Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
Разликата между МакАлин и Металика е като между НАСА и НСИ демек само дето започва със съшата буква. А колкото до солото на Мастър оф пъпетс познвам поне 3-ма човека които дори не биха се затруднили да изсвирят което и да е соло на Хетфиилд или Кърк Хамет. Аз не съм се хващал с група "Математика" щото не представлява интерес за свирене. (поне на мойта възраст вече )

Всъщност сега като се замисля, щото аз мисля много рядко(сигурно ми личи) и аз познавам няколко човека който не биха се затруднили с МИталика.

Просто ги давах за пример де, не знам защо, обаче са ми една от любимите групи, колкото и простички неща да свирят......но, за съжаление, някои 'китаристи' сме прекалено далеко във почти всякакво отношение за да правим опити да свирим партиите на Андре Олбрих(Blind Guardian) и затова се опитваме да се задоволим с Металика :green:

Редактирано от _-BlackDragon-_
  • Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Абе има една хава на Джейми Андреас. Той казва, че триаа да си 'застъпваш' върховете на пръстите:

Глей тука

Абе то ясно, че няма общи правила за свирене над 12 позиция, ама поне да попитам:

Тоя от снимката как свири с тия нерязани от лани нокти бе??!!! :happy:

Отговорено
Абе има една хава на Джейми Андреас. Той казва, че триаа да си 'застъпваш' върховете на пръстите:

Глей тука

Абе то ясно, че няма общи правила за свирене над 12 позиция, ама поне да попитам:

Тоя от снимката как свири с тия нерязани от лани нокти бе??!!! :lol:

:D:lol::lol:

Отговорено
Разликата между МакАлин и Металика е като между НАСА и НСИ демек само дето започва със съшата буква. А колкото до солото на Мастър оф пъпетс познвам поне 3-ма човека които дори не биха се затруднили да изсвирят което и да е соло на Хетфиилд или Кърк Хамет. Аз не съм се хващал с група "Математика" щото не представлява интерес за свирене. (поне на мойта възраст вече )

Всъщност сега като се замисля, щото аз мисля много рядко(сигурно ми личи) и аз познавам няколко човека който не биха се затруднили с МИталика.

Просто ги давах за пример де, не знам защо, обаче са ми една от любимите групи, колкото и простички неща да свирят......но, за съжаление, някои 'китаристи' сме прекалено далеко във почти всякакво отношение за да правим опити да свирим партиите на Андре Олбрих(Blind Guardian) и затова се опитваме да се задоволим с Металика :green:

:violin: :guitar: Peace Brother! ;);) :guitar: :violin: :guitar:

Важното е да се свири ;)

Отговорено

Глей тука

Тоя от снимката как свири с тия нерязани от лани нокти бе??!!! ;)

Бе тва да не ти е форум за маникюристи ;)

А иначе - не ми обяснявайте колко са били прости на Металика нещата. Композиционно са страшно издокарани.

Иначе за свирене с кутрето - не съм свирил класика, ама не мога да си представим да свирим без него. Твърде много го ползвам ;)

А вчера открих, че постепенно и проблемите със свиренето над 12то изчезват. Просто малко променям наклона на китката.

Отговорено

Glacierise, теб какво точно те мъчи над 12-то, дя?

Разбрах, че нещо пръстовката, ма кво точно?

Ако имаш дебели кебапчета като моите и наклона в китката няма да те спаси.

В ткъв случай требе платична хирургия :ph34r:

Отговорено

Не са ми дебели пръстите. Като триаа да хвана пръстовка с разтегнат 1ви (тоест, голяма терца от 1ви до 4ти), не достигам добре с 4ти.

Отговорено

Това е долу-горе същото като историята с трети пръст и кутрето - тересене е да си раздалечаваш пръстите през позиции.

Според мен ще бъде много трудно да свикнем да прескачаме големи интервали през прагчетата. Те и малките са си проблем, ма за да свикнеш с големите и да ти вървят по вода, требе много, ама много :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar:

Па мен ме мързи да глеам... :ph34r:

Отговорено
Нищо не променям ако се наложи да ходим чак до там. Ма не ходя често щот съм си метъл и не обичам сола. Както казва jFog.  :guitar:

Kва е връзката между необичането на сола ( свиренето след 12-та позиция ) и метъла? Че нещо не мога да зацепя.

Попринцип няма как да обичаш сола без да можеш да ги изсвириш :D:D

ама това е др. тема ахахахх

Няма ли да ти се струва някак си странно да свириш солата 0-12, а ритъма от 12-24 прагче :blink:

Това иам в предвид. Не ме кефи да свиря сола и не съм се и трудил много след 12 прагче. Навремето си взех 1 школа за соло китара. Вярно някак всички неща почнах по бързо да ги свира ама ми се загуби ентусиазма в тая насока. Дано да съм бил ясен. :guitar:

Отговорено
Нищо не променям ако се наложи да ходим чак до там. Ма не ходя често щот съм си метъл и не обичам сола. Както казва jFog.  :guitar:

Kва е връзката между необичането на сола ( свиренето след 12-та позиция ) и метъла? Че нещо не мога да зацепя.

Попринцип няма как да обичаш сола без да можеш да ги изсвириш ;);)

ама това е др. тема ахахахх

Няма ли да ти се струва някак си странно да свириш солата 0-12, а ритъма от 12-24 прагче ;)

Това иам в предвид. Не ме кефи да свиря сола и не съм се и трудил много след 12 прагче. Навремето си взех 1 школа за соло китара. Вярно някак всички неща почнах по бързо да ги свира ама ми се загуби ентусиазма в тая насока. Дано да съм бил ясен. :guitar:

кое му е странното

свириш ритъм 0-12 а сола 0-22 ..... тва е.

Никви ограничения просто прехвърляш на висока октава то е същото само дето звучи по високо. тоест дали ше изсвириш хормонията ниски тонове - соло високи е въпрос на избор. Хармонията е абсолютно същата стига да си запознат с хармониите.

Отговорено
кое му е странното

свириш ритъм 0-12 а сола 0-22 ..... тва е.

Никви ограничения просто прехвърляш на висока октава то е същото само дето звучи по високо. тоест дали ше изсвириш хормонията ниски тонове - соло високи е въпрос на избор. Хармонията е абсолютно същата стига да си запознат с хармониите.

Не запознат щот' от скоро съм фанал китарата. Учим се. ;)

Който ме е разбрал разбрал. Другото на PM.

• 2 weeks later...
Отговорено

По въпроса за ползването на безименния вместо кутрето и прескачането на позиции: гледах едни уроци на Alexi Laiho - много добър инструменталист, няма нужда да го представям. Та момчето си свири с класическа постановка - китарата му не е твърде ниско, китката на лявата ръка е в доста добре изразена дъга и най-важното - гадът свири с кутрето дори по високите позиции. Когато има свирене но раздалечени позиции, пак ползва кутрето. :headbang:

Междудругото от тези уроци само това можах да "науча", защото те се изразяваха в свирене от страна на Laiho и никакви обяснения и разяснения. Да не говорим, че го дават в отдалечен ракурс и трябва да се кьориш, за да видиш какво става по грифа. :)

Някой знае ли дали има некви други уроци на същия китарист, ама да може да се научи нещо от тях?

Отговорено

Мерси човече!

Само имай предвид, че нямам достъп до повечето български фрий сървъри. Ако е на някой чуждестранен, ще съм супер благодарен.