nhangelov Публикувано Юли 23, 2019 Публикувано Юли 23, 2019 Здравейте!Нов съм тук и се надявам да не съм объркал мястото за молбата ми.Имам един възрастен Бос,на който се наложи да сменя потенциометъра на педала.Макар че спазих точно поставянето пота не се върти нацяло и не спира докрай звука.Някой дали се е сблъсквал с този проблем?Благодаря предварително! Цитирай
ciriljhonson Отговорено Юли 23, 2019 Отговорено Юли 23, 2019 Системата от рейки или зъбчатки никога не покрива пълният ход на потенциометъра. Поиграй си и направи да започне да затваря така, че накрая да остане мааалко ход, след като е затворил сигнала от потенциометъра . Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 23, 2019 Отговорено Юли 23, 2019 Физически не се върти като хората или не действа както се очаква? Ако е второто може би иска калибрация софтуерно? Цитирай
nhangelov Отговорено Юли 23, 2019 Автор Отговорено Юли 23, 2019 Благодаря за вниманието!Има само едно положение за захващане на пота-самия отвор на планката която го движи е като профила на стеблото му и не може да се вкара по друг начин.Най-вероятно иска някакво калибриране софтуерно както казва Baby Thomas,но всичко пробвах и не става.Няколко пъти го ресетнах но проблема остава.Снимката която прикрепям е от нета но е същото. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 24, 2019 Отговорено Юли 24, 2019 Босс не съм имал и ръчкал, но всички други работят на сходен принцип. Има вход за експрешън педал и някъде из менютата има процедура за калибриране на педала - пита за мин. и макс. позиция. Без да е калибриран педала има вероятност в крайните си положения да не подава 0 и 127 към ефектите и да работи странно. В твоя случай може би не е същото, тъй като педалът е "вграден", но е възможно и да има. Видях, че си го ресетвал, при което би трябвало да се върнаят някакви нормални и работещи насторйки, но все пак разгледай стр. 24 и 42 от упътването, има някакви неща за конфигуриране на работата на педала. П.П. Да не би да си сложил друг вид потенциометър? Линеен/логаритмичен/друго съпротивление...? Цитирай
nhangelov Отговорено Юли 24, 2019 Автор Отговорено Юли 24, 2019 (Редактирано) На стр.28 има подобна настройка,но лошото е че при мен не излиза опция за регулиране.Иначе пота е 10кома линеен-такъв беше и оригиналния-едно към едно са иначе не става на платката.Хода им също е еднакъв.Явно трябва настройка да действа в определен отрязък.Ще търся някой собственик на същия да ми каже при него настройките как са. Редактирано Юли 24, 2019 от nhangelov Добавяне на снимка Цитирай
nhangelov Отговорено Юли 25, 2019 Автор Отговорено Юли 25, 2019 Благодаря на всички,които се включиха!Намерих причината и може да бъде от полза на притежатели и на други модели.В чужд форум прочетох,че Босс използват потенциометри със специално движение на оста и по този начин се използва само отрязък от диапазона.Макар всички характеристики да бяха еднакви това е била разликата.Оказа се и че след тия маневри е необходимо калибриране на педала-което се извършва с външен педал.Стария пот е искал малко смазване и сега работи.Оригиналния пот е описан в упътването на ME 50.Успех на всички! 1 Цитирай
Recommended Posts