Glacierise Отговорено Април 13, 2005 Автор Отговорено Април 13, 2005 А за скоростта - ами Angelo и в Speed Kills, и в Speed Lives показва упражнения. Обаче номера е, че нe казват KAK точно да се правят. nапротив в ДВД-то дето е кам 700мб много хубаво си обяснява Анджело до сега друг китарист да обяснява толкова добре не съм видял, ти сигурно си гледал тези кратките само с ентри песента..... Относно кой показва по-добре - Джейми Андреас Ше видиш, като дойдат DVDтата Цитирай
black_waltz Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 ееми като доиде ще трябва да го качиш някаде за да видя, да ме убеди Цитирай
Glacierise Отговорено Април 14, 2005 Автор Отговорено Април 14, 2005 Е да, не съм фен на голословието А за свиренето над 12та- проблема ми е бил, че понеже много свиря под 12та, не съм свикнал да си свитам разстоянието между пръстите. Почти го оправих, де Цитирай
the_gorer Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 Момчета, кажете откъде да намерим "Speed Lives" на Майкъл Анджело - в Мулето най-големият видеофайл е от 50 мегабайта. Смъкнах го, но той е само зарибявка. Все пак, от него разбрах, че същинските уроци са нещо много добро - дават му едновременно и фингъринга и пикинга бавно и отблизо. Освен това през цялото време на екрана вървят таблатури на това, което се свири и бат' Анджело дава акъли. Абе, изглежда ми да е отличен видео туториал. Ако някой го намери, да се обади. Цитирай
Glacierise Отговорено Април 14, 2005 Автор Отговорено Април 14, 2005 Аз само Speed Kills имам. И то си е добро. Ако го нямаш - свирни Цитирай
the_gorer Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 "Speed Kills" го смъкнах преди два-три дена, но "Speed Lives" изглежда по-добро, заради таблатурите и близките планове на пикинга. То ще дойде по-доброто от двета, но го няма никъде, майка му мечка... Цитирай
black_waltz Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 (Редактирано) ми може наистина да е по-добро, ама относно таблатурите - в спиид килс са просто излишни. Анджело показва толкова бавно и ясно, че всеки ламер може да го извади Редактирано Април 14, 2005 от Alexi_Laiho Цитирай
the_gorer Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 (Редактирано) Честно казано, все още не съм разгледал "Speed Kills" в подробности, така че, може и да си прав и наистина да е лесно да се свалят нещата без таблатури. Проблемът е, че някои от показаните ликове мога да ги свиря или с кутрето или с безименния (което всъщност е и един от главните офтопици в тази тема), а доколкото успях да видя, в "Speed Kills" не се разбира добре с кой точно пръст ги свири Майкъл, понеже на съседните струни ги сменя и не ми е много близък плана за цайсатите очи Особено на онези pull-off-hammer-on арпежи нещо не можах да вдяна на коя струна с кой пръст удря момчето. А, да не забравяме за пикинга - то ясно, че като каже примерно "alternate" и си жули само в него до края на упражнението, но пак остават някои мътни и недоизяснени моменти (поне за мен) Ако имаш "Sped Lives" (видеото с таблатурите), можеш да го пратиш насам, пък нека да съм леймър Редактирано Април 14, 2005 от the_gorer Цитирай
black_waltz Отговорено Април 15, 2005 Отговорено Април 15, 2005 ами нямам го сори и аз бих му се зарадвал много ако го намеря ми в тва обясняма точно че трябва да се свири с четирите пръста и показва някое друго упражнениице да си поразвиеш кутрето, мн готино Цитирай
Henderson Отговорено Април 15, 2005 Отговорено Април 15, 2005 Ами определено всеки да си свири както му е одобно! Гери мур (не че съм му голям фен ) почти не използва кутрето, а отвреме на време доста ръси! А пук най извратения в тва отношение е Пат Матини!!! Оня свири предимно с кутре!!! А иначе много ми хареса примера с Алан Хоудсуърт!!! :violin: Цитирай
the_gorer Отговорено Април 15, 2005 Отговорено Април 15, 2005 Ами определено всеки да си свири както му е одобно! Гери мур (не че съм му голям фен ) почти не използва кутрето, а отвреме на време доста ръси! А мислите ли, че ако си развиете техниката за свирене с безименен и успявате без проблем да стигате до позициите, на които по принцип се свири с кутре, ще можете да стигате до още-по-далечни позиции със самото кутре? Демек, дали не е по-добрият вариант да свикваме да си разчекваме пръстите повечко, та да хващаме по-големи интервали? :think: :think: :think: Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Април 15, 2005 Отговорено Април 15, 2005 Ами определено всеки да си свири както му е одобно! Гери мур (не че съм му голям фен ) почти не използва кутрето, а отвреме на време доста ръси! А мислите ли, че ако си развиете техниката за свирене с безименен и успявате без проблем да стигате до позициите, на които по принцип се свири с кутре, ще можете да стигате до още-по-далечни позиции със самото кутре? Демек, дали не е по-добрият вариант да свикваме да си разчекваме пръстите повечко, та да хващаме по-големи интервали? :think: :think: :think: Не. Не се говори за разтягане, а за сила. Аз не знам дали горе съм писал, но лично аз си хващам няква моя си логика кога с какво да свиря и в зависимост от цялата постановка на рифовете и дори песента понякога ползвам безименният за интервали от 3-4 прагчета примерно, а понякога кутрето за 2. Разбира се говоря за бас Цитирай
Recommended Posts