Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
еми пусти ахмак съм и викам като си купя легаси ше заема да свиря като хората най после :singer::singer: иначе Волга да ти кажа аз бая си аресвам симулацииките еи на псунах едно демце скоро с едно амт бая ламбов саунд вади

ми и аз за тва говоря :-)

и аз ти ги аресвам ;-)

Отговорено

wolfgang, уважавам мнението ти, разбира се.

Никъде не съм агитирал за процесори и транзистори. Просто се опитвам да бъда безпристрастен. Да не абсолютизирам.

Та да обобщим спора дотук:

Ти казваш: "Лампите са супер, всичко друго е боклук"

Аз казвам: "Убеди ме, драсни някой запис"

Ти казваш: "Слушай си cd-тата"

...

Отговорено
...

Wolga

http://www.cmusicforum.com/dimitar/wideworld.mp3

е тоя саунд с лампи става ли>

става ... също може и малко по-малко требъл, леко по-мазно ... пробвай същата бленда на нек хъмбъкър и ще се усети остротата дето идва малко в повече - това е по мой вкус

на теб евала ти правя за умението да изтискаш от емулациите повече от това, дето го могат. също и от тези камиончета, които се въртят из постингите ти - караш ги да свирят :singer:

Отговорено
wolfgang, уважавам мнението ти, разбира се.

Никъде не съм агитирал за процесори и транзистори. Просто се опитвам да бъда безпристрастен. Да не абсолютизирам.

Та да обобщим спора дотук:

Ти казваш: "Лампите са супер, всичко друго е боклук"

Аз казвам: "Убеди ме, драсни някой запис"

Ти казваш: "Слушай си cd-тата"

...

Дилан, нещо не си ме разбрал братче

по примера на сънчу ще се самоцитирам

и като финал на репликата ми към теб, Dylan_101, не смятам, че ламповите усилватели на пазара НЕ са нещо кой-знае колко добро. винаги е било така. затова и толкова много хора се занимават с hot rodding. в тази връзка транзисторните са с едни гърди напред - предлагат краен продукт с качество, близко за максималното съответстващо на производствения процес и вложените материали.

Пред 90% от сега продаваните по магазините лампови усилватели ще предпочета Peavey Bandit. Но тези 10-тина остатък ме вкарват в джаза :-)

ако не е ясно, Peavey Bandit е солидстейт!!!!

обаче никой не волим пряко сили ;-)
на никого не съм седнал на ушите или в ръцете - казвам го отново и ако трябва пак ще го повторя

искаш да те убедя със семпли? нямаш грижи.

умееш да го кажеш културно и възпитано. явно обаче не се отдава на всеки ...

нямам за цел да натяквам мнение и се извинявам, ако на някой му звучи така.

последната ми грижа е да накарам всичко живо да свири с техника по мой вкус ;-)

Отговорено

Вижте ся , .... с транзистори се правят ВЕФОВЕ , а с лампи истинските китарни усилватели ......... аз ще си свиря с лампа , па който иска и без амп да свири се ми е тая , само не мога да разбера , защо като целия свят свири с лампа тука се води безмислен спор. Който иска як звук свири на лампа , няма значение стила музика. Другото е боклук работа. И стига с тея домашни семпли , един лампов амп звучи добре ако е усилен яко, а не като транзисторните лайна дето само при слабо ниво приличат на нещо дето е нищо всъщност.Кефете си се на транзисторите , Интегралните схеми и на ЦАП-овете.Аз съм си щастлив и никога досега не съм бил по щастлив от звука ми , било на концерт , било на репетиция , било у нас.

Да сте ми живи и здрави!!!! :singer:

Отговорено

DeathZone, кога стана цигане, кога гъзъ ти почерне :singer:

Вижте сега, нямам нищо против ламповите усилватели, даже един ден като си направя студио ще си купя 2-3 поне.

Засега обаче ми се налага да свиря тихичко, че съседите са си таковали таковата.

wolfgang, така във всеки спор: всеки интерпретира както на него му се иска и вижда неща в чуждите твърдения които може и дори да не са там.

Но пък то нали това е кефа на дискусията в края на краищата, света би бил ужасно скучен ако всички бяхме улегнали типове...

Отговорено
DeathZone, кога стана цигане, кога гъзъ ти почерне :singer:

Вижте сега, нямам нищо против ламповите усилватели, даже един ден като си направя студио ще си купя 2-3 поне.

Засега обаче ми се налага да свиря тихичко, че съседите са си таковали таковата.

wolfgang, така във всеки спор: всеки интерпретира както на него му се иска и вижда неща в чуждите твърдения които може и дори да не са там.

Но пък то нали това е кефа на дискусията в края на краищата, света би бил ужасно скучен ако всички бяхме улегнали типове...

Такъв съм бил винаги , но не съм имал възможност да го разбера защото няма откъде!!! Не знам какво искаш да кажеш.Аз изобщо не си споням да съм споменавал някога обратното на това което твърдя тук.Жалко е че в мизерните условия в които живеем в БГ , малцина могат да имат кадърно оборудване.На мен ми костваше много средства и заеми , които сега изплащам. И последно .......... живея мизерно ама съм щастлив ........

Отговорено (Редактирано)
Вижте ся ,  .... с транзистори се правят ВЕФОВЕ , а с лампи истинските китарни усилватели ......... аз ще си свиря с лампа , па който иска и без амп да свири се ми е тая , само не мога да разбера , защо като целия свят свири с лампа тука се води безмислен спор. Който иска як звук свири на лампа , няма значение стила музика. Другото е боклук работа. И стига с тея домашни семпли , един лампов амп звучи добре  ако е усилен яко, а не като транзисторните лайна дето само при слабо ниво приличат на нещо дето е нищо всъщност.Кефете си се на транзисторите , Интегралните схеми и на ЦАП-овете.Аз съм си щастлив и никога досега не съм бил по щастлив от звука ми , било на концерт , било на репетиция , било у нас. 

Да сте ми живи и здрави!!!! :singer:

евааалааааааааа :singer:

у БГ по принцип си обичат хората транзистори, процесори - абе всичко дето маже - щото ако не маже - лелелееееееееееее - ше се види кой не се е научил да свири. А така всички си звучат като един и същ и няма ядове

ЕБРЕ ДЕБРЕЕЕЕЕ :wall: :killyou: :wow: :killyou:

P.S. Разбира се тук нямам предвид колегите от форума. Да не си мислите глупости ей.

Редактирано от Putniq Bega4
Отговорено
БГ по принцип си обичат хората транзистори, процесори - абе всичко дето маже - щото ако не маже - лелелееееееееееее - ше се види кой не се е научил да свири. А така всички си звучат като един и същ и няма ядове

ЕБРЕ ДЕБРЕЕЕЕЕ :wall: :killyou: :wow: :killyou:

P.S. Разбира се тук нямам предвид колегите от форума. Да не си мислите глупости ей.

е ся можеше да си по конкретен :D:angry:

Я може да мажа ама поне е мазно! :green: B)

Отговорено
БГ по принцип си обичат хората транзистори, процесори - абе всичко дето маже - щото ако не маже - лелелееееееееееее - ше се види кой не се е научил да свири. А така всички си звучат като един и същ и няма ядове

ЕБРЕ ДЕБРЕЕЕЕЕ  :wall:  :killyou:  :wow:  :killyou:

е ся можеше да си по конкретен ;):D

Я може да мажа ама поне е мазно! :green: ;)

:angry:B):D

Отговорено (Редактирано)

ЕБРЕ ДЕБРЕЕЕЕЕ  :wall:  :killyou:  :wow:  :killyou:

е ся можеше да си по конкретен ;);)

Я може да мажа ама поне е мазно! :green: ;)

:angry:B):D

aa ясно мен си визирал! ;)

Еххх сине сине!

Ми толкоз мога ся ко да правя! :D

Редактирано от Nalbantov
Отговорено (Редактирано)

не бе - не съм те визирал - аз даже не знам с каква апаратура свириш - ама ме изкефи "Я може да мажа ама поне е мазно!" :angry: умрех от смех

Редактирано от Putniq Bega4
Отговорено

Я може да мажа ама поне е мазно! :green: :D

;););)

aa ясно мен си визирал! ;)

Еххх сине сине!

Ми толкоз мога ся ко да правя! B)

не бе - не съм те визирал - аз даже не знам с каква апаратура свириш - ама ме изкефи "Я може да мажа ама поне е мазно!" ;) умрех от смех

баси поста топки като головете на хърватска ;);)

;);):angry:

ем свира с транзистори кво да кажа :D

всеки тон не се разбира мазно

като МаС