Dylan_101 Отговорено Юни 7, 2005 Отговорено Юни 7, 2005 е така де така. Въпроса е, че ако аз например харесвам блус звук ала Стиви Рей Вон, т'ва едва ли ще те убеди, че лампата е по-добра в случая при положение, че например ти въобще не се кефиш на този тип звук. Разбира се това че съм дет-метъл фен не означава че не мога да оценя какъвто и да било друг тип звук... Имам снимка със Скот Хендерсън, ей! в А-Б тестове не мога да участвам, щото не съм в Бг, иначе това би бил най-добрия начин за решаване на споровете, определено. Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 Ми вижте сега, тоя въпрос на думи нема как да се реши. Що за отговор е тва слушай си cd-тата? Знаеш ли за тия продукции колко пари са потрошени за студиа и инжинери... Ако искаш коректно сравнение 1:1 слагаш микрофона отпред и това е. Не мога аз да си меря домашната продукция с продукцииите на големите студиа. Същността на спора се състои в това че за вас лампата е необходимо и достатъчно условие, т.е. няма усилвател дето да е лампов и да не звучи добре. Е, аз това не го вервам. Даже съм почти убеден че с добър аналогов преамп, дори и с кабинет-симулатор може да се извади по-добър звук от бая много лампови усилватели. За да ми промените мнението трябва нещо доста повече приказки по форумите. точно и ясно казано, в моята фонотека има няколко сидита на Пантера, дето са записвани със солид стейт апаратура - всичко останало е свирено на лампи. ако твоята фонотека е с различно съотношение - моля да ме извиниш за извода дето съм го извел ;-) и още нещо: колкото и да се мъча - няма да мога да изкарам по-добър звук от този, в който са потрошили много мангизи, студиа и глави на звукоинжинери - а и нямам време и достатъчно средства, за да се отдам на експерименти в тази насока :-) когато искам коректно сравнение - не слагам микрофон отпред - толкова много субективност има в модела, броя и разположението на микрофоните пред кабинета, че сравнението никога няма да даде равен старт на участващите ампове. за мен наличието на лампа не е достатъчно, но е необходимо и минимално условие, за да изкарам от амп звук, който ми харесва. далеч не твърдя, че всичко е по-добро от останалото. по-скоро бих казал, че съвременният джаз, рок и блус саунд са създадени с помощта на лампи, а съвременните постижения в електрониката се опитват да ни дадат разнообразие и съпоставими качество на по-ниска цена. иначе никой нямаше да си трови нервите да разработва симулации и солид стейт апаратура - ако дейността беше лишена от икономическа логика досега да е замряла сама от себе си. но не е. и като финал на репликата ми към теб, Dylan_101, не смятам, че ламповите усилватели на пазара НЕ са нещо кой-знае колко добро. винаги е било така. затова и толкова много хора се занимават с hot rodding. в тази връзка транзисторните са с едни гърди напред - предлагат краен продукт с качество, близко за максималното съответстващо на производствения процес и вложените материали. Пред 90% от сега продаваните по магазините лампови усилватели ще предпочета Peavey Bandit. Но тези 10-тина остатък ме вкарват в джаза :-) А и както каза сънчу - всеки харесва различен тип саунд, бил той в "главата" му или в ръцете на някой известен китарист. Обаче вкусовете ни се различават, иначе на пазара щеше да има максимум 2 производителя с три модела ампове - 1 с малко по-качествени и скъпи и имитатор с евтинжоски копия :-D Относно А-Б тестовете, които предложих - провеждането им трябва да се разграничи по "класове". Не стват за сравнение например vox ac15 и peavey xxl 120. нито могат да захранят един и същи кабинет и да дадат най-доброто от себе си. А дори и да можеха - единият амп ще звучи по-добре с еминенс спийкъри, а другия със селесчъни. И амповете се проектират за конкретни кабинети. ООВ-то на моят класик30 е сматани за резониране в неговият сандък и проби през някакъв кабинет, бил той скъп и добър на общо основание - също няма да дадат равнопоставеност, или път ако някой си пъхне процесора и стъпалото да захранва кабинета на комбото. А замисля ли се някой какво значение има и китарата дето се пъхва в ампа? Месата ми звучи по-добре с димарцио тонзон, но пък той е твърде посен на някои от другите ми усилватели ... Добре трябва да се замислят тези тестове, че иначе винаги ще има недоволни и оплакващи се от субективизъм в постановката на апаратурата :-) Цитирай
Chromatic Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 (Редактирано) абе няма 5-6 хубаво нещо е анонимниста... ама дай 2 песни да чуя явно имаш доста ампове китари не се срамувай пусни една песна помогни ни да познаем истиснкия звук чисто любопитсвто или тук не заслужаваме да знаем кой си и какво изкуство правиш Редактирано Юни 8, 2005 от Chromatic Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 абе няма 5-6хубаво нещо е анонимниста... ама дай 2 песни да чуя явно имаш доста ампове китари не се срамувай пусни една песна помогни ни да познаем истиснкия звук чисто любопитсвто или тук не заслужаваме да знаем кой си и какво изкуство правиш OFFTOPIC: ... curiosity killed the cat ... Хроматичния, в твоя чест няма да го направя - нека видим дали ще пометнеш като не ти се задоволи любопитството ... Снощи имаше броадкаст по скайп за най-любопитните, с обещание за продължение на живо. А на тези, които съм обещал семпли - ще ги получат. Ти не попадаш между тях. ПП това е пследният твой постинг, на който отговарям можеш да се трогнеш ако искаш :-)))) Цитирай
