април 27, 2005 Г-н Хендерсън, естествено че лампов усилвател-този съвет го приеми от човек които е притежавал много лампови,тразисторни и моделиращи усилватели и съм пробвал оше толкова повече.Нужно е да спомена обаче че и от ламповите усилватели има много куци кучета,дори измежду една и съща марка и един и същи модел човек трябва да избира.Аз лично сам пробвал хиляди пъти Фендер-и,Маршал-и и Буги-та в местните американски магазини(в които избора е огромен)и спокойно мога да кажа че 80% от тях звучаха като гъз.Просто човек трябва да пробва много докато попадне на читав,но за съжаление не знам дали има такъв избор в момента. Владо Цитирай
stratocaster Отговорено Април 27, 2005 Отговорено Април 27, 2005 спокойно мога да кажа че 80% от тях звучаха като гъз Цитирай
wolfgang Отговорено Април 28, 2005 Отговорено Април 28, 2005 (Редактирано) спокойно мога да кажа че 80% от тях звучаха като гъз и аз смятам, че 80% от моделите лампови ампове на пазара го вк***ат в гъза на 98% от транзисторните .... те и само онези 2% солид стейт заслужават да им се обърне внимание ;-) имайте предвид, че транзистора рядко се модва, докато за ламбата е закон да се хотродва - едва в последните 10-тина години наизлезнаха модели, на които им стига само мачване на ламби според вкуса на китариста. затова какво и как звучи в магазина може да е едно много моментно усещане, разминаващо се с действителността Редактирано Април 28, 2005 от wolfgang Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Април 28, 2005 Отговорено Април 28, 2005 спокойно мога да кажа че 80% от тях звучаха като гъз и аз смятам, че 80% от моделите лампови ампове на пазара го вк***ат в гъза на 98% от транзисторните .... те и само онези 2% солид стейт заслужават да им се обърне внимание ;-) имайте предвид, че транзистора рядко се модва, докато за ламбата е закон да се хотродва - едва в последните 10-тина години наизлезнаха модели, на които им стига само мачване на ламби според вкуса на китариста. затова какво и как звучи в магазина може да е едно много моментно усещане, разминаващо се с действителността ТРябва да споменем че има някой модели транзисторни усилватели,които са класика.Примери които ми идват на акъла са Роланд JC серията,осбено 120 и Политоун.И двата споменати са класически ампове за чист саунд и има много примери на рокаджий и джазмени които ги ползват.ТРанзисторните/солид-стейт ампове по принцип имат повече хедруум,демек чистия канал е наистина чист колкото и да увеличаваш мастър-а,докато ламповите усилвтели почват да кривят когато почнеш да "отпушваш" мастъра-лампите на крйното стъпало почват да компресират и кривят звука.Сега от друга страна,както споменах в предишния си пост,много от лампожите ампове звучат като гъз защото в магзина определено не са подържани добре.Тоест,ако им смениш лампите-предусилвател и крайно стъпало-със по-добри от мизерните които им слагат от производителя,и след това нагласиш правилния "баяс"(bias) те със сигурност ще звукнат малко по-добре.Но дори и със малки подобрения мнозинството от тези шир-потреба усилватели(Маршъл,Фендер,Пийви,че дори и някой Буги-та)пак ще си звучат като гъз.И последно трябва да отбележа,че има няколко моделиращи усилвателя които според мен заслужават внимание - Line 6 Vetta II,Fender Cybertwin SE и може би просто за разнообразие Vox Valvetronix сериите и Yamaha DG-80,100,130Н и 1000,въпреки че Ямахите не ги правят веч. Владо Цитирай
Black Bird Отговорено Април 28, 2005 Отговорено Април 28, 2005 ,и след това нагласиш правилния "баяс"(bias) те със сигурност ще звукнат малко по-добре. Плс! Моля те поясни повече за биаса! Скоро чакам Carvin Legacy Combo AMP 100W Има биас и ключ за 100/50 w Ще го ползвам за записи и искам да е на 50в това значи ли че ще свири по зле И как трябва да го настроя? Благодаря от все сърце! Димитър Цитирай
Recommended Posts