Pamen77 Публикувано Септември 17, 2019 Публикувано Септември 17, 2019 Здравейте. Нов съм и затова искам да попитам какво ви е мнението за korg pa300 и pa500 никога не съм имал Korg. Трябва ми за народна музика. През 2012 г имах Roland G- 600 а през годините детски свирки като: Yamaha, Casio, Realistic, Kawai и Gem. Мога да си позволя синтезатор до 1500 паунда, стига да поддъежа всички стилове за народна музика. Благодаря предварително на всички! Цитирай
tony78 Отговорено Септември 19, 2019 Отговорено Септември 19, 2019 Вземи си PA300 ще ти свърши работа. Цитирай
Pamen77 Отговорено Септември 24, 2019 Автор Отговорено Септември 24, 2019 Здравейте отново. Беше ми препоръчан pa700 Какво ви е мнението за рози синтезатор. Не искам да ми звучи като китайско Casio STK- 200 Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Септември 24, 2019 Отговорено Септември 24, 2019 1500 паунда - направо Pa3x и си решаваш проблема за доста време напред... Цитирай
Pamen77 Отговорено Септември 26, 2019 Автор Отговорено Септември 26, 2019 Няма да свиря публично все пак. Струва ли си да давам повече пари, като pa 700 който е 799 паунда, но не срещам много информация за него. Благодаря на отговорилите дотук и за напред Цитирай
yamaha Отговорено Септември 27, 2019 Отговорено Септември 27, 2019 На 24.09.2019 г. at 12:01, Pamen77 написа: Беше ми препоръчан pa700 ..... Не искам да ми звучи като китайско Casio STK- 200 В никакъв случай няма да звучи като CTK-200. Ако притесненията ти са основно за цялостния му саунд, защо не изгледаш (и изслушаш) някои клипчета в Youtube, където хората минават през саундите и стиловете на този модел и така ще добиеш по-цялостна представа дали си заслужава...друг е въпросът дали ще ти хареса ако ще го ползваш само за народна музика, както споменаваш в първия пост. Цитирай
mupcku Отговорено Февруари 27, 2020 Отговорено Февруари 27, 2020 (Редактирано) Корг pa серията е единствения най-подходящ инструмент спрямо цена-качество (а и не само) за народна музика! PA300 е малко ограничен откъм рам памет, а разликата му с pa600 в парите не е голяма! Да, ако не ти трябва за професионална работа няма нужда да взимаш pa3x, но спрямо бюджета ти който и да избереш между pa300, 600, 700 и 1000 няма да сбъркаш! Мой приятел скоро си купи korg pa1000 от muzikalenmagazin.bg на лизинг и е много доволен от клавира и от магазина. Pa500 определено не! Няма нищо общо с другите им модели... Нямат нищо общо с касио, работи се много лесно с korg и всъщност доста професионални музиканти и редовно практикуващи работят с pa600 от години... Редактирано Февруари 27, 2020 от mupcku Добавка 1 Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 28, 2020 Отговорено Февруари 28, 2020 Понеже и аз преди няколко дена взех един Pa700, да дам кратки отзиви. С изключение на клавиатурата, която явно е някакъв майтап на дизайнера на инструмента, но пък вероятно за акордеонисти и поп-фолк музиканти е ОК за по-лесно изкарване на солата - към всичко останало на този етап нямам забележки. Съвместимостта от останалите модели е доста добра, опциите на секвенсера също не са зле откъм редакции, звукът е съвсем приличен, стиловете са добре балансирани и звучат "музикантски" и т.н., и т.н. Като цяло имам повече опит с аранжорите на Ямаха, но сравнявайки го с по-ниския клас на "S" и "SX" от PSR линията, мисля че този инструмент предоставя по-добри опции и не съжалявам, че го взех. 2 Цитирай
mupcku Отговорено Март 16, 2020 Отговорено Март 16, 2020 Определено! Korg нямат аналог в ценовия си клас. Да, клавиатурите на междинните (бюджетни) модели са кофти... но все пак стават за цените си, просто са заложили повече на функции. Цитирай
sspasss Отговорено Март 25, 2020 Отговорено Март 25, 2020 Имам и PA700 и Yamaha S серия. Купен от България Korg-ът пристига с допълнително заредени звуци и ритми (акордеони, зурни, кавали, кларинети и пр.) има и доста ритми както и възможност за създаване на ритми от готови midi-та. Не бих казал че основните ритми са твърде "музикантски", но пък има предварително заредени някои песни, тип "Две праскови и две череши", "Либерта", доста е лесен откъм употреба без да се чете книжката, звуците са вери найс. Цитирай
Recommended Posts