Chromatic Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 (Редактирано) абе няма 5-6хубаво нещо е анонимниста... ама дай 2 песни да чуя явно имаш доста ампове китари не се срамувай пусни една песна помогни ни да познаем истиснкия звук чисто любопитсвто или тук не заслужаваме да знаем кой си и какво изкуство правиш OFFTOPIC: ... curiosity killed the cat ... Хроматичния, в твоя чест няма да го направя - нека видим дали ще пометнеш като не ти се задоволи любопитството ... Снощи имаше броадкаст по скайп за най-любопитните, с обещание за продължение на живо. А на тези, които съм обещал семпли - ще ги получат. Ти не попадаш между тях. ПП това е пследният твой постинг, на който отговарям можеш да се трогнеш ако искаш :-)))) Оле боже! Направо ме стресна! п.п боли ме фара! Ако ще и 50 ампа да имаш пак си жив зян! Редактирано Юни 8, 2005 от Chromatic Цитирай
Dylan_101 Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 wolfgang, стига детински сръдни, моля те. При положение че си решил да правиш група и да продаваш цд-та евентуално подобно отношение от твоя страна е най-малкото глупаво. Кво е това сега: ще дам да ме чуят само тези които са заслужили... Абсурдно е да съдиш дали човек е заслужил по 2-3 поста във форум. Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 (Редактирано) Ламповите Ампове са излишна железария! :hello: офф: ВолфганГ сигурно го е срам Или иска да ни предпази! Редактирано Юни 8, 2005 от Nalbantov Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 (Редактирано) wolfgang, стига детински сръдни, моля те. При положение че си решил да правиш група и да продаваш цд-та евентуално подобно отношение от твоя страна е най-малкото глупаво. Кво е това сега: ще дам да ме чуят само тези които са заслужили... Абсурдно е да съдиш дали човек е заслужил по 2-3 поста във форум. Дилан, абсурдно или не - това е моята позиция и мнение ;-) Нямам намерение да правя група, особено за издаване на музика. Винаги ми е кеф да направя джем с приятели и толкоз. Хроматичния нищо смислено не е казал, и то не само в този топик. Какво значат моите думи? Точно това, което съм казал. Без задна мисъл. nalbantov - аз съм дърт хеви метъл, няма такова нещо като излишна железария при мен :-) понеже от 20-30 поста няма дискусия, а само нападки и банални изказвания - обръщам страницата. вече ще ви убеждавам колко гадни и скапани са ламповите усилватели! ставам фен на процесорите и софтуерните емулации ... ще хваля наред и ще гледам сеир :-)))) Ще ви "предпазвам", дето казва nalbantov обаче от излишните железарии и тежки ампове дето могат да ви докарат дископатия :-) Тук ще цитирам Библията, и затова никой да не го приема лично!: "Не давайте бисерите си на свинете". Край на цитата. Редактирано Юни 8, 2005 от wolfgang Цитирай
Henderson Отговорено Юни 8, 2005 Автор Отговорено Юни 8, 2005 А на кой ли оная раота е по-голяма,на wolfgang или на Chromatic?!?!?А?!? Я бързо малко да поспорите и по тая тема че май по другата се изчерпахте!!! Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 (Редактирано) А на кой ли оная раота е по-голяма,на wolfgang или на Chromatic?!?!?А?!?Я бързо малко да поспорите и по тая тема че май по другата се изчерпахте!!! в този форум модератори няма ли ве? става досадно Редактирано Юни 8, 2005 от wolfgang Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 (Редактирано) брачеда волган се коси излишно! Важното е да се подрънкува чат пат дъл с ламби или на свещи се тая па като дойде карвина у дома ше кажа дали е яко ама да кажа саунда на карвина не е нищо особено като слушам Вай...па белким с карвиан са науча да свиря... няхн хян хян Редактирано Юни 8, 2005 от Nalbantov Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 брачеда волган се коси излишно! Важното е да се подрънкува чат пат дъл с ламби или на свещи се тая па като дойде карвина у дома ше кажа дали е яко ама да кажа саунда на карвина не е нищо особено като слушам Вай... няхн хян хян егати минавката ... как можа да си поръчаш такава скъпа купчина желязо :-))) Вай, естествено, ми е любимец. Но аз не харесвам неговият саунд. ВЪПРОС НА ВКУС. Виж Сатриани звучи по-благо за моите уши, но за сега няма да си поръчвам JSX. Нали вече агитирам за солид стейт ;-) Цитирай
Henderson Отговорено Юни 8, 2005 Автор Отговорено Юни 8, 2005 егати минавката ... как можа да си поръчаш такава скъпа купчина желязо :-))) в този форум модератори няма ли ве? става досадно Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 (Редактирано) Важното е да се подрънкува чат пат дъл с ламби или на свещи се тая па като дойде карвина у дома ше кажа дали е яко ама да кажа саунда на карвина не е нищо особено като слушам Вай... Тубе саунд http://www.cmusicforum.com/dimitar/wideworld.mp3 няхн хян хян Редактирано Юни 8, 2005 от Nalbantov Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 егати минавката ... как можа да си поръчаш такава скъпа купчина желязо :-))) в този форум модератори няма ли ве? става досадно брадчед споко ра! ко става ся муабет праим за ампове! Цитирай
Recommended Posts