vhcs Публикувано Април 4, 2007 Публикувано Април 4, 2007 Някой от вас да е записвал гайда и ако да с какъв микрофон е най-добре да се работи? Мерси предварително Алекс Цитирай
synchu Отговорено Април 4, 2007 Отговорено Април 4, 2007 Качествен кондензаторен микрофон и качествен микрофонен предусилвател. Няма да ти пиша какво обикновено се използва за цигулки и брас секции при про- (ех как не я обичам тази дума и този тип сравнения), защото цифрите са умопомрачителни. Но AKG 414, AT4040 би трябвало да свършат работа. Видях наскоро в купувам-продавам, че някой продаваше RFT/Geffel микрофони - те също са подходящи за целта (голямата глава), макар че са с малко по-изразени високи Кажи все пак с какъв бюджет разполагаш, ако искаш да си купуваш нов микрофон Цитирай
vhcs Отговорено Април 4, 2007 Автор Отговорено Април 4, 2007 (Редактирано) Мерси за отговора, значи мислех да пробвам всички микрофони които имаме докате намеря кой ще свъши най-добре рабора. Наскоро купих един кондензаторен с голяма мембрана и мислех него да пробвам последн ама ще почна с него щом такъв би трябвало да е микрофона. Ей това е микрофона и добе се държи http://www.thomann.de/gb/the_tbone_sc1100_...ranmikrofon.htm За микрофонен предусилвател ползвам този дето ми е на саоунд картата - http://www.tascam.com/Products/fw1804.html или тия от пулта Behringer Xenix серия (точно тях много често не ги ползвам щото не са нещо главозамайващо) Мислиш ли че ми трябва и друг микрофонен предусилвател? От доста време си мисля че един лампов преамп за микрофон няма да е грешен ход ... ама до сега нещо все не ми е оставало време да се разровя да прочета кво има на пазара. Ей на тоя съм метнал око http://www.thomann.de/gb/studio_projects_vtb1.htm и до там. Поздрави Алекс Редактирано Април 4, 2007 от vhcs Цитирай
synchu Отговорено Април 4, 2007 Отговорено Април 4, 2007 Ами ние го дискутирахме този микрофон, мисля, и аз си оставам скептичен относно качествата му, докато не съм го чул Но щом ти върши работа е ок значи VTB няма смисъл в сравнение с FW1804. Ламповия мик преамп не е панацея бтв и не е с универсално приложение. Добър транзисторен в някои случаи е за предпочитане даже. Всичко е въпрос на приложение. T.e. дали конкретния микрофон и преамп просто звучат добре на запис. А дали мисля - да, мисля че би могъл да използваш и по-добър мик и по-добър преамп, а дали ти трябва е отделен въпрос, ако си доволен от това което се получава с техниката, с която разполагаш в момента. Нямам проблем вкл. и с половината мнения, които биха могли и вярвам ще се изпишат, че допреди не знам си колко си години някой си бил бачкал с Криейтив Лайв и с не знам си к'ви техники от по 50кинта на бит пазара. Той може да е бачкал въпроса е, че резултата е на нивото на техниката, с която е бачкал. За добър мик преамп бих ти препоръчал да се обърнеш към Nikifena Качествено устройство ще ти излезе доста по-евтино (не за сметка на материалите), защото предусилвателите, които бих ти препоръчал ще са от над 400$ на канал. Цитирай
Papoose Отговорено Април 4, 2007 Отговорено Април 4, 2007 живот и здраве като го направиш... сподели няколко *.wav файла. много бих искал да си напрая инстр. с българска гайда Цитирай
f1_sound Отговорено Април 4, 2007 Отговорено Април 4, 2007 Значи Сънчо е абсолютно прав, за всичко, дори в голяма степен според мен един качествен микрофонен предуселвател може да конпенсира не до там качествен микрофон, Относно предусилвателите на таскама 1804 си вършат работа но не са точно това което е нужно за голямо качество и това го твърдя като човек който буквално до преди месец използва същият таскам , иначе конвертирането което прави си е супер но на фона на това което ползвам от скоро амповете на таскама звучът много посничко защото имам база за сравнение и то прясна Лично аз съм записвал народен състав с 6 бр. RFT говоря точно за Ансамбъл Тракия, амповете бяха на пулта на музикалната академия в Пловдив едно цифрово Soundcraft-че и нещата си звучаха но всичко е много относително ....помещение, кабели, задкомпютърно устройство и т.н.т. с повече умения се компенсират доста недостатъци на техниката Но това с което разполагаш в лицето на Таскама говоря, щото нито микрофона го знам как работи, нито берингер са ми любима марка Но мисля че ще се справиш с малко проби Успех Цитирай
vhcs Отговорено Април 4, 2007 Автор Отговорено Април 4, 2007 мерси за отговора фсаунд !!! ... викаш ша са оправя, ама най-важното е задкомпютърното устройство ... хехехе. дайте моля и идеи как бих могъл да я запиша гайдата така че наистина да звучи интересно, готино и тн. Ето мои малко идеи: - няколко записа на гайдата от различно разстояние и евентуално с различни микрофони или поне с различни настройки - отделните писти после ще ги смесвам различно в панорамите за да се получи по плътен и стерео звук кажете малко трикове и вие ... аз съм новобранец (като дори пише и в профила ми). кое може да се ползва, кое би било излишно и тн. Мерси за идеите предварително Алекс Цитирай
Recommended Posts