DaftFunk Публикувано Април 19, 2019 Публикувано Април 19, 2019 Здравейте колеги, свиря на сингъл коил китари, но искам да си купя що годе читава бюджетна хъмбъкър китара с класическа LP/ single cut форма. Колебая се измежду следните 2 китари: 1.Epiphone LP Standard Plust Pro https://www.thomann.de/intl/bg/epiphone_les_paul_standard_cherry_sunburst.htm 2.ESP EC-256 https://www.thomann.de/intl/bg/esp_ltd_ec_256fm_cobalt_blue.htm Прилики: И двете китари имах сходна дължина на мензурата и радиус на фретборда. И двете са от солиден махагон. Мисля, че и двете са производство в Индонезия. Разлики: *Епито има Grover тунери и Pro-Bucker./PAF/ адаптери докато ESPто е с "ESP designed "..сиреч ..нещо някъде в Китай. *Epiphone-a е с medium jumbo, а ESP е с Xtra Jumbo прагчета. Ако имате мнение се чувствайте свободни да коментирате. Цитирай
Ламби Отговорено Април 23, 2019 Отговорено Април 23, 2019 Хубавите ЛТД започват от ЕС 600 нагоре,като нямат нищо общо с японските стандарти,сигничъри и къстъм китари.То и цената им е различна.За Епито не знам тоя надпис Про ме забавлява.Пробваш и което ти хареса. Цитирай
apoplexia Отговорено Април 23, 2019 Отговорено Април 23, 2019 Ако не греша, Epiphone се правят в Китай. Накоро гледах видео, в което се обясняваше как се използва името на големи производители на отделни части при бюджетните решения, и как тези части нямат нищо общо с реалните. Т.е. Grover е само име в случая. Относно LTD, мен лично ме дразни финиша на нека, няма я свободата на движение на ръката, "залепва". Хвърли едно око н PRS моделите в близкия ценови клас, произведени са в Индонезия също (SE Standard), както и Yamaha Revstar (не са LP форма, ама са удобни, според мен). Каква музика ще се свири? Цитирай
DaftFunk Отговорено Април 24, 2019 Автор Отговорено Април 24, 2019 Благодаря за отзивите. Поручих по-подробно и стигнах да извода, че като изключим хубавите тунинг машини /Grover/.. Епифона е доста надценен и не струва парите си. За този ценови клас определено ESP-то ми се нрави повече. Инак междувременно се зарибих по Harley Benton . Всичките им модели са бюджетни, но single cut моделите им от махагон с flame maple финиш и хъмбъкъри с AlNiCo V магнити ги хвалят много. Няма къде да я пробвам, но всеки свирил на нея казва, че китара се усеща, като инструмент от по-висок ценови клас .. а не като китара за 230 евро. Извода е: или отивам в горния ценови клас / 1k+ / или се спирам на добре направено, бюджетно Harley Benton. Цитирай
Ламби Отговорено Април 24, 2019 Отговорено Април 24, 2019 Става още по забавно ако разгледаш цените на ключовете,адаптрите,праговете,бриджа и струните всички са елитни марки и излиза ,че ако си купиш китара майстора и търговеца са на загуба.Значи на Харлито хедстока е лепен за грифа вижда се ясно.Може да се окаже,че клена и махагона са майсторски залепен фурнир.Без да пробваш е късмет,като в алиекспрес.Там поне са китайски всички части. Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Април 24, 2019 Отговорено Април 24, 2019 (Редактирано) Понеже скоро си взех Harley Benton, 450р plus LD (даже се похвалих в темата за нови придобивки) да кажа, че съм доволен. Изглежда много добре. Не съм обърнал внимание за хедстока, но довечера ще погледна. Не знам от какво дърво е, но тежи 4 кг. ( специално я претеглих и се надявам кантара да е верен). Финиша е много добре. Праговете се нуждаят от полиране. Струните са очевидно стари. Има нужда от сетъп. Но за тия пари според мен е супер. Не че съм имал по- добра, но съм пробвал хубави китари по магазините и мисля, че Харлито си заслужава парите. П.П. Да попитам, каква е разликата, ако хедстока е залепен за грифа? Редактирано Април 24, 2019 от Nikolov_76 Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Април 24, 2019 Отговорено Април 24, 2019 Мисля, че грифа е от цяло парче дърво. Цитирай
Калоянчо Отговорено Април 24, 2019 Отговорено Април 24, 2019 (Редактирано) ^просто е по-слаба точка от конструктивна гледна точка. То по принцип изначалния дизайн на ЛП е по-кекав заради наклона на главата назад, а ако е залепен е още по-слаб. Сега, не ме разбирай, че се чупи с поглед, но просто се чупи по-лесно от други модели на пазара. И тва не важи само за Gibson/Epiphone, а и за ESP/Ltd, Harley Benton и за всички решили да правят техен вариант на ЛП. Едит: така изглежда Редактирано Април 24, 2019 от Калоянчо Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Април 24, 2019 Отговорено Април 24, 2019 Да.....И при мен главата е залепена. Едва се забелязва, но е така. Разгледах подобните модиели на Харлей в сайта и изглежда така е при всички LP на които се вижда шарката на дървото. Цитирай
Ламби Отговорено Април 24, 2019 Отговорено Април 24, 2019 Трябва трезъв поглед.Ясно е,че няма как качествен инструмент да е без пари.Когато разгледаш детайлите внимателно се виждат разни несъвършенства и компромиси.Хедстока се лепи за грифа за икономия на материял.Тялото също е от три парчета пак за икономия.Топа ако изобщо е такъв е две парчета.Ключовете са имитация,всичко останало също.Виж финиша бива.Акустичните качества вероятно и те биват и т.н. Цитирай
SlipKnoT Отговорено Април 25, 2019 Отговорено Април 25, 2019 14 hours ago, Калоянчо said: ^просто е по-слаба точка от конструктивна гледна точка Това не е верно. И ако претърпи удар и се счупи, няма да е на мястото на слепване, а някъде около него. Цитирай
DaftFunk Отговорено Април 25, 2019 Автор Отговорено Април 25, 2019 Ламби то въобще няма чуденка по въпроса дали флейм мепъл топ-а на Харлито е фурнир. За такъв клас инструмент няма как да е нещо различно фурнир. Виж за тялото е 100 процента махагон. Относно лепенето на хедстока. . аз поне несе сещам на коя марка/модел слагат цяло парче.. но ако се сещаш можеш да дадеш примери. Относно елитните марки на хардуера ... аз в спецификацията на Харлито не видях нито една елитна марка да е цитирана.. Pickups: 2 x Roswell LAF AlNiCo-5 humbuckers Controls: 2 x Volume, 2 x Tone 3-Way pickup selector switch Hardware; DLX chrome Bridge: DLX Tune-O-Matic Machine heads: DLX Wilkinson Всичко е "делукс хром" Аз марки не виждам .. с изключение на Уйлкинсон и Розуел които хич не ми блъскат на елитни марки. В крайна сметка няма как да искаме нещо за 300 евра да има хардуер като на инструмент от 3к ;-) 1 Цитирай
Ламби Отговорено Април 25, 2019 Отговорено Април 25, 2019 Значи ако в описанието пише 1 парче махагон би трябвало да е така,ако пише три парчета махагон са надлъжно залепени и така са доста,ако пише само махагон значи е със напречно залепен хедсток.Марки няма да споменавам. Цитирай
Recommended Posts