metalhammer Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 но за мен хубавия саунд е ,за да се свири с него на живо,когато дойде до записването му си има професионалисти ,които го правят качествено и им се плаща за това,аз гледам да не се бъркам,защото си знам ,че не ме бива Най после ви го казаха! От моите уста намаше как да има тежест но надявам се kolio_k е достатъчно доказал се ! Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 Не знам ама мисля, че се пада малко крайно това твърдене че еди кое си е "по-добре" от друго. Въпрос на разбиране- аз се кефя на разни омазани ефекти, с които китарата звучи почти като синтезатор, така, че в една евентуална реализация на някоя моя идея, изобщо не би си личало дали свиря на лампи, на транзистори, или на комп. Все едно да се твърди, че електрическата китара е по-добра от класическата. А като цяло не може изобщо да се твърди, че някой софтуерен симулатор изобщо се доближава до държанието на лампичките- китарата реагира по съвсееем различен начин- звука е различен, динамиката е различна, фийдбек- всичко... Инак, един хубав лаптоп, с хубав интерфейс, с който да можеш да свириш НАДЕЖДНО лайв с някакъв софтуер(особено пък ако си купиш guitar rig-a с контролера), излиза колкото един хубав лампов преамп, тъй, че не съм съгласен с "икономическите плюсове" на компютърната музика- сложи 1500 кинта компютъра, 500 кинта интерфейса, още 500 за разни контролери и екстрички и далеч не излиза евтино Все пак не вярвам някой да би се навил да държи щайга с монитор на сцената и да сменя пресети с клавиатурата. В твоя случай,ако наистина си падаш по бленди с много мъгла(ниска или липсваща динамика,дилеи и ривърби и тн.)вероятно си прав.Точно за това в по горния си пост бях написал,че явно имам много различни виждания за това какво е хубав саунд с много колеги.Но света за това е хубав защото е пъстър,всеки си има собствено виждане. Иначе предвиждането ти за цена за свирене с компътър на живо е сериозно занижена,ако трябва да се постигнат някакви по надеждни резултати.Лаптоп от посочения прайс рейндж не е нищо повече от канцеларски(имам такъв Дуокор на 1,88мгх ) и от собствен опит мога да споделя,че ако се напъне само мъничко над минималното издъхва като куче.Преди свирих с един пианист,който използваше лаптоп на живо(Мак разбира се и поне двойно по скъп),след като заби два пъти на сцената,пича премина десктоп(пак мак). А ,и да не забравяме че ще е нужно пак да има някаква персонална мониторинг система,различна от слушалки и достатъчно мощна Цитирай
7thString Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 Извинявай, съвсем не съм наясно с българските цени, може би затова- моя е 2.2 кор 2 дуо с 2 гиги рам и т.н. и е 1200 щатски пари Цитирай
PRIMO Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 Специано ТАЗИ китара е пълен боклук. Ако ние,уважаеми съфорумци, се чудим над тези неща, то крю-тата на ESP,Jakcson,Ibanez и т.н. са ги мислили,та мислили тия работи Има и самонастройващи се китари, има и китари със светещи прагчета,т.нар. "Light Fret" и т.н. ,много неща има. За мен USB китара е по-скоро за привличане на вниманието към марката. Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 В интерес на истината,аз също не съм запознат с цените на лаптопи в БГ,а и моя вече е доста възрастен според компютърните стандарти(около година),так че цената със сигурност му е паднала много,но това няма особенно значение.Факта е че цената на лаптоп+приличен интерфейс+хардуерен контролер(който се купува като част от легалния Гитарриг например)+някаква система за мониторинг,ще надвиши значително цената на добър лампов усилвател+няколко кутийки като дилей,хорус итн.,ще е значително по несигурна и бавна и капризна за работа, ще вади значително по лош саунд,най малко що се отнася до чисти китари и крънчове.По тези причини всички все още свирят лайв с нормални лампови усилватели или евентуално транзисторни по финансови или вкусови предпочитания,а за любителите на по електронизирания саунд си има чудесни мулти ефекти Цитирай
James Hetfield Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 Подкрепям този тип изделия, тъй катоедин Guitar Rig, било то 1 има неща, които за да се материализират трябва банка да се обере за нашите стандарти. Освен това така дори и начинаещият може да звучи като примерно AC/DC или Purple, а и може да се записва. И това за някакви си 300 лв близо, доколкото разбрах. Цитирай
7thString Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 Ами, май към 600-700$ струва рига с контролера Не е евтинко. Не знам обаче дали в контролера има и аудио интерфейс, или и там трябва да снесеш още няколко стотака Цитирай
TONY Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 (Редактирано) Vernon Reid & Doug Wimbish от Ливинг Калър - са музикантите гостували в България, които съм видял да ползват лаптопи на концертите си. Но те са само една малка част от цялостната картина, грубо оборудването на всеки от тях е над 15 000 долара. За съжаление "негърският" метъл (смесица от метъл-фънк,джаз и карибски музики) не е популярен достатъчно по света, а у нас посещението на концерта им бе катастрофално ниско. http://www.myspace.com/livingcolourmusic колкото до китара с ЮСБ - например на берингер бих пробвал, просто колкото да видя какво е това чудо, рано или късно такива китари ще се предлагат масово и от утвърдени производители. Редактирано Януари 25, 2008 от TONY Цитирай
Recommended Posts