Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Някой може ли да ми даде адрес (в София), където мога да си оправя баса..

Скъсах струна :) и нямам представа как се сменят.. та ако знаете къде могат да ми я сменят кажете.

Трябва да ми сменят и 1 част на баса която се опитах сам да я оправя, но пак прави проблеми (при жака като влиза кабела не го захваща добре и трябва да премятам кабела за да не прави проблеми).

Но стига съм ви занимавал с проблемите ми.. трябва ми само адрес където да занеса баса и да го поправят..

Мерси предварително!

Отговорено
:) Ако за всяка скъсана струна ходиш да ти я сменят :) научи се да си сменяш струните това е от огромно значение не можеш цял живот да караш с едни струни.Развърташ ключа горе за да осовободи струната въртиш като малоумен докуто не я измъкнеш от дупката и я махаш,след това слагаш новата.Философия голяма,пробвай за да се убедиш че не е нищо особенно!
Отговорено

Абе то ясно, че не е сложно, но така и така трябва да ида да си сменя тая пластинка.. пък и за първи път късам струна..

Направо там та да не се занимавам като луд да връткам :) пък следващия път аз ще си я сложа :) сега искам само адрес.

Отговорено

Няма смисъл да си даваш парите на вятъра, могат да ти послужат за нещо по-полезно! Пробвай сам и ще се справиш, неволята учи :D За жака пробвай да развиеш болчетата с които е хваната пластинката и той ще изкочи, вътре има една метална пластинка която го захваща, наи-вероятно се е деформирала малко и ще може бързо и лесно да си я оправиш!

Поздрави!!!

Отговорено

Не се притеснявай за струните, ще се научиш. Когато аз си слагах за пръв път нова струна, така я завих, че я разтегнах и и разказах играта. За нищо не ставаше после. Та на другия ден пратих баща ми в магазина, от който беше купена. Той тогава имаше много брутален вид, беше с коса на гребен и супер псай брада. Смениха му я без проблем, само Е струната:D Моят съвет е да хванеш някой познат музикант или на твой познат, познат музикант и да ти я смени. За жака, всеки, който се е занимавал малко с прости схемички или е държал поялник, може да ти помогне. Успех!

Отговорено (Редактирано)

Струната си я смених сам (определено беше твърде лесно :D), но сега имам друг въпрос, има ли смисъл да ги сменям всичките.. тези с китарата ми са stagg и тези които купих също, мисля че няма голяма разлика при звука даже мисля че е еднакъв..

А за тази пластинка аз я оправих първия път, но нали ви казвам че пак прави проблеми. Казаха ми да ходя да ми я сменят.

"temerut" написа:
Здравей мога да ти погледна баса .

Живея в борово последната спирка на 204.бл 10 вх Е ет 2 ап 94

Краси . тел 0888759710.

Ще те имам в предвит ако пак възникне проблем, мерси!

Редактирано от Frozensoul
Отговорено

Ами според мен е ОК да сменяш целия комплект на известно време. Различните модели струни са с различен звук и това се отразява при свирене осезаемо. Това е моето мнение, другите може да ме зарият с камъни :) :) :D

Що се отнася до прекъсването на входа на буксата ти... Това е проблем, който можеш и сам да разрешиш. Развинти и погледни дали не са клеясали жиците и дали не са откъснати, така че да не правят контакт. Ако е така разпои ги, като си начертаеш правилно преди това как са били запоени и след това ги почисти леко с макетен нож или нещо остро. Ако нямаш колофон няма да се плашункаш, а остави нещата на този етап. След като си почистил жиците и мястото, където ще има спойка, можеш да процедираш със запояването внимателно и без да ги допираш една до друга, за да не се получи фал!

Дано това да е поне малко близо до това, което ти е като разрешение на проблема. :P

Отговорено
  IgniteAll написа:
Ами според мен е ОК да сменяш целия комплект на известно време. Различните модели струни са с различен звук и това се отразява при свирене осезаемо. Това е моето мнение, другите може да ме зарият с камъни :thumbs_up::nono::)

Попринцип и 2та чифта са стагг, само незнам колко са дебели първите ми струни, но като ги сръвнявах бяха еднакви, затова мисля да сменя само скъсаната.

IgniteAll написа:
Що се отнася до прекъсването на входа на буксата ти... Това е проблем, който можеш и сам да разрешиш. Развинти и погледни дали не са клеясали жиците и дали не са откъснати, така че да не правят контакт. Ако е така разпои ги, като си начертаеш правилно преди това как са били запоени и след това ги почисти леко с макетен нож или нещо остро. Ако нямаш колофон няма да се плашункаш, а остави нещата на този етап. След като си почистил жиците и мястото, където ще има спойка, можеш да процедираш със запояването внимателно и без да ги допираш една до друга, за да не се получи фал!

Дано това да е поне малко близо до това, което ти е като разрешение на проблема. :)

Сигурен съм че е от пластинката, защото като я оправих първия път си работеше перфектно, беше се разширила много и я свих малко, но явно не достатъчно